Τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (ΤΟP7 – 2020)

καλύτερα-πανεπιστήμια-βέλγιο-γερμανία

Τα πανεπιστήμια της Γερμανίας είναι από τα καλύτερα στον κόσμο και έχουν εξαιρετική φήμη στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Εφτά από τα πανεπιστήμια είναι ανάμεσα στα εκατό καλύτερα πανεπιστήμια για φέτος και σύμφωνα με το THE. Συνολικά 21 πανεπιστήμια στη Γερμανία βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα 200 πανεπιστήμια του κόσμου. Τα περισσότερα από τα πανεπιστήμια στη Γερμανία έχουν να αναδείξουν σπουδαία εκπαιδευτικά προγράμματα, έρευνες στο υψηλότερο επίπεδο.

Πανεπιστήμια Γερμανίας

Η χώρα διαθέτει πολλά διακεκριμένα πανεπιστήμια σε πολλούς τομείς, ενώ η διδασκαλία αρκετών προγραμμάτων γίνεται εξ’ ολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα, κυρίως σε μεταπτυχιακό επίπεδο . Η έρευνα και η εργασία στα πανεπιστήμια της Γερμανίας είναι σε υψηλό επίπεδο.

Οι φοιτητές λαμβάνουν επαγγελματική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στα πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών και μια σειρά από σπουδαίες έρευνες στα ερευνητικά πανεπιστήμια.

Η Γερμανία είναι μια σπουδαία χώρα, με φοβερές υποδομές και οι σπουδές μπορούν να είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Παρακάτω θα δούμε το TOP 7 των πανεπιστήμιων της Γερμανίας. Και τα 7 πανεπιστήμια βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα 100 πανεπιστήμια του κόσμου.

1. LMU Munich

Το LMU αναγνωρίζεται ως ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της Ευρώπης και του κόσμου. Από την ίδρυσή του το 1472, το LMU προσέλκυε πάντα ταλαντούχους φοιτητές από όλο τον κόσμο, διατηρώντας το Πανεπιστήμιο στο επίκεντρο ιδεών που προκαλούν και αλλάζουν τον περίπλοκο κόσμο μας.

Ως ένα από τα κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια της Ευρώπης, το LMU ανατρέχει σε 500 χρόνια παράδοσης . Η αριστεία της στη διδασκαλία και την έρευνα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία τομέων – από τις ανθρωπιστικές σπουδές και τις πολιτιστικές σπουδές μέχρι τη νομική, των οικονομικών και των κοινωνικών επιστημών έως την ιατρική και τις φυσικές επιστήμες. Μια έντονη διεπιστημονική προσέγγιση προάγει την καινοτομία τόσο κρίσιμη για το παγκόσμιο μέλλον μας.

Το LMU φιλοξενεί μαθητές από όλες τις περιοχές της Γερμανίας και από χώρες σε όλο τον κόσμο . Επωφελούνται οι φοιτητές από το μοναδικά ευρύ φάσμα προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου και την έντονη εστίασή του στην έρευνα . 

*Το Μόναχο είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα τεχνολογίας και μέσων της Γερμανίας.

Το πανεπιστήμιο έχει 18 σχολές και διαθέτει τις καλύτερες βιβλιοθήκες στη Γερμανία.

Για φέτος το πανεπιστήμιο του Μονάχου βρίσκεται στην 32η θέση.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο βρίσκεται εδώ!

2. Technical University of Munich (πολυτεχνείο)

Ενα άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα του Μονάχου, το πολυτεχνείο, βρίσκεται στις υψηλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των καλύτερων πανεπιστημίων.

Το Πολυτεχνείο του Μονάχου ήταν αρχικά γνωστό ως Βασιλικό Βαυαρικό Πολυτεχνείο του Μονάχου όταν ιδρύθηκε το 1868.

Οι διακρίσεις του πολυτεχνείου είναι πολλές. 13 καθηγητές ή απόφοιτοι του πανεπιστημίου έχουν βραβευτεί με το βραβευτεί με το Νόμπελ από το 1927! Τα βραβεία για εφευρέσεις, έρευνες επίσης πολλά.

Το 2006 το πανεπιστήμιο ξεκίνησε μια νέα θεσμική στρατηγική, τοποθετώντας το ως «Το Επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο». Πάνω από 800 νεοσύστατες επιχειρήσεις έχουν αναπτυχθεί από φοιτητές και προσωπικό στο ίδρυμα.

Για φέτος το πολυτεχνείο του Μονάχου βρίσκεται στην 41η θέση.

3. Heidelberg University

Mόλις μια θέση κάτω από το πολυτεχνείο του Μονάχου συναντάμε το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης.

Το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, που ιδρύθηκε το 1386, είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας. 

 Το ερευνητικό ίδρυμα είναι ένα κρατικό πανεπιστήμιο, το οποίο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από τις ανθρωπιστικές επιστήμες ως την ιατρική και βρίσκεται στο Baden-Württemberg.

Το σύνθημα του πανεπιστημίου είναι «Semper apertus» – «πάντα ανοιχτό» – και το ίδρυμα στοχεύει να εργαστεί με πνεύμα ανοιχτής σκέψης απέναντι σε άτομα και ιδέες.

Το πανεπιστήμιο δίνει έμφαση στην ανάπτυξη νέων μορφών διεπιστημονικής συνεργασίας που διασχίζουν τα παραδοσιακά όρια. Το ίδρυμα υπερηφανεύεται επίσης για τις συνεργασίες του με μη πανεπιστημιακά ερευνητικά ιδρύματα και εταιρείες στις περιοχές του Ρήνου-Neckar και της Χαϊδελβέργης.

 Έντεκα καθηγητές από το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης έχουν απονεμηθεί βραβείο Νόμπελ από το 1901.

Για φέτος το πολυτεχνείο του Μονάχου βρίσκεται στην 42η θέση.

Η πόλη της Χαϊδελβέργης είναι πανέμορφη, κοσμοπολίτικη και ιδανική για έναν φοιτητή.

*Σύντομα στο SuperGreeks.EU θα έχουμε αφιέρωμα για την πόλη της Χαϊδελβέργης, όπως και για περισσότερες πόλεις της Γερμανίας. Κάντε like στο facebook page μας για να ενημερώνεστε γι’ αυτά.

4. Charité – Universitätsmedizin Berlin

Το Charité – Universitätsmedizin Berlin είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία στην Ευρώπη. 

Το σύνθημά του είναι: «Forschen, Lehren, Heilen, Helfen», το οποίο μεταφράζεται ως «Έρευνα, Διδασκαλία, Θεραπεία, Βοήθεια».

Χρονολογείται από το 1710, το νοσοκομείο χτίστηκε αρχικά ως ανάγκη σε μια επιδημία πανώλης στην Ανατολική Πρωσία. Μέχρι το 1727 είχε γίνει στρατιωτικό νοσοκομείο και κέντρο εκπαίδευσης και μετονομάστηκε σε Charité. Μετά την καταστροφή του κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, το κτίριο έπρεπε να ξαναχτιστεί, και μεταξύ 1946-1989, χρησίμευσε ως ιατρικό ινστιτούτο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Μέχρι το 2003, ως αποτέλεσμα συγχωνεύσεων με άλλα ιατρικά ιδρύματα στη Γερμανία, το Charité – Universitätsmedizin Berlin έγινε ένα από τα κύρια ιατρικά κέντρα στην Ευρώπη.

Περισσότεροι από τους μισούς νικητές του γερμανικού βραβείου Νόμπελ στην ιατρική και τη φυσιολογία προέρχονται από το Charité, συμπεριλαμβανομένου του γιατρού και μικροβιολόγου Robert Koch, και του ανοσολόγου Paul Ehrlich.

Το 2010, το πανεπιστήμιο γιόρτασε την επέτειο των 300 ετών και σήμερα, ανήκει εξ ολοκλήρου στην Ομοσπονδιακή Πολιτεία του Βερολίνου, έχει κύκλο εργασιών 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως και είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην πόλη, με 3.700 γιατρούς .

Το Charité διαθέτει τέσσερις πανεπιστημιουπόλεις σε ολόκληρο το Βερολίνο: Campus Benjamin Franklin, Campus Charité Mitte, Campus Virchow-Klinikum και Campus Berlin Buch.

Για φέτος το πανεπιστήμιο του Βερολίνου βρίσκεται στην 75η θέση.


*Το Βερολίνο είναι μια καταπληκτική πόλη για όλους τους νέους. Είναι μια μητρόπολη της Ευρώπης, με πλούσια ιστορία, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και φοβερές υποδομές.

5. University of Tübingen

Το Πανεπιστήμιο του Tübingen Eberhard Karls είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με βάση στις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις φυσικές επιστήμες και τη θεολογία. Το ινστιτούτο βρίσκεται σε μια από τις παραδοσιακές γερμανικές πανεπιστημιακές πόλεις Tübingen, Baden-Württemberg, η οποία φημίζεται για υπέροχη αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης Hölderlin.

Η ίδρυση του πανεπιστήμιου; Το 1477!

Σήμερα, το Πανεπιστήμιο του Tübingen διαθέτει 14 σχολές, οι οποία προσφέρουν 280 μαθήματα σε όλα τα επίπεδα από Bachelor, Master και Doctorate. Ως αναπόσπαστο μέρος της γερμανικής αριστείας, το πανεπιστήμιο παραμένει στην πρώτη γραμμή των διεθνών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Κάθε χρόνο, το Γερμανικό Ίδρυμα Ερευνών χρηματοδοτεί έρευνα που διεξάγεται στο πλαίσιο του πανεπιστημίου που σχετίζεται με τη νευροεπιστήμη, τη στοιχειώδη φυσική σωματιδίων και τη νανοτεχνολογία.

*Παρότι η πόλη του Tubingen είναι μικρή έχει αρκετές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Συναυλίες, εκθέσεις κ.α. Ακόμα, το πανεπιστήμιο διοργανώνει μαθήματα φωτογραφίας, δημοσιογραφίας και δημιουργικής γραφής δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να διευρύνουν τον καλλιτεχνικό τους ορίζοντα.

Για φέτος το πανεπιστήμιο του Tübingen βρίσκεται στην 75η θέση.

6.HUMBOLDT UNIVERSITY OF BERLIN

Το πανεπιστήμιο Humboldt στο Βερολίνο ιδρύθηκε το 1810. Είναι από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στη Γερμανία αλλά και στην Ευρώπη.

Αρχικά γνωστό απλώς ως Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, του δόθηκε το τρέχον όνομά to 1949. Το όνομα προέρχεται από τα αδέρφια-ιδρυτές του πανεπιστημίου, Alexander von Humboldt και Wilhelm von Humboldt.

Το HU Berlin αναγνωρίζεται ως ένα από τα πρωτοπόρα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ευρώπης.

Η ακαδημαϊκή επιρροή του ιδρύματος αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχει εκπαιδεύσει τουλάχιστον 29 βραβευμένους με Νόμπελ, συμπεριλαμβανομένου του Max Born, ο οποίος κέρδισε το βραβείο για τη φυσική το 1954. Theodor Mommsen, ο οποίος κέρδισε το βραβείο λογοτεχνίας το 1902. και Wassily Leontief που κέρδισε το βραβείο για τα οικονομικά το 1973.

Μεταξύ των διάσημων αποφοίτων του HU Berlin είναι οι ιδρυτές του μαρξισμού Karl Marx και Friedrich Engels, καθώς και ο μυθιστοριογράφος Alfred Döblin, και ο θεολόγος Friedrich Schleiermacher. Ο συνθέτης Felix Mendelssohn ήταν επίσης φοιτητής εκεί, ενώ ο Albert Einstein πέρασε χρόνο ως καθηγητής στο πανεπιστήμιο.

7. University of Freiburg

Παρά το γεγονός ότι ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 550 χρόνια, το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ είναι το πέμπτο παλαιότερο πανεπιστήμιο στη Γερμανία. Παραπάνω καταγράψαμε μερικά πανεπιστήμια με πιο παλιά ημερομηνία ίδρυσης.

Ο φοιτητικός πληθυσμός περιλαμβάνει 120 διαφορετικές εθνικότητες, με τους διεθνείς φοιτητές να αποτελούν περίπου το 16% του συνολικού αριθμού των μαθητών.

Πολλοί διάσημοι διανοούμενοι, επιστήμονες και πολιτιστικές προσωπικότητες παρευρέθηκαν ή δίδαξαν στο πανεπιστήμιο, όπως ο φυσικός Martin Heidegger, η φιλόσοφος Hannah Arendt και ο Rudolf Carnap και ο βιολόγος Paul Uhlenhurth.

Δεκαεννέα νικητές βραβείων Νόμπελ συνδέονται με το πανεπιστήμιο, και πολλοί από τους ακαδημαϊκούς του πανεπιστημίου έχουν απονεμηθεί με το υψηλότερο γερμανικό ερευνητικό βραβείο για την εργασία που έγινε στο πανεπιστήμιο.

Τα πανεπιστημιακά κτίρια είναι ενσωματωμένα στην πόλη του Φράιμπουργκ, σε τρεις μεγάλες πανεπιστημιουπόλεις δίπλα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Ορισμένα πανεπιστημιακά κτίρια έχουν ιστορική αρχιτεκτονική, όπως η παλιά βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου.

Μια νέα πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1970 και είναι μια από τις μεγαλύτερες της χώρας.

Τα δίδακτρα είναι δωρεάν για φοιτητές της ΕΕ και εκτός ΕΕ, αλλά υπάρχει ένα μικρό διοικητικό τέλος κάθε χρόνο, περίπου 200 ευρώ.

*Το Freiburg είναι καταπληκτική πόλη. Το Freiburg είναι μία πόλη με ιστορία, όμορφη αρχιτεκτονική, πάρα πολλά ποδήλατα και περιβάλλεται από μια απίθανη φύση. Ουσιαστικά είναι πόλη του Black Forest όπου είναι από τα πιο μαγικά μέρη της Ευρώπης. Για το Black Forest θα έχουμε αφιέρωμα τις επόμενες ημέρες.

Yπάρχουν και πολλά περισσότερα σπουδαία πανεπιστήμια στην Γερμανία. Σχεδόν σε κάθε πόλη έχει μία μεγάλη φωλιά γνώσης.

Κάντε λαικ στη σελίδα μας στο SuperGreeks για να ενημερώνεστε για όλα μας τα αφιερώματα.

Για να δείτε τα Top πανεπιστήμια σε Ολλανδία και Βέλγιο (2020)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks