Τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ολλανδίας (2020)

πανεπιστήμια-ολλανδία-Άμστερνταμ

Τα πανεπιστήμια της Ολλανδίας είναι από τα καλύτερα στον κόσμο και έχουν εξαιρετική φήμη στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Έντεκα από τα πανεπιστήμια της χώρας είναι ανάμεσα στα 200 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου για φέτος. Τα εφτά από τα έντεκα πανεπιστήμια είναι στα καλύτερα 100 του κόσμου. Και τα δεκατρία πανεπιστήμια στην Ολλανδία είναι ανάμεσα στα 250 καλύτερα του κόσμου. Η κατάταξη προκύπτει με περίπου 1400 πανεπιστήμια από 92 χώρες.

Πανεπιστήμια Ολλανδίας

Η χώρα διαθέτει πολλά διακεκριμένα πανεπιστήμια σε πολλούς τομείς, ενώ η διδασκαλία αρκετών προγραμμάτων γίνεται εξ’ ολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με άλλα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Η έρευνα και η εργασία στα πανεπιστήμια της Ολλανδίας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Οι φοιτητές λαμβάνουν επαγγελματική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στα πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών και μια σειρά από σπουδαίες έρευνες στα ερευνητικά πανεπιστήμια.

Χρειάζεσαι επίσημο μεταφραστή στην Ολλανδία ;

World University Rankings 2020

Ο πίνακας αξιολόγησης βασίζεται σε 13 βαθμονομημένους δείκτες που μετρούν την απόδοση ενός ιδρύματος στο επίπεδο διδασκαλίας, έρευνας, μεταφοράς γνώσεων και τις διεθνείς προοπτικές.

Τα Top 5 πανεπιστήμια της Ολλανδίας

  1. Wageningen University & Research (Πανεπιστήμιο του Βαχενίγκεν)

Το πανεπιστήμιο ειδικεύεται στις Environmental & Agricultural Sciences και αποτελεί από τις κορυφαίες επιλογές παγκοσμίως. Υπάρχουν 37 μεταπτυχιακά προγράμματα, όλα στα αγγλικά, διάρκειας 2 ετών.

Το Wageningen University & Research κατατάσσεται σταθερά ως ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο. Ειδικότερα στην ειδικότητά του για τις βιοεπιστήμες, θεωρείται ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο.

Το πανεπιστήμιο διαθέτει 6 προγράμματα που διδάσκονται Αγγλικά.

Η πόλη του Wageningen, όπου εδρεύει το πανεπιστήμιο, είναι μια ιστορική πόλη στις όχθες του Ρήνου. Η τοποθεσία αυτής της πόλης είναι κυριολεκτικά στη φύση.

Για φέτος στην παγκόσμια κατάταξη THE βρίσκεται στην 59η θέση.

Δες εδώ στατιστικά.

2. University of Amsterdam (UvA)

Ιδρύθηκε το 1632 και είναι από τα πιο παλιά και μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας. Το πανεπιστήμιο καθιερώθηκε για τα προγράμματα πάνω σε ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες. Έχει περίπου 200 προγράμματα πτυχίων στα Αγγλικά. Το κεντρικό κάμπους του πανεπιστημίου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ενώ κτίρια υπάρχουν σε όλη την πόλη. Το UvA είναι από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ερευνητικά πανεπιστήμια, με διακεκριμένες επιστημονικές δημοσιεύσεις.

 Με περισσότερους από 7.000  διεθνείς φοιτητές και ερευνητές από περισσότερες από 100 χώρες, το UvA προσφέρει μια από τις μεγαλύτερες σειρές σπουδών μεταπτυχιακών στην Αγγλία  στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεντρική βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου διαθέτει πάνω από 4 εκατομμύρια βιβλία, χιλιάδες άλλα έργα, γραπτά, σπάνια έργα ενώ σε όλη την έκταση του πανεπιστημίου υπάρχουν συνολικά 5 μουσεία.

Το UvA βρίσκεται στο Άμστερνταμ, μια πόλη ζωντανή και δημιουργική, ένα ευρωπαϊκό πολιτιστικό και επιχειρηματικό κέντρο. Μια από τις ομορφότερες και πιο σπουδαίες πόλεις παγκοσμίως με πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Για φέτος στην παγκόσμια κατάταξη THE βρίσκεται στην 62η θέση.

Δες εδώ στατιστικά.

3. Delft University of Technology  (TU Delft)

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και παλαιότερο τεχνικό πανεπιστήμιο στην Ολλανδία (1842).

Το πανεπιστήμιο του Delft φιλοξενεί περίπου 16000 φοιτητές, με μεγάλη κοινότητα διεθνών φοιτητών.

Προσφέρει 14 προπτυχιακά (στα ολλανδικά) και πάνω από  30 μεταπτυχιακά (στα αγγλικά) προγράμματα πάνω στον σχεδιασμό, την μηχανική και τις επιστήμες. Το TU Delft διακρίνεται ως ίδρυμα για την καινοτομία που προσφέρει και το problem-solving μέσω της ομαδικότητας, αρετή που προβάλλεται διαρκώς μέσω του πανεπιστημίου.

Ενώ όλα τα πτυχία Masters διδάσκονται στα Αγγλικά, τα περισσότερα προγράμματα προπτυχιακού επιπέδου διδάσκονται στα Ολλανδικά.

Το Delft βρίσκεται μεταξύ του Ρότερνταμ και της Χάγης και είναι μια φοιτητική πόλη, που περιβάλλεται από κανάλια. 

Για φέτος στην παγκόσμια κατάταξη THE βρίσκεται στην 67η θέση.

Δες εδώ στατιστικά.

4. Leiden University

Ιδρύθηκε το 1575 και αποτελεί το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ολλανδίας. Περισσότερα από 200 προγράμματα διδάσκονται στα αγγλικά, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά. Συνίσταται από επτά τμήματα θεωρητικών και θετικών επιστημών και κοινωνικών επιστημών.

Στα σχεδόν 450 χρόνια ύπαρξής του, το πανεπιστήμιο μας έχει χτίσει μια σταθερή φήμη.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας του το πανεπιστήμιο υπερασπίστηκε την ελευθερία και το σύνθημά του, το Praesidium Libertatis, μεταφράζεται ως «προμαχώνας της ελευθερίας», που χρονολογείται από το γεγονός ότι ο ιδρυτής του έδωσε το πανεπιστημιακό καθεστώς στο Λάιντεν σε αναγνώριση της αντίστασης της πόλης ενάντια στους Ισπανούς εισβολείς. 

Περιλαμβάνει επτά σχολές στις τέχνες, τις επιστήμες και τις κοινωνικές επιστήμες, φιλοξενεί 28.100 μαθητές από 120 διαφορετικές χώρες και περιγράφει τον εαυτό της ως «ένα καταφύγιο όπου κάθε ερώτηση μπορεί να υποβληθεί και να απαντηθεί με απόλυτη ελευθερία».

Για φέτος στην παγκόσμια κατάταξη THE βρίσκεται στην 67η θέση.

Δες εδώ στατιστικά.

5. Erasmus University Rotterdam (EUR)

To Erasmus είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο στο Ρότερνταμ και περιλαμβάνει επτά τμήματα σχετικά με την υγεία, την οικονομία, την διοίκηση και τον πολιτισμό. Tο πανεπιστήμιο του Ρότερνταμ είναι ένα διεθνές ερευνητικό πανεπιστήμιο με εμπειρία που ξεπερνάει τα 100 χρόνια.

Παγκοσμίας φήμης και ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο.

Για φέτος στην παγκόσμια κατάταξη THE βρίσκεται στην 69η θέση.

Δες εδώ στατιστικά.

Τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ολλανδίας *2022

Ψάχνεις Έλληνες επαγγελματίες στην Ολλανδία ;

Την 200άδα στην παγκόσμια κατάταξη συμπληρώνουν το Πανεπιστήμιο του Χρόνινγκεν (73η θέση), το πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης (75η), το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ (127η), το πανεπιστήμιο του Ναιμέχεν (128η), το πανεπιστήμιο του VRIJE στο Άμστερνταμ, το πανεπιστήμιο του Αιντχόφεν (186η).

* Κάθε χρόνο όπως μπορείτε να παρατηρήσετε στη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια για το 2019, τα Ολλανδικά πανεπιστήμια είναι στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τα πιο σπουδαία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Διάβασε επίσης για τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας και του Βελγίου

**Αν σκέφτεσαι να έρθεις για σπουδές στην Ολλανδία, διάβασε αυτό το άρθρο μας που σου παρέχει όλες τις πληροφορίες για τα πρώτα σου βήματα εδώ:

Πηγή: THE

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks