Άμπε Βαν Ντε Μπαν: Το πιο παράξενο…μουστάκι στα Ολλανδικά γήπεδα

Moustaki-Podosfairo

Για τα διάφορα look που λανσάρουν συχνά – πυκνά οι ποδοσφαιριστές στα γήπεδα σε ολόκληρο τον κόσμο μπορούμε να μιλάμε για ώρες. Για παράδειγμα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δίνει μεγάλη προσοχή εκτός από την κώμη του και στη διατήρηση των κοιλιακών, του, τους οποίους σφίγγει σε αρκετές περιπτώσεις ώστε να πανηγυρίσει τα τέρματα που σημειώνει.

Ο Λιονέλ Μέσι, μπήκε στη ζωή μας με χαρακτηριστικό μακρύ μαλλί, το οποίο στη συνέχεια εξαφάνισε. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ εκτός από τα χαρισματικά του πόδια στο ποδόσφαιρο, έμεινε γνωστός και για τις στιλιστικές του επιλογές κάθε φορά που εμφανίζονταν δημόσια σε εκδηλώσεις, ενώ στην Ελλάδα, στην ιστορία έμειναν ποδοσφαιριστές όπως ο Τζαλακώστας που αγωνίστηκε στον Αθηναϊκό, ο Κωφίδης, ο Αναστόπουλος, ο Βαμβακούλας που ξεχώρισαν έντονα και εξαιτίας του παρουσιαστικού τους.

Σε όλο τον κόσμο πάντως, κανείς, δεν κατάφερε να προσεγγίσει ούτε στο ελάχιστο το εκκεντρικό στυλ του Ολλανδού, Άμπε Βαν Ντε Μπαν. Ο βετεράνος Ολλανδός αμυντικός με θητεία σε αρκετές ομάδες της πρώτης κατηγορίας όπως η Χάρλεμ, η Αλκμάαρ, η Άμστερνταμ, δεν έμεινε στην ιστορία μόνο για την ικανότητά του να αναχαιτίζει τους αντίπαλους επιθετικούς, αλλά και για το …ιδιαίτερο μουστάκι του, το οποίο αναμφισβήτητα θύμιζε κάτι από Σαλβαδόρ Νταλί.  

Ως ιδιοκτήτης κομμωτικής επιχείρησης ο Βαν Ντε Μπαν, φρόντιζε πάντα να δίνει στο μουστάκι του, την προσοχή που ούτως ή άλλως άξιζε, στηρίζοντας σε μεγάλο βαθμό σε αυτό το στοιχείο και την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο ποδόσφαιρο. Τούτο σημαίνει πως παρά το γεγονός ότι ο Ολλανδός…Νταλί συμπλήρωσε πάνω από 100 συμμετοχές στην Eredivisie ουδέποτε έγινε γνωστός για τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα.

Συγκεκριμένα, αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν από τα λίγα που μπορεί να βρει είναι η σημαντική συμβολή του στην πρόκριση της ομάδας του Άμστερνταμ (όχι του Άγιαξ) κόντρα στην Ίντερ, για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1974-75, καθώς επίσης και το γεγονός ότι υπήρξε συμπαίκτης του Ρουντ Γκούλιτ – που είχε επίσης εκκεντρική κώμη για την εποχή – στη Χάρλεμ.

Τέλος είναι χαρακτηριστικό, πως ρόλο για την έρευνα μας αναφορικά με τον Βαν Ντε Μπαν, έπαιξαν φυσικά τα γνωστά αυτοκόλλητα τα οποία οι νέοι της τότε εποχής, συγκέντρωναν και κολλούσαν σε ειδικά αφιερωματικά άλμπουμ.  

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks