Ολλανδία: Τα πρώτα γρήγορα τεστ (rapid tests) θα είναι διαθέσιμα από τα τέλη Νοεμβρίου

Ολλανδία-τεστ-Κορονοϊός

Τα πρώτα εξελιγμένα κέντρα δοκιμών κορονοϊού που θα χρησιμοποιούν γρήγορα τεστ (rapid – tests) θα ανοίξουν σε 25 περιφερειακές τοποθεσίες στην Ολλανδία, στα τέλη Νοεμβρίου, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Hugo de Jonge. 

Επιπλέον, γρήγορα τεστ, θα προσφερθούν σε άλλες επτά τοποθεσίες που θα προσφέρουν επίσης διαφορετικά είδη διαγνωστικά τεστ κορονοϊού, από το Νοέμβριο. 

«Εντατικές συνομιλίες» για τη δημιουργία αυτών των κέντρων βρίσκονται σε εξέλιξη με αξιωματούχους από τις τέσσερις μεγάλες ολλανδικές πόλεις, καθώς και το Αϊντχόβεν και το Γκρόνινγκεν, δήλωσε ο Hugo de Jonge.

Τα πρώτα γρήγορα τεστ κορονοϊού εγκρίθηκαν για χρήση στις αρχές Οκτωβρίου.Τα τεστ, που έχουν παρόμοια ποσοστά ακρίβειας με τα προηγούμενα, δίνουν αποτέλεσμα σε λιγότερο από μία ώρα. 

Ζητήθηκε επίσης από τοπικά συμβούλια υγείας να εξετάσουν την επιλογή δημιουργίας τοπικών και κινητών κέντρων δοκιμών, δήλωσε ο De Jonge.

Επί του παρόντος, σχεδόν 63.000 άτομα την ημέρα υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αυτό θα έπρεπε να έχει αυξηθεί σε 90.000, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι γρήγορες δοκιμές, είπε ο de Jonge. 

Στις αρχές του επόμενου έτους, ανέφερε ο υπουργός η υποβολή των τεστ θα πρέπει να έχει αυξηθεί μεταξύ 100.000 και 130.000.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks