Λουξεμβούργο: Όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες δωρεάν για όλους

[ Ανανεώθηκε 3.3.20 ]

Το Λουξεμβούργο είναι η πρώτη χώρα που θέσπισε νόμο και από 1 Μαρτίου όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι εντελώς δωρεάν. Αυτό το μέτρο έρχεται για να αποσυμφορήσει, επίσης, την μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση στους δρόμους της χώρας.

Ενδεικτικά το Λουξεμβούργο, μόνο από τις γειτονικές χώρες Βελγίου, Γερμανίας και Γαλλίας δέχεται περίπου 200.000 εργαζόμενους. Ήδη από την περυσινή χρονιά, το Λουξεμβούργο είχε ξεκινήσει να προσφέρει δωρεάν μετακίνηση στους κατοίκους της για άτομα ηλικίας κάτω των 20 ετών.

Για την περαιτέρω προώθηση αυτής της κατεύθυνσης, έχουν προγραμματιστεί σιδηροδρομικές επενδύσεις ύψους 2.212.000.000 ευρώ μεταξύ 2018 και 2023 για τη βελτίωση της ποιότητας των παροχών και με αυτό το τρόπο να ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο τους χρήστες των δρόμων να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες ως εναλλακτική λύση.

Σύμφωνα με τον Bausch ( Υπουργός Κινητικότητας και Δημοσίων Έργων ): “Η εισαγωγή των δωρεάν δημόσιων μεταφορών είναι το κοινωνικό “κερασάκι” στην τούρτα μιας συνολικής στρατηγικής “.

Το Λουξεμβούργο έχει το μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων αναλογικά με τον πληθυσμό της, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks