Βέλγιο: Περισσότερα από 1 στα 10 άτομα περιμένουν κοινωνική στέγαση στις Βρυξέλλες

Βέλγιο-Βρυξέλλες-Κοινωνική Στέγαση

Από τις 30 Σεπτεμβρίου, 49.135 νοικοκυριά που εκπροσωπούν 128.270 άτομα στο σύνολο, έχουν εγγραφεί στη λίστα αναμονής για κοινωνική στέγαση στην Περιφέρεια των Βρυξελλών στο Βέλγιο, όπως δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης, Rudi Vervoort

Αυτό αντιπροσωπεύει το 10,5% του πληθυσμού της πόλης. Από την αρχή της κρίσης του Covid-19, η Περιφέρεια των Βρυξελλών έχει ήδη καταγράψει 886 νέες καταχωρήσεις στη λίστα αναμονής.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την πολιτική κοινωνικής στέγασης θα αναπτυχθεί το 2021, όπως δήλωσε ο Vervoort καθώς διάβασε τη δήλωση γενικής πολιτικής της κυβέρνησής του για το επόμενο έτος, προσθέτοντας ότι το σχέδιο είναι πιο ουσιαστικό από ποτέ.

Μόνο το 25% των ενοικιαστών μπορούν να ανταπεξέλθουν

Στην ιδιωτική αγορά ενοικίασης, μόνο το 25% των ενοικιαστών των Βρυξελλών καταφέρνουν να διαθέσουν έως και το 30% του προϋπολογισμού τους για την πληρωμή των κατοικιών τους, πρόσθεσε ο Vervoort.

Επιπλέον, το κόστος του ενοικίου έχει αυξηθεί περισσότερο από 20% από το 2004, παρόλο που οι μισθοί δεν έχουν αυξηθεί τόσο πολύ. Για το 20% των πιο επισφαλών κατοίκων των Βρυξελλών, μόνο το 6% των καταλυμάτων που διατίθενται προς ενοικίαση είναι οικονομικά προσβάσιμοι σε αυτούς.

Διάθεση 425 εκ. ευρώ για τη στέγαση

Ο Vervoort επιβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια των Βρυξελλών θα διαθέσει ένα επιπλέον ποσό άνω των 425 εκατομμυρίων ευρώ για στέγαση κατά τη διάρκεια αυτής της νομοθετικής περιόδου.

Από αυτά τα χρήματα, περισσότερα από 170 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τις νέες πολιτικές που προβλέπονται στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν την επιτάχυνση της κατασκευής νέων κατοικιών και την επιτάχυνση της ανακαίνισης των δημόσιων αποθεμάτων κατοικιών, τόσο για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων όσο και για προβλήματα υγείας.

Ταυτόχρονα, πρέπει να αναπτυχθούν ή να συνεχίσουν να ενεργοποιούνται άλλα εργαλεία για την αντιμετώπιση της τρέχουσας στεγαστικής κρίσης. Αυτές οι διάφορες πολιτικές είτε θα απλοποιηθούν, θα ενισχυθούν είτε θα επιβλεφθούν καλύτερα προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά τους, πρόσθεσε ο Vervoort.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks