Βέλγιο: Δημοτικά σχολεία στις Βρυξέλλες βάζουν καθηγητές σε καραντίνα

Ολλανδία-Σχολεία-Ασφάλεια

Πάνω από 400 μαθητές σε σχολεία στο Βέλγιο και συγκεκριμένα των Βρυξελλών δεν μπορούν πλέον να παρακολουθούν τα μαθήματά τους με παρουσία τους στην τάξη, καθώς από ένα δημοτικό σχολείο όλοι οι δάσκαλοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να μπουν σε καραντίνα.

Το Σχολείο Νο 16 στο Schaerbeek με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι τουλάχιστον πέντε δάσκαλοι, έχουν βγει θετικοί στον ιό.  

Επίσης άλλοι δύο καθηγητές φέρεται να έχουν συμπτώματα κορονοϊού, αλλά περιμένουν ακόμα τα αποτελέσματα των διαγωνιστικών τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί.

Η απόφαση να μπει όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό σε καραντίνα, λήφθηκε χθες το απόγευμα καθώς στο σχολείο Francophone βρέθηκαν αρκετοί καθηγητές θετικοί στον covid – 19.

«Οι δάσκαλοι θεωρούνται ευπαθής ομάδα» τόνισε κυβερνητικός αξιωματούχος προσθέτοντας ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αυξάνονται τα κρούσματα στις Βρυξέλλες

Τα νέα αυτά έρχονται σε συνέχεια της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στο Βέλγιο και ειδικά στις Βρυξέλλες και συμπίπτει με μια περιφερειακή συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής για την αξιολόγηση της κατάστασης στη πρωτεύουσα του Βελγίου.

Η διδασκαλία στα συγκεκριμένα σχολεία έχει ανασταλεί μέχρι νεωτέρας, γεγονός που σημαίνει ότι πάνω από 400 μαθητές θα συνεχίσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπήρξαν κρούσματα και μεταξύ των μαθητών.

Διαβάστε τη σημερινή μας ενημέρωση για τον κορονοιό από το Βέλγιο

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks