[LIVE] Η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού του Βελγίου για την καταπολέμηση του κορονοιού

de-croo-velgos-prwthipourgos

Το Βέλγιο ενισχύει περαιτέρω τα μέτρα του για να σταματήσει τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοιού, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους θανάτους στη χώρα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή το πρωί.

«Οι αριθμοί του κορονoϊού συνεχίζουν να αυξάνονται», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο. «Εννέα στις δέκα επαρχίες βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού τέσσερα, και η τελευταία επαρχία, το Λίμπουργκ, βαδίζει επίσης προς προς την ίδια κατεύθυνση».

Το άρθρο ανανεώνεται (F5) – Κάνουμε LIKE στο Facebook του SuperGreeks και παρακολουθούμε όλα τα μεγάλα γεγονότα από το Βέλγιο Live. Bρίσκουμε Έλληνες επαγγελματίες που ζούνε στο Βέλγιο. Μαθαίνουμε την επικαιρότητα, την ιστορία, τη γεωγραφία, τη φύση και άλλα περισσότερα από το Βέλγιο στην ελληνική γλώσσα.

Τα σχολία στο Βέλγιο

Τα μέτρα της περασμένης εβδομάδας αποσκοπούσαν στην αποφυγή όσο το δυνατόν περισσότερων περιττών επαφών, είπε ο De Croo. «Πρόκειται για σκληρά μέτρα που περιορίζουν σοβαρά την ελευθερία όλων. Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι έχουν ερωτήσεις, αλλά ο κύριος στόχος είναι ότι οι γιατροί και τα νοσοκομεία μας μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους, τα παιδιά μας να μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο, ότι οι εταιρείες μας μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται και ότι η ψυχική υγεία των ανθρώπων να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη.

«Εισαγάγαμε έναν αριθμό περιορισμών την περασμένη εβδομάδα, με στόχο να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο όλες τις μη απαραίτητες επαφές», είπε. «Θέλουμε να διατηρήσουμε τα σχολεία ανοιχτά, η εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα. Είναι σημαντικό να διδαχθούν τα μαθήματα στην τάξη, για νηπιαγωγεία, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το κλείσιμο των σχολείων είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας. “

«Σε όλους όσους έχουν επηρεαστεί οικονομικά: εργαζόμαστε σκληρά για να τους υποστηρίξουμε όλους. Αυτή είναι η εποχή της εθνικής κρίσης και αυτή είναι η στιγμή για την εθνική αλληλεγγύη. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε όλους όσο καλύτερα μπορούμε. ” Ο υπουργός καλεί όλους τους Βέλγους πολίτες που μπορούν να βοηθήσουν τους άλλους να το κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερο. «Ο καθένας είναι ευάλωτος σε κάποιο σημείο της ζωής του», είπε, και το να βοηθάμε ο ένας τον άλλο τώρα είναι σημαντικό.

διαιτολόγος-θεσσαλονίκη-supergreeks
 δωρεάν συνεδρία γνωριμίας των 30 λεπτών

Αυστηρότερα μέτρα

Θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τα πάρκα ψυχαγωγίας και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα οποία είναι όλες περιφερειακές αρμοδιότητες, όχι ομοσπονδιακές.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ αμέσως και θα ισχύσουν για τέσσερις εβδομάδες.

μεταφορική-γερμανία-Ελλάδα-Ολλανδία-βέλγιο
Μεταφορική εταιρεία για μετακομίσεις από και προς Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη

Όλα οι επαγγελματικοί αθλητικοί αγώνες εξακολουθούν να επιτρέπονται, αλλά χωρίς κοινό. Όλα τα ερασιτεχνικά αθλητικά παιχνίδια για όλους άνω των 18 ετών θα απαγορεύονται, η προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να συνεχίσει.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το 20% κατ ‘ανώτατο όριο των μαθητών επιτρέπεται να παρίσταται σε αμφιθέατρο ή τάξη, με υποχρεωτική μάσκα προσώπου. Εξαιρέσεις για τις πρακτικές και τους πρωτοετείς στο πανεπιστήμιο.

Ένα μέτρο για το οποίο είναι υπεύθυνες οι δημόσιες συγκοινωνίες. Η χωρητικότητά των ΜΜΜ πρέπει να βελτιστοποιηθεί περαιτέρω «προκειμένου να αποφευχθεί το πλήθος πολλών ατόμων στο λεωφορείο ή το τραμ όσο το δυνατόν περισσότερο». Θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερα μέσα για να αποφευχθεί αυτό.

Στα θέατρα, τους κινηματογράφους και τις αίθουσες συναυλιών, δεν επιτρέπονται περισσότερα από 200 άτομα ταυτόχρονα. Οι εξαιρέσεις για μεγάλες αίθουσες δεν είναι πλέον δυνατές. Οι θεατές πρέπει επίσης να κάθονται σε απόσταση 1,5 μέτρων μεταξύ τους. Τα θέατρα και γενικότερα θα παραμείνει ανοιχτός ο πολιτισμός μόνο εάν οι φορείς και υπεύθυνοι εγγυηθούν για την ασφάλεια των επισκεπτών. Δεν θα σερβίρεται ποτό και σνακς. Μετά τις 19 Νοεμβρίου, θα επιστρέψουμε στην τρέχουσα κατάσταση «εκτός αν η καμπύλη είναι εξαιρετικά κακή».

Τα λούνα παρκ πρέπει να κλείσουν. Οι εσωτερικοί χώροι των ζωολογικών κήπων, όπως τα ενυδρεία, πρέπει επίσης να κλείσουν, οι εξωτερικοί χώροι μπορούν να παραμείνουν ανοιχτοί.

Οι πισίνες θα παραμείνουν ανοιχτές προς το παρόν.

Οι δραστηριότητες για παιδιά άνω των 12 ετών πρέπει να πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους, με μάσκα προσώπου.

O υπουργός υγείας του Βελγίου

«Για άλλη μια φορά έπρεπε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις, αλλά ο αντίκτυπος των προηγούμενων μέτρων δεν είναι ακόμη ορατός στα στοιχεία», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Frank Vandenbroucke. «Όλοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είναι κουρασμένοι. Όλοι μαζί, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα φράγμα γύρω από τα νοσοκομεία, για να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους. “

«Ζητήσαμε από τα νοσοκομεία να αναβάλουν μη επείγουσες επεμβάσεις που μπορούν να προγραμματιστούν, για τέσσερις εβδομάδες αργότερα. Θα το αξιολογήσουμε σε δύο εβδομάδες », είπε.

Ο Vandenbroucke τόνισε τη σημασία της τηλεργασίας. «Είναι ο κανόνας. 

Το άρθρο ανανεώνεται (F5) – Κάνουμε LIKE στο Facebook του SuperGreeks και παρακολουθούμε όλα τα μεγάλα γεγονότα από το Βέλγιο Live. Bρίσκουμε Έλληνες επαγγελματίες που ζούνε στο Βέλγιο. Μαθαίνουμε την επικαιρότητα, την ιστορία, τη γεωγραφία, τη φύση και άλλα περισσότερα από το Βέλγιο στην ελληνική γλώσσα.

χαλκιδική-taxi-αεροδρόμιο

Επίλογος πρωθυπουργού

«Τα μέτρα έχουν προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ για τέσσερις εβδομάδες, αλλά το πόσο καιρό εφαρμόζονται αυτά τα μέτρα δεν εξαρτάται από μια υπουργική απόφαση, αλλά από τη συμπεριφορά μας», δήλωσε ο De Croo. «Δεν υπάρχει νόμος που να μπορεί να σταματήσει αυτόν τον ιό. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να το σταματήσουμε με τη δική μας συμπεριφορά. 

Το άρθρο ανανεώνεται (F5) – Κάνουμε LIKE στο Facebook του SuperGreeks και παρακολουθούμε όλα τα μεγάλα γεγονότα από το Βέλγιο Live. Bρίσκουμε Έλληνες επαγγελματίες που ζούνε στο Βέλγιο. Μαθαίνουμε την επικαιρότητα, την ιστορία, τη γεωγραφία, τη φύση και άλλα περισσότερα από το Βέλγιο στην ελληνική γλώσσα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks