Αφιέρωμα: Το Museum aan de Stroom στο Βέλγιο

Το Μουσείο aan de Stroom (MAS, Ολλανδικά=Μουσείο δίπλα στον ποταμό) είναι ένα μουσείο που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Scheldt στην περιοχή Eilandje της Αμβέρσας στο Βέλγιο.

Το MAS είναι κάτι περισσότερο από ένα όμορφο κτίριο με αμέτρητα εντυπωσιακά αντικείμενα.

Το MAS σε αριθμούς:

  • 10 όροφοι
  • Εκθεσιακός χώρος 5.700 m²
  • 650.000 επισκέπτες ετησίως
  • 140 εθελοντές
  • 500.000 μεταβαλλόμενα κομμάτια συλλογής

Επιδοτήσεις από την κυβέρνηση

Η φλαμανδική κυβέρνηση παρέχει ετήσιες διαρθρωτικές επιδοτήσεις στο MAS. Χωρίς αυτή τη βοήθεια, η λειτουργία του MAS δεν θα ήταν δυνατή. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον ιστότοπο του μουσείου εδώ!

Τι κάνει το μουσείο τόσο μοναδικό;

Στο MAS θα γνωρίσετε την Αμβέρσα στον κόσμο και τον κόσμο στην Αμβέρσα. Με όλες σας τις αισθήσεις θα ανακαλύψετε το πλούσιο παρελθόν της πόλης, το λιμάνι και τον κόσμο. Θα απολαύσετε την εκπληκτική θέα της πόλης και θα εκπλαγείτε από τις πολλές μεγάλες και μικρές λεπτομέρειες ενός αρχιτεκτονικού κοσμήματος.

Ιστορία

Το 1998, το δημοτικό συμβούλιο της Αμβέρσας αποφάσισε να κατασκευάσει το μουσείο στο Hanzestedenplaats. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2006, τοποθετήθηκε το πρώτο τούβλο του κτιρίου. Το 2010, τα εκθέματα έφτασαν από διάφορα άλλα μουσεία όπως το Εθνογραφικό Μουσείο και το Ναυτικό Μουσείο, τα οποία και τα δύο έπαψαν να υπάρχουν ως μουσεία. Το μουσείο άνοιξε για το κοινό στις 17 Μαΐου του 2011 για πρώτη φορά. 

Αρχιτεκτονική

Το MAS ύψους 60 μέτρων σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία Neutelings Riedijk. Η πρόσοψη είναι κατασκευασμένη από ινδικό κόκκινο ψαμμίτη και κυρτή κατασκευή γυάλινων πάνελ. Είναι ένα πρότυπο μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής Art Deco. Το MAS στεγάζει περίπου 470.000 αντικείμενα. Η πρώτη γκαλερί για τους επισκέπτες είναι το «ορατό κατάστημα», το οποίο περιέχει 180.000 αντικείμενα. 

Σχετικά άρθρα:

Η Dinant είναι μια πόλη και δήμος της Βαλλωνίας που βρίσκεται στην επαρχία Namur, στο Βέλγιο. Βρίσκεται στο Meuse, στις Αρδέννες. Βρίσκεται 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βρυξελλών, 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Charleroi και […] Αφιέρωμα: Dinant-To διαμάντι του Βελγίου

Η Βαλλωνία είναι μία από τις τρεις περιφέρειες του Βελγίου— μαζί με τη Φλάνδρα και τις Βρυξέλλες. Καλύπτοντας το νότιο τμήμα της χώρας, η Βαλλωνία είναι […] Αφιέρωμα: Ας μιλήσουμε για τη Βαλλωνία…

Η Φλάνδρα είναι το ολλανδόφωνο, βόρειο τμήμα-περιφέρεια του Βελγίου. Η επίσημη πρωτεύουσα της Φλάνδρας είναι η πόλη των Βρυξελλών, αν και οι Βρυξέλλες έχουν […] Αφιέρωμα: Ας μιλήσουμε για τη Φλάνδρα…

Συλλογή και εκθέσεις

Το κέντρο του MAS είναι η Αμβέρσα και ακολουθεί η σύνδεσή της με όλον τον κόσμο. Η συλλογή του MAS κυμαίνεται από θαλάσσια ευρήματα που αναβιώνουν το διεθνές εμπόριο και τη ναυτιλία, μέχρι την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό της λιμενικής πόλης της Αμβέρσας και μέχρι την τέχνη και τον πολιτισμό από την Ευρώπη, την Αφρική, την Αμερική, την Ασία και την Ωκεανία. 

Το MAS αναπτύσσει θεματικές εκθέσεις που συνδέουν τον τοπικό με τον παγκόσμιο πολιτισμό, την τέχνη και την ιστορία. Το μουσείο δεσμεύεται να ενημερώνει το κοινό χρησιμοποιώντας νέα μέσα και καθηλωτικές παρουσιάσεις.

Fact: Το μουσείο έχει βραβευτεί διεθνώς για την πρωτοβουλία “MAS IN YOUNG HANDS”, στην οποία συμμετέχουν νέοι από πολύ διαφορετικά υπόβαθρα ως διοργανωτές εκδηλώσεων και επιμελητές. 

Εικόνα: es.wikipedia.org

Author: Whatsoeva

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks