Μια συνέντευξη με την πρωτοβουλία των Νεοαφιχθέντων της Ολλανδίας…

Οι νεοαφιχθέντες της Ολλανδίας είναι μια πρωτοβουλία που βοηθάει κυρίως ανθρώπους που θέλουν αποδημήσουν στις Κάτω Χώρες. Η βοήθεια τους είναι πολύτιμη για αρκετό κόσμο που καταφθάνει στην Ολλανδία και αντιμετωπίζει διάφορα ζητήματα ή απλά θέλει μια παρέα. Εμείς ως #SuperGreeks εκτιμάμε πολύ αυτή την προσπάθεια τους και θέλαμε να αναδείξουμε την πρωτοβουλία τους και γι’ αυτό τον λόγο τους προσκαλέσαμε για μία συνέντευξη με ερωτήσεις που αναδεικνύουν τη προσπάθεια τους.

Βοnus ερώτηση: * Ποιος είναι για εσάς ένας SuperGreek?

SuperGreek είναι για μας ο Έλληνας και η Ελληνίδα που είναι ευγνώμων για το σήμερα και δίνουν πίσω στην κοινωνία ότι μπορούν, ότι έχουν ευχαρίστηση.

Πείτε μας μερικά λόγια για εσάς και το εγχείρημά σας…

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε για να βοηθήσει όλους αυτούς που έχουν έρθει στις Κάτω Χώρες. Διαπιστώνοντας ότι οι υπάρχουσες δομές για υποστήριξη δεν είναι επαρκείς θελήσαμε να βοηθήσουμε με αξιόπιστη και άμεση πληροφόρηση / βοήθεια, εθελοντικά και αφιλοκερδώς.

Ποιοι είναι αυτοί που απευθύνονται σε εσάς και για ποιους λόγους συνήθως;

Οι περισσότερες ερωτήσεις γίνονται σήμερα από Νεοαφιχθέντες αλλά λαμβάνουμε και μηνύματα από Έλληνες που ζουν περισσότερο καιρό στην Ολλανδία και από κάποιους που δεν έχουν έρθει ακόμη. Οι κατηγορίες ερωτήσεων είναι οι εξής σε σειρά: εγγραφή, κατοικία, εργασία, εκπαίδευση, υγεία.

  1. Κάθε πότε και που γίνονται οι συναντήσεις σας; Τι κάνετε στις συναντήσεις;

Το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας. Η συχνότητα κυμαίνεται μεταξύ εβδομαδιαίων συναντήσεων και κατόπιν ραντεβού. Στις συναντήσεις μας απαντάμε στα προβλήματα και τις ερωτήσεις αυτών που απευθύνονται σε μας, προσωπικά, εχέμυθα, με το χιούμορ ή τη σοβαρότητα που η κάθε περίπτωση χρειάζεται. Όπως θα κάναμε και με ένα φίλο μας.

Με ποιους τρόπους μπορούν να επικοινωνήσουν οι Νεο-Αφιχθέντες μαζί σας;

Μέσω facebook ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας.Και σε τι μπορείτε να βοηθήσετε ουσιαστικά κάποιον και σε τι όχι?

Η ομάδα μας αποτελείται από εθελοντές που ζουν στην Ολλανδία από 25 χρόνια μέχρι εθελοντές που ήρθαν πριν λίγους μήνες. Το φάσμα ερωτήσεων που μπορούμε να καλύψουμε από δεύτερη γνώμη μέχρι συμβουλή, μέχρι υποστήριξη είναι μεγάλο γιατί έχουμε άτομα από όλες τις ηλικίες, είμαστε κάποιοι γονείς, κάποιοι φοιτητές, κάποιοι εργαζόμενοι. Δεν είμαστε όμως επαγγελματίες και αυτό σημαίνει πως οποιοδήποτε πρόβλημα χρειάζεται ειδική μεταχείριση, είτε αυτή είναι νομική, είτε οικονομική, είτε ψυχολογική, τότε ξέρουμε που είναι τα όριά μας και μπορούμε να προτείνουμε την πιο σωστή λύση, αυτό που θα κάναμε εμείς αν βρισκόμασταν στη θέση τους.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που έχουν συνήθως οι Έλληνες κατά την άφιξη τους στην Ολλανδία και την προσαρμογή τους;

Τον τελευταίο χρόνο οι δυσκολίες που παρατηρούμε πιο συχνά είναι η εύρεση κατοικίας και η επικοινωνία.Τι θα συμβουλεύατε τους νέους που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Ολλανδία, πριν μεταναστεύσουν;

Να έχουν στο νου τους πως η μετανάστευση είναι μια επένδυση για την οποία χρειάζονται ενέργεια, χρήματα και θάρρος.

Πως θα μπορούσε να γίνει κάποιος μέλος στην πρωτοβουλία των «νεο-αφιχθέντων»;

Να μας στείλει μήνυμα και να έρθει να γνωριστούμε και από κοντά. Η ομάδα μας δεν διατηρεί κάποια λίστα μελών ούτε κάποια σύσταση ομάδας εθελοντών.

Υπάρχουν κάποιο πλάνο για το μέλλον ώστε να μεγαλώσει κι άλλο το εγχείρημά σας;

Αυτή τη στιγμή είμαστε ενεργοί σε 7 πόλεις στην Ολλανδία. Θα θέλαμε κάλυψη και σε περισσότερες πόλεις γιατί αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να παρέχουμε βοήθεια σε κάποιες περιοχές στην Ολλανδία. Θα θέλαμε επίσης η προσπάθεια να αντιγραφεί και σε περισσότερες χώρες.

Όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει σε αυτό, η κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.Υπάρχουν προβλήματα που αντιμετωπίζετε ως πρωτοβουλία;

Το ένα είναι η παραπληροφόρηση (ή η πληροφόρηση που δεν είναι έγκαιρη πια) μέσω διαδικτύου, ένα πρόβλημα όχι μόνο για μας αλλά και για πολλούς Έλληνες. Είναι δύσκολο όμως να κάνουμε κάτι για αυτό. Θα θέλαμε επίσης περισσότερο χώρο για τις συναντήσεις μας.

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς όλους τους Έλληνες του εξωτερικού;

Να βοηθάνε ο ένας τον άλλο….

Και ένα μήνυμα για το SuperGreeks.NL

Σας ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σας.

SuperGreeks

Σας ευχαριστούμε πολύ. Είστε άξιοι και θέλουμε να σας δώσουμε τα συγχαρητήρια μας για το εγχείρημα σας. Χαιρόμαστε να γνωρίζουμε τέτοιους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks