Συνέντευξη με την 2η Εξαγωγική Έκθεση Φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού” λίγο πριν την έναρξη!

Αύριο ξεκινάει η 2η εξαγωγική έκθεση “Ελλάδα Παντού” στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στo Expo Houten με συμμετοχές εκθετών από την Ελλάδα και την Ολλανδία. Το SuperGreeks στηρίζει αυτή την προσπάθεια ως χορηγός επικοινωνίας του εγχειρήματος και θα παρευρεθεί ως εκθέτης στο μεγαλύτερο πολιτιστικό ελληνικό γεγονός στην Ολλανδία για το 2019.

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας καλέσαμε το φεστιβάλ / Expo να μας δώσει μια συνέντευξη ( Την 1η μας συνέντευξη – θα ακολουθήσουν και περισσότερες το επόμενο διάστημα ) με όλες τις πληροφορίες για το φεστιβάλ! Η συνέντευξη χωρίστηκε σε θεματικές ενότητες για να καταλάβουμε περισσότερα για την επερχόμενο Expo. Οι απαντήσεις δόθηκαν από τον κ. Θωμά Σοπιλίδη.

Θεματικές ενότητες

  1. SuperGreek
  2. Γενικές ερωτήσεις για την Expo
  3. Εκθέτες
  4. Δραστηριότητες
  5. Εικαστική έκθεση
  6. B2B Συναντήσεις
  7. 1ο φεστιβάλ / Expo “Ελλάδα παντού στην Ολλανδία”
  8. Επίλογος

SuperGreek [1]

-Ποιος είναι για εσάς ένας SuperGreek?

-Για εμάς SuperGreek είναι αυτός ο Έλληνας και η Ελληνίδα που ξέρει να συνεργάζεται, να σέβεται, να αγαπάει και να χαμογελάει ! Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία ενός SuperGreek…

-Είναι τελικά η Ελλάδα τελικά «Τζατζίκι – Σουβλάκι»?

-Eίναι και τζατζίκι – σουβλάκι αλλά έχει πολλά άλλα πράματα από την αρχαία Ελλάδα μέχρι την σύγχρονη τέχνη, από το σύγχρονο πολιτισμό και την έρευνα και μέχρι την επιστροφή στο τζατζίκι- σουβλάκι, αλλά ενδιάμεσα υπάρχουν πάρα πολλά σημαντικά πράματα που έχουμε και πρέπει να αναδείξουμε ως Έλληνες.

Γενικές ερωτήσεις για την Expo [2]

-Απ’ όσο γνωρίζουμε, οι δράσεις της <<Ελλάδα Παντού>> είναι σε όλη την Ευρώπη με πολλαπλές δραστηριότητες. Γιατί επιλέξατε σε αυτό το χρονικό σημείο, την Ολλανδία για την επόμενη δράση σας;

-Όντως κάνουμε πολλές δράσεις οι οποίες μέχρι τώρα έβαζαν τα θεμέλια για να μας μαθαίνει ο κόσμος. Στην Ολλανδία έχουμε αποκτήσει καλούς φίλους και συνεργάτες, οι Ολλανδοί αγαπάνε την Ελλάδα και έτσι έχει έρθει η ώρα να δημιουργήσουμε ένα γεγονός που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και θα ενώνει το εμπόριο, τον τουρισμό και τον πολιτισμό των 2 χωρών.

Ποιες είναι οι τιμές του εισιτήριου και πως φθάνει κάποιος στο χώρο του φεστιβάλ;

-Η τιμή του εισιτηρίου για το Expo Festival είναι συμβολική και κοστίζει 5 ευρώ για την 1η ημέρα και 10 ευρώ για το 3ημερο. Το Expo Houten είναι πολύ εύκολο να το βρει κανείς αρκεί κάποιος να μπει στην ιστοσελίδα μας gnef.nl και να δεί αναλυτικές οδηγίες για το πως θα έρθει, με όποιον τρόπο επιθυμεί.

Εκθέτες [3]

-Πόσοι εκθέτες αναμένεται να μας παρουσιάσουν προϊόντα και υπηρεσίες;

-Στη φετινή διοργάνωση θα είμαστε περίπου 20 εκθέτες και ευελπιστούμε του χρόνου στο επόμενο φεστιβάλ / expo να είμαστε 50-60 εκθέτες. Στους εκθέτες θα βρείτε θεσμικούς φορείς, υπηρεσίες, προϊόντα, τουρισμό και μία μεγάλη εταιρεία από την Ελλάδα για να προσλάβει κόσμο και να γυρίσει τα παιδιά μας πίσω στην Ελλάδα.

Ελάτε να δείτε! Θα σας περιμένουμε 🙂

( Χαμόγελα )

-Οι εκθέτες θα είναι ελληνικές επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα και στην Ολλανδία;

-Είναι και από τις 2 χώρες. Είναι εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που τις έχουν Ολλανδοί, είναι εταιρείες ελληνικών και ολλανδικών συμφερόντων. Είναι ένα σύμπλεγμα, βασικά, διότι αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε έναν εμπορικό και διαπολιτισμικό διάλογο και να φέρουμε κοντά όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν συμφέροντα να συνδεθούν μεταξύ τους και όλοι μαζί να δείξουμε ό,τι καλό έχουμε στους Έλληνες και Ολλανδούς.

-Υπάρχει δυνατότητα να εγγραφεί ακόμα και σήμερα κάποιος εκθέτης;

-Δυστυχώς οι εγγραφές έχουν κλείσει. Εάν σε κάθε περίπτωση προκύψει κάποιο ενδιαφέρον μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας και ίσως να μπορούμε να βρούμε μία φόρμουλα συμμετοχής έστω και την ύστατη στιγμή. Τα στοιχεία επικοινωνίας θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα μας εδώ.

Δραστηριότητες [4]

Από μουσική τι θα έχουμε;

-Από μουσική έχουμε αρκετά σχήματα. Υπάρχει αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, Τsipuro & Τhe Potes, ελληνικές και ολλανδικές μουσικές μελωδίες από την Ολλανδέζα Καλλιτέχνιδα Pit Hermans, all weather band κα. Θα υπάρχουν στο σύνολο 8-9 μουσικά sessions ανά 2 ώρες για να ευχαριστηθούν άπαντες και να ακούσουν πραγματικά ωραία, γνήσια ελληνική μουσική.

Από φαγητό;

-Από φαγητό θέλαμε φέτος να έχουμε μεγάλη παρουσία στη γαστρονομία αλλά για τεχνικούς λόγους δε κατέστη δυνατό. Για φέτος όμως έχουμε τον Δημήτρο Χάρλο και την εταιρειά Elin όπου θα έχει ωραία κλασσικά ελληνικά εδέσματα από μπουγάτσα μέχρι γύρο κατσίκι. Θα έχουμε πραγματικά ωραίες γεύσεις για να δοκιμάσουμε.

-Για τα μικρά παιδιά;

-Προσπαθήσαμε και δημιουργήσαμε μια μικρή γωνία στο χώρο του expo / festival για τα παιδιά από 6-12 ετών όπου με κάποιους εθελοντές ( αλλά πάντα και με την επίβλεψη των γονιών τους ) θα μπορούν να πάρουν μια ανάσα οι γονείς. Τα παιδάκια λόγω της μεγάλης προσέλευσης που αναμένεται θα ζωγραφίζουν και θα παίζουν σε αυτό τον ειδικό χώρο για 45 λεπτά με 1 ώρα περίπου, ώστε να τα αντικαθιστούν έπειτα νέα παιδάκια. Κάναμε ό,τι μπορούμε για φέτος ώστε να υπάρξει για τα παιδιά ένα ευχάριστο περιβάλλον και για τους γονείς μια ώρα ξεγνοιασιάς γιατί και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή (Γέλια) !!

Από δώρα;

-Εχουμε 5 δωροθεσίες. Την Παρασκευή, η κλήρωση θα γίνει στις 16:30 και θα ακολουθήσουν μουσικές και άλλα όμορφα δρώμενα. Το Σάββατο και Κυριακή οι αντίστοιχες κληρώσεις θα γίνουν στις 12:00 και 16:00 όπου ο καθένας θα μπορεί να συμμετέχει απλά με το εισιτήριο εισόδου του.

Σχόλιο από SuperGreeks

Όμορφα πράματα είναι όλα αυτά και σε αυτό το σημείο να δώσουμε και τα συγχαρητήρια μας για όσα ακούμε για την οργάνωση και τις δραστηριότητες της εκδήλωσης.

Εικαστική Έκθεση [5]

Γιατί εικαστική έκθεση;

-Εικαστική έκθεση είναι ένα κομμάτι της σύγχρονης τέχνης που θέλουμε να παίρνουμε μαζί μας στο εξωτερικό και έχουμε κάνει διάφορες τέτοιες δράσεις. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν δρόμο εξωστρέφειας για τους Έλληνες εικαστικούς και να δείξουν τα έργα τους.

Έχουμε αρκετές συμμετοχές και Ελλήνων της Ολλανδίας και έτσι μαζί με το εμπόριο, τον τουρισμό, τα προϊόντα, τη μουσική και γενικά τις τέχνες προσπαθούμε να πραγματώσουμε  τον εμπορικό και διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ των 2 χωρών. Από του χρόνου έχουμε σχέδια και για εκθέσεις φωτογραφίας, κινηματογράφου, βιβλίων.

-Πόσα εκθέματα αναμένονται;

Υπάρχουν γύρω στους 30 εικαστικούς και μέχρι και τελευταία στιγμή εχθές δήλωναν συμμετοχή. Στο σύνολο περίπου θα είναι 50 μοναδικά εκθέματα τέχνης !

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα μπορεί κάποιος να παρακολουθεί εκθέματα από την εικαστική έκθεση; Ποια είναι η διαδικασία;

-Ο υπεύθυνος της εικαστικής έκθεσης είναι ο Γιώργος Γουρλάς όπου θα εξηγεί και θα δείχνει τα έργα. Υπάρχουν και συγκεκριμένες ώρες και αν δείτε και στο πρόγραμμα θα γίνεται ξενάγηση στα ελληνικά και αγγλικά, στα εκθέματα και όπου ο Γιώργος Γουρλάς θα μας δείχνει και ερμηνεύει τα εκθέματα.

Φυσικά η εικαστική έκθεση θα είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τα καλλιτεχνήματα.

Β2Β Συναντήσεις [ 6 ]

Τι είναι οι B2B Συναντήσεις και ποιοι είναι ευπρόσδεκτοι σε αυτές;

-Είναι καλεσμένοι όλοι οι επιχειρηματίες το Σάββατο και την Κυριακή από τις 9:00 μέχρι και τις 12:00 για να γνωριστούν με όλους τους εκθέτες, με τους καλλιτέχνες , τους εικαστικούς και οι συναντήσεις θα αφορούν το εμπορικό και εικαστικό κομμάτι.

-Υπάρχει εμπειρία από παλαιότερες παρόμοιες ενέργειες; Υπάρχει ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις να συμμετέχουν – Είδατε αποτελέσματα;

-Υπάρχει ενδιαφέρον και υπάρχουν και αποτελέσματα. Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς σαν “Ελλάδα Παντού” με τις δυνάμεις μας προσπαθούμε να κάνουμε κάτι όπου κανονικά θα έπρεπε να μεριμνά το ελληνικό κράτος. Εμείς προσπαθούμε να ανοίξουμε δρόμους και διαύλους επικοινωνίας και δικτύωσης μεταξύ των επιχειρήσεων της Ελλάδας και της Ολλανδίας. Υπάρχει ενδιαφέρον για εισαγωγές στην Ολλανδία αλλά και για εξαγωγές  από την Ολλανδία προς την Ελλάδα οπότε και εμείς προσπαθούμε με αργά και σταθερά βήματα να βοηθήσουμε και συνδράμομε προς αυτή την κατεύθυνση.

1ο  φεστιβάλ / Expo “Ελλάδα παντού στην Ολλανδία” [ 7 ]

Ποιες ήταν οι εντυπώσεις από εκείνο το 1ο φεστιβάλ και πότε έγινε;

-Έγινε πριν 3 χρόνια και λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ήταν ανέφικτο να το επαναλάβουμε αμέσως την επόμενη χρονιά. Εκείνο το 1ο φεστιβάλ / Expo ήταν ένα 1ο ξεκίνημα για να δούμε και πως αντιδράει η κοινωνία στην Ολλανδία και υπήρξαν πολλά ελπιδοφόρα αποτελέσματα τα οποία σε συνδυασμό με το 2ο Expo που ξεκινάει αύριο και το 3ο που θα γίνει τον Οκτώβριο του 2020, μπορεί να δημιουργήσει μια εξαιρετική δυναμική σε αυτό που λέμε εμπορικό και διαπολιτισμικό διάλογο.

Πόσος κόσμος είχε παρευρεθεί τότε;

-Σε εκείνο το 1ο expo δεν υπήρχε εισιτήριο και υπολογίζεται ότι παρευρέθηκε 6.500-7000 κόσμος και είχε γίνει σε έναν ανοιχτό χώρο, στην πόλη του Άμστερνταμ.

Αυτή η περίπτωση είναι διαφορετική μιας και το Expo θα γίνει σε κλειστό χώρο όπου θα φιλοξενεί μόνο εμάς και υπολογίζουμε ότι θα περάσουν 1000 με 1500 άτομα την ημέρα, ειδικά για τη δική μας Expo / γιορτή.

-Ποιες οι διαφορές του 1ου εκείνου φεστιβάλ με το επερχόμενο , 2ο ;

-Οι διαφορές είναι ότι πάμε σε κλειστό και μοναδικό χώρο πλέον για εμάς ( Expo Houten ). Επίσης, δώσαμε μεγαλύτερη σημασία στο εμπορικό κομμάτι αλλά και στο καλλιτεχνικό και προσπαθούμε να του δώσουμε τη δυναμική του εμπορικού γεγονότος όπου έρχεται ο πολιτισμός και δένει όλες αυτές τις δυνάμεις, έτσι ώστε να μάθει το Ολλανδικό κοινό τι καλό έχει να παράξει η Ελλάδα αλλά και να δημιουργήσουμε εμπορικές και προσωπικές σχέσεις μεταξύ Eλλήνων και Ολλανδών.

-Θα υπάρξει και 3ο φεστιβάλ πιστεύετε? Αν ναι, πότε να το αναμένουμε;

-Όπως θα δείτε και στο περιοδικό όπου θα διαμένεται δωρεάν για τους επισκέπτες της Expo, η πρόβλεψη είναι για τον Οκτώβριο του 2020. Το επόμενο εξάμηνο θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε περισσότερες πληροφορίες και την ακριβή ημερομηνία του 3ου Expo Fest στην Ολλανδία.

Επίλογος [ 8 ]

-Γιατί να πάρει κάποιος το εισιτήριο του 3ημέρου;

-Θα έχει καθημερινά εκδηλώσεις, μουσικές και δώρα. Όποιος θέλει να ποτίσει η καρδιά του και η ψυχή του Ελλάδα εμείς θα είμαστε εκεί με χαμόγελα, μουσικές και με τον ψυχισμό του SuperGreek για να γνωριστούμε και να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον.

-Δυο λόγια για τους υποστηρικτές και χορηγούς επικοινωνίας του εγχειρήματος σας;

-Ευχαριστούμε όλους οι οποίοι, όπως και εμείς , μας στηρίζουν για να πάμε παντού και να ακουστεί δυνατά η φωνή μας ότι η Ελλάδα είναι Παντού!

-Δυο λόγια για το χώρο του Expo Houten;

-Είναι ένας σύγχρονος εκθεσιακός χώρος στο κέντρο της Ολλανδίας, πολύ κοντά από την Ουτρέχτη όπου γίνονται δεκάδες συνέδρια, εκθέσεις και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πιστεύουμε ότι είναι ο κατάλληλος χώρος για να πραγματοποιηθεί μια δράση σαν τη δική μας.

-Για τον επίλογο θα θέλαμε να μας πεις τι μπορεί να περιμένει κάποιος που θα έρθει στην Expo και να μας κάνεις ένα κλείσιμο με κάλεσμα προς τους Έλληνες της Ολλανδίας ή ενδεχομένως να εκφράσεις κάποιες σκέψεις σου.

-Αυτό που μπορεί να περιμένει κάποιος, είναι αυτό που πιστεύω ότι πολλοί Έλληνες έχουν στο μυαλό τους, αλλά δεν πραγματοποιείται από κανέναν. Δηλαδή μία δράση η οποία θα ενώσει τον Ελληνισμό για 3 ημέρες, με το κοινό συμφέρον, τους κοινούς στόχους.  Να δείξουμε την ωραία μας Ελλάδα , τα προϊόντα μας, τις υπηρεσίες μας, τη ψυχή μας, τα τραγούδια μας. Περιμένουμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να στηρίξουν το εγχείρημα μας για να μπορέσουμε να διαφημίσουμε την Ελλάδα μας στην Ολλανδία.


  • Η συνέντευξη έγινε μέσω Skype και απομαγνητοφωνήθηκε.

Εμείς, ως SuperGreeks, είμαστε χορηγοί επικοινωνίας του σπουδαίου αυτού εγχειρήματος και θα συμμετέχουμε ως εκθέτες. Οπότε σας περιμένουμε και τα λέμε εκεί!

Ευχαριστούμε το φεστιβάλ / Expo “Ελλάδα Παντού” και τον κο Θωμά Σοπιλίδη για την ζεστή και όμορφη 1η συνέντευξη που είχαμε στο 1o SuperGreeks.

Θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί !!! 🙂 🙂 🙂

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks