Tα καλύτερα πανεπιστήμια του Βελγίου (2020)

καλύτερα-πανεπιστήμια-Βέλγιο

Τα πανεπιστήμια του Βελγίου είναι από τα καλύτερα στον κόσμο και έχουν εξαιρετική φήμη στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. 4 από τα πανεπιστήμια της χώρας είναι ανάμεσα στα 200 καλύτερα του κόσμου.

Το Βέλγιο είναι μια πολυγλωσσική χώρα με 3 διαφορετικές επίσημες γλώσσες ( ΓαλλικάΓερμανικάΦλαμανδικά ). Kάθε μεγάλη πόλη στη χώρα έχει να υπερηφανεύεται και για ένα πανεπιστήμιο που φιλοξενεί με 100άδες σπουδαστές. Σπουδαίοι επιστήμονες αποφοίτησαν από τα πανεπιστήμια του Βελγίου με σημαντικές διακρίσεις. Τα περισσότερα πανεπιστήμια του Βελγίου έχουν μια μακρά και σπουδαία ιστορία.

Αν σκέφτεσαι να έρθεις για σπουδές στο Βέλγιο τότε είσαι στο σωστό μέρος.

Πάμε να δούμε παρακάτω το TΟP 4 των πανεπιστήμιων του Βελγίου

1. KU Leuven

Το KU Leuven ιδρύθηκε το 1425, υπήρξε κέντρο εκμάθησης για σχεδόν έξι αιώνες. Σήμερα είναι το ανώτατο πανεπιστήμιο του Βελγίου καθώς και ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά ερευνητικά πανεπιστήμια στην Ευρώπη.

Για τη φετινή χρονιά στη σχετική κατάταξη του world university rankings το KU Leuven βρίσκεται στην 45η θέση. Πέρυσι, το πανεπιστήμιο βρισκότανε ακριβώς στην ίδια θέση στην κατάταξη.

Ως το πιο καινοτόμο πανεπιστήμιο της Ευρώπης και συνιδρυτής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Πανεπιστημίων ( LERU ), το KU Leuven προσφέρει πολλά προγραμμάτων σπουδών στα Αγγλικά, όλα υποστηριζόμενα από καινοτόμο και διεπιστημονική έρευνα .

150 διαφορετικές εθνικότητες , με 15 σχολές και διεθνή προγράμματα σπουδών. 15% είναι το ποσοστό των διεθνών φοιτητών.

Οι σχολές του πανεπιστημίου:

Επιστήμη, Μηχανική και Τεχνολογία :
Σχολή Αρχιτεκτονικής
Μηχανικών Βιοεπιστήμων
Σχολή Μηχανικών Τεχνολογίας

Βιοϊατρικές Επιστήμες :
Σχολή Ιατρικής
Σχολή Φαρμακευτικών Επιστημών 

Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες :
Σχολή Θεολογίας και Θρησκευτικών Σπουδών
Ινστιτούτο Φιλοσοφίας
Σχολή Νομικής
Σχολή Οικονομικών και Επιχειρήσεων
Σχολή Κοινωνικών Επιστημών
Σχολή Τεχνών
Σχολή Ψυχολογίας και Εκπαιδευτικών Επιστημών

Για το πανεπιστήμιο δείτε περισσότερα εδώ!

Ε-mail:  [email protected]

Τηλέφωνο:  +32 16 32 40 10

2. Ghent University

Το Πανεπιστήμιο της Γάνδης (UGent) στο Βέλγιο ιδρύθηκε το 1817 από τον βασιλιά Γουίλιαμ. Ως φλαμανδικό πανεπιστήμιο, τα περισσότερα από τα 230 προγράμματα του UGent διδάσκονται στα ολλανδικά, αν και μερικά από τα μεταπτυχιακά διδάσκονται και στην Αγγλική γλώσσα.

Με συνολικά 36.000 σπουδαστές και 9.000 εργαζόμενους, το UGent είναι ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά πανεπιστήμια στο Βέλγιο. 11 σχολές , διαφόρων πεδίων και με ερευνητικές επενδύσεις που ανέρχονται στα περίπου 180 εκατομμύρια λίρες ετησίως!

To UGent μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου με παγκόσμια φήμη που προσελκύει ταλαντούχους φοιτητές και δασκάλους. Διαθέτει σπουδαστές με σπουδαίες διακρίσεις και αρκετούς νικητές του βραβείου Νόμπελ, μεταξύ των οποίων ο Joseph Guislain ( Ένας από τους πρώτους φοιτητές του πανεπιστημίου ), ο Walter Fiers ( Μοριακός βιολόγος ), ο Marc Van Montagu ( Μοριακός βιολόγος ) και ο Peter Piot ( Μικροβιολόγος – νεότερη εποχή – Γνωστός για τις έρευνες του για το AIDS και Ebola* ).

Από 123ο στη παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων που βρισκότανε πέρυσι, φέτος αναρριχήθηκε 20 θέσεις και βρίσκεται στην 103η θέση.

Η Γάνδη είναι μια σημαντική πόλη του Βελγίου, πανέμορφη και με καλή φοιτητική ζωή. 11% είναι το ποσοστό των διεθνών φοιτητών. Η φοιτητική αναλογία γυναικών- αντρών είναι 56-44%.

Για το πανεπιστήμιο περισσότερες πληροφορίες βρείτε εδώ!

Οι σχολές είναι πάρα πολλές στο πανεπιστήμιο της Γάνδης και θα βρείτε μια πληθώρα σχολών σε κάθε σχεδόν κατηγορία.

Τηλέφωνο: +32 9 264 31 11


3.UNIVERSITÉ CATHOLIQUE DE LOUVAIN

Ιδρύθηκε με διάταγμα του Πάπα Μάρτιν V το 1425, Université Catholique de Louvain, συχνά το βρίσκουμε με τη συντομογραφία UCL και είναι το παλαιότερο καθολικό πανεπιστήμιο στην Ευρώπη.

Το UCL είναι το μεγαλύτερο γαλλόφωνο πανεπιστήμιο στο Βέλγιο.

Με πανεπιστημιουπόλεις που βρίσκουμε σε 6 τοποθεσίες στο Βέλγιο και στο Louvain-la-Neuve, το Woluwe, το Mons, το Tournai, τις Βρυξέλλες και το Charleroi Saint-Gilles, το Université Catholique de Louvain φιλοξενεί 15 σχολές. : θεολογίαδίκαιο και εγκληματολογίαψυχολογίααρχιτεκτονική κ.α.

Το πανεπιστήμιο, είναι γνωστό για την αυστηρή διαδικασία επιλογής των φοιτητών του και των δύσκολων εισαγωγικών εξετάσεων , όμως παραμένει μια ελκυστική προοπτική για τους Βέλγους αλλά και φοιτητές από άλλες χώρες. Τα περισσότερα μαθήματα διδάσκονται στα γαλλικά, αλλά κάποια και στην Αγγλική γλώσσα.

164ο στην παγκόσμια κατάταξη με τα καλύτερα πανεπιστήμια! Πέρυσι, βρισκότανε στην 152η θέση.

Πληθώρα σχολών επίσης.

Τηλέφωνο :  +32 (0)10/47.21.11

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ!


4.UNIVERSITY OF ANTWERP

Oι ρίζες του Πανεπιστημίου της Αμβέρσας (UA) χρονολογούνται από το 1852 με την ίδρυση της Κρατικής Σχολής Οικονομικών Επιστημών και της Οικονομικής Σχολής Αγίου Ιγνατίου – δύο εμπορικά ινστιτούτα με επίκεντρο τις επιχειρήσεις.

Πανεπιστήμιο έγινε τη δεκαετία του 1960 με οικονομικές σχολές. Η σχολή του Αγίου Ιγνάτιου διευρύνθηκε σταδιακά και προέκυψαν μαθήματα στις τέχνες, το δίκαιο και τις κοινωνικές επιστήμες και από τη δεκαετία του 1970 ιδρύθηκε ένα τρίτο ίδρυμα για να προσφέρει μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου. Την Αμβέρσα!

Το πανεπιστήμιο στη σημερινή του μορφή είναι από το 2003 όπου ενώθηκαν όλες οι σχολές.

Σήμερα, το πανεπιστήμιο της Αμβέρσας φιλοξενεί 20.000 σπουδαστές, από 130+ χώρες. 5000 εργαζόμενοι, 3000 ερευνητές και 700 περίπου καθηγητές συμπληρώνουν ένα πανεπιστήμιο του Βελγίου με μεγάλη δυναμική.

Το πανεπιστήμιο έχει 9 σχολές σε διαφορετικούς κλάδους και έχεις σχολές όπως αυτές της φαρμακευτικής, κτηνιατρικής, φαρμακευτικής, κοινωνικές επιστήμες, νομικά, ιατρική, μηχανικούς, τεχνών κ.α.

Έχει 33 προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, 69 μεταπτυχιακά και 18 προγράμματα master-after-master. Συνολικά 31 προγράμματα διδάσκονται στην Αγγλική γλώσσα!

Κάθε χρόνο, το πανεπιστήμιο δημοσιεύει περισσότερα από 3500 επιστημονικά άρθρα.

198ο στην παγκόσμια κατάταξη με τα καλύτερα πανεπιστήμια ήταν πέρυσι και φέτος αναρριχήθηκε στην 170η θέση.

Το ποσοστό των διεθνών φοιτητών είναι 17%. 55-45 η αναλογία γυναικών-αντρών.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο εδώ!

Τηλέφωνο: + 32(0)3 265 41 11 

Ανάμεσα στα καλύτερα 300 πανεπιστήμια του κόσμου βρίσκουμε και το Université Libre de Bruxelles και το Vrije Universiteit Brussel. Ακολουθούν στα πρώτα 400 το πανεπιστήμιο του Hasselt και το πανεπιστήμιο της Λιέγης.

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι ένα σπουδαίο βήμα και σου ευχόμαστε ο΄τι καλύτερο. Ο δρόμος προς το πτυχίο είναι ένας δρόμος γεμάτος γνώση, γεμάτος περιπέτειες.

Διαβάστε για τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ολλανδίας και Γερμανίας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks