Ολλανδία: Η γεωργία συρρικνώνεται κατά 3% λόγω της κρίσης του κορονοιού.

Ολλανδία-Γεωργία

Λόγω της κρίσης του κορονοιού, η παραγωγή στην ολλανδική γεωργία θα μειωθεί κατά 3% φέτος σύμφωνα με το NOS. Αυτή είναι η πρόβλεψη των οικονομολόγων της ING. Ο τομέας της γεωργίας στην Ολλανδία πιθανότατα θα ανακάμψει ξανά το επόμενο έτος. Η πανδημία δεν θα έχει τις ίδιες επιπτώσεις για όλους τους αγρότες. Άλλους τομείς ο κορονοιός τους επηρεάζει περισσότερο, άλλους λιγότερο και άλλοι πηγαίνουν και καλύτερα μέσα σε μία αυτή την κρίση.

Πιο σοβαρά πληγέντες τομείς από τον κορονοιό στη Γεωργία

Οι γαλακτοπαραγωγοί έχουν πληγεί ιδιαίτερα επειδή πρόσφατα δεν μπόρεσαν να πουλήσουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα τους στον ξενοδοχειακό κλάδο και τη βιομηχανία εστίασης (Horeca) . Οι αγρότες πατάτας υποφέρουν επίσης από το κλείσιμο των εστιατορίων: επομένως πολλές πατάτες που ήταν για να πουληθούν σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, fast food δεν μπόρεσαν φέτος να πουληθούν.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους της τράπεζας, ο τομέας των οπωροκηπευτικών τα πήγε σχετικά καλά. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι Ολλανδοί μαγειρεύουν συχνότερα και τρώνε πιο συνειδητά και σωστά λόγω του lockdown που είχε γίνει για τον κορονοιό.

Πέρυσι οι αγρότες αύξησαν την παραγωγή τους κατά 1%. Η τράπεζα αναμένει ότι η γεωργία στην Ολλανδία θα επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο ανάπτυξης το επόμενο έτος.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks