Η νέα χαλάρωση των μέτρων στο Βέλγιο από την πρωθυπουργό της χώρας

Βέλγιο-Υπουργός Εξωτερικών-Πρωθυπουργός

Το Βέλγιο θα προχωρήσει με την επόμενη φάση του σχεδίου εξόδου από το lockdown και από τις 11 Μαΐου όπως είχε προγραμματιστεί, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Sophie Wilmès σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Αρχικά, ανακοινώθηκε ότι θα επιτρέπεται σε όλα τα καταστήματα να ανοίξουν ξανά από τις 11 Μαΐου.

Από τη Δευτέρα, το Βέλγιο άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού. Ωστόσο, τα μέτρα εξακολουθούν να υπάρχουν, και θα υπάρχουν για αρκετό καιρό ακόμη , δήλωσε η Wilmès, προσθέτοντας ότι το πλήρες lockdown δεν είναι μια μακροπρόθεσμη λύση.

Από την Κυριακή 10 Μαΐου, κάθε οικογένεια θα έχει τη δυνατότητα να δέχεται έως και 4 άτομα στο σπίτι τους, πάντα τα ίδια άτομα. Σε αυτά τα άτομα θα επιτρέπεται να επισκέπτονται μόνο αυτή την οικογένεια. Η φυσική απόσταση πρέπει επίσης να διατηρείται ανά πάσα στιγμή και εάν υπάρχει βεράντα ή κήπος, είναι προτιμότερο να μένουν έξω.

Από τις 11 Μαΐου, τα καταστήματα θα ανοίξουν ξανά. Για αυτά τα καταστήματα, ισχύουν τα ίδια μέτρα με τα σούπερ μάρκετ. Επιτρέπεται μόνο 1 πελάτης ανά 10 τετραγωνικά μέτρα, για μέγιστη περίοδο 30 λεπτών. Η κοινωνική απόσταση είναι υποχρεωτική και συνιστάται ιδιαίτερα σε κάθε πελάτη να φοράει μάσκα.

Κανείς δεν θα μπορεί να ψωνίζει με την παρέα του. Εξαίρεση αποτελούν τα παιδιά και οι γονείς.

Τα τουριστικά αξιοθέατα, οι καφετέριες και τα εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

Οι συγκεντρώσεις και τα ταξίδια θα συνεχίσουν να απαγορεύονται.

Οι αθλητικές διοργανώσεις, τόσο οι ερασιτεχνικές όσο και οι επαγγελματικές, θα παραμείνουν σε αναστολή έως τις 31 Ιουλίου τουλάχιστον.

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική στις δημόσιες συγκοινωνίες, καθώς και στα αεροδρόμια.

Οι αριθμοί εξελίσσονται θετικά, σύμφωνα με την πρωθυπουργό. Τα test και η ανίχνευση των κρουσμάτων είναι ζωτικής σημασίας για την επόμενη φάση του σχεδίου μας.

Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα για τα κομμωτήρια και τα επαγγέλματα επαφής.

«Μαζί με τους ειδικούς, εξετάζουμε τι είναι δυνατό να γίνει για τα μουσεία, τις βιβλιοθήκες, τους ζωολογικούς κήπους και άλλα μέρη. Ερευνούμε επίσης αν μπορούν να ανοίξουν ξανά τα κομμωτήρια και τα κέντρα ομορφιάς και εάν μπορούν να επιτραπούν περισσότερα άτομα σε γάμους και κηδείες », είπε η πρωθυπουργός.

«Οι προσπάθειες που καταβάλατε τις τελευταίες εβδομάδες είναι εξαιρετικές. Αυτό το βήμα με την χαλάρωση των μέτρων είναι η απόδειξη ότι οι προσπάθειές σας έχουν αποδώσει. Φροντίστε καλά τον εαυτό σας και τους υπόλοιπους. “

Πηγή

Για την εκτύπωση διαφημιστικού υλικού και επιγραφές καταστημάτων , το SuperGreeks προτείνει την Sign Maker. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο SG.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks