Βέλγιο: Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του σεξ απαιτούν υποστήριξη μετά την απαγόρευση του αγοραίου έρωτα στις Βρυξέλλες

Βέλγιο-εργαζόμενοι-σεξ

Η ένωση εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ UTSOPI στο Βέλγιο ζητά συγκεκριμένα μέτρα οικονομικής στήριξης για τους εργαζόμενους στις Βρυξέλλες που δεν μπορούν πλέον να εργαστούν λόγω της απαγόρευσης του αγοραίου έρωτα σε ολόκληρη την πολη.

Καθώς τα μπαρ και τα εστιατόρια έχουν κλείσει και οι επαφές πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο, το UTSOPI κατανοεί τον κανόνα ότι η σεξουαλική εργασία δεν επιτρέπεται πλέον έως τις 19 Νοεμβρίου, αλλά ζητά οικονομική υποστήριξη για όσους δεν μπορούν να εργαστούν.

«Ένας πολύ μεγάλος αριθμός εργαζομένων στον κλάσο του σεξ δεν θα έχει εισόδημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του UTSOPI Daan Bauwens. «Η συντριπτική πλειονότητα αυτών δεν έχει καταστατικό και επομένως δεν θα είναι σε θέση να υποβάλει αίτηση για να πάρει κάποιο επίδομα»

Απαγορεύεται κάθε μορφή σεξουαλικής εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των δρόμων, στα λεγόμενα ξενοδοχεία με την ώρα και στα παράθυρα. Για τους σεξουαλικούς εργαζόμενους, υπάρχει πολύ μικρή διαφορά μεταξύ του πρώτου lockdown και του τι συμβαίνει τώρα στην Περιφέρεια των Βρυξελλών και σύντομα ίσως σε ολόκληρο το Βέλγιο, σύμφωνα με τον Bauwens.

“Λίγοι οι αυτοαπασχολούμενοι – Εάν δεν λάβουν επίδομα θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται”

«Θα ξεκινήσουμε εκ νέου μια εκστρατεία για να υποστηρίξουμε τους εργαζόμενους στο σεξ, αλλά σε κυβερνητικό επίπεδο, υπάρχουν ορισμένα μέτρα που ισχύουν μόνο για τους αυτοαπασχολούμενους και, δυστυχώς, υπάρχουν λίγοι αυτοαπασχολούμενοι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του», δήλωσε ο Bauwens.

Χωρίς πρόσθετη υποστήριξη, η σεξουαλική εργασία θα συνεχιστεί, επειδή οι άνθρωποι πρέπει ακόμη να πληρώσουν ενοίκιο, για παράδειγμα, κάτι που είναι ακόμη πιο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με το UTSOPI.

«Από τον Σεπτέμβριο, υπήρχαν πολύ λίγοι πελάτες, γεγονός που καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη», δήλωσε ο Bauwens. «Εάν δεν λάβουν υποστήριξη, θα συνεχίσουν να λειτουργούν και τότε θα γίνει επικίνδυνο. Τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες, και επομένως για τον πληθυσμό», τόνισε.

«Εμείς στο UTSOPI είμαστε ξανά έτοιμοι, με τα εργαλεία που είχαμε τότε και είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε εκατοντάδες εργαζόμενους», είπε. «Αλλά ανησυχούμε πολύ για τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks