Τα Street & Flea Markets του Άμστερνταμ ! Come with us… :)

μαρκετ-τουριστικό-Adam

Σας αρέσουν τα Open Markets?

Εμείς τα λατρεύουμε !

Το Άμστερνταμ και η Ολλανδία φημίζονται για τα ιδιαίτερα, μεγάλα και hippie Open Markets.

Σε αυτό το άρθρο μας θα καταγράψουμε τα πιο φημισμένα Open Markets του Άμστερνταμ και σε άρθρο που θα ακολουθήσει θα γράψουμε και γι’ αυτά της υπόλοιπης Ολλανδίας!

Waterlooplein Flea Markt:

Ένα από τα πιο γνωστά Open Markets του Άμστερνταμ και μάλιστα στην καρδιά της πόλης. Σε αυτό το μάρκετ μπορείτε να βρείτε second hand ρούχα , ποδήλατα, αντίκες και πολλά άλλα όμορφα πραματάκια.

Επίσης, σε αυτό το μάρκετ μπορείτε να βρείτε το De Bladerdeeg και να απολαύσετε το φραπεδάκι ή το Freddo σας με μια τεράστια ποικιλία από ελληνικές πίτες.

Ημέρες Λειτουργίας: Κάθε μέρα εκτός Κυριακής, 8:30-17:30. Το De Bladerdeeg είναι κλειστό και τη Δευτέρα…

ΒοekenMarkt | SpuiPlein: 

Αν είσαστε λάτρεις του βιβλίου και της τέχνης γενικότερα, τότε αυτό είναι το μέρος για εσάς. Τα περισσότερα βιβλία είναι στα Ολλανδικά, όμως, αν μη τι άλλο, είναι όμορφο να συναντάς στο κέντρο της πόλης ένα market με βιβλία. Επίσης, μπορείτε να βρείτε κάρτες, κάποιους πίνακες, post cards αλλά και σπάνιους χάρτες!

Ημέρες Λειτουργίας: Δευτέρα- Σαββάτο: 10am – 4pm

Albert Cuyp Market:

Ίσως το πιο γνωστό μάρκετ και ειδικά για τους Ολλανδούς που σχεδόν το λατρεύουν. Γενικά θα βρείτε τα πάντα σε αυτο το market, αλλά κυρίως φαγητά.

Ημέρες Λειτουργίας | Καθημερινά εκτός από τις Κυριακές, 9.30 am – 5.00 pm

Flower Market ( BloemenMarkt ): 

Κοσμοσυρροή κυριολεκτικά και τις έξι ημέρες της εβδομάδος που είναι ανοιχτό. Χιλιάδες τουρίστες σε μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες στη πόλη του Άμστερνταμ.

Mπορείτε να προμηθευτείτε λουλούδια, βολβούς, σπόρους αλλά και τουριστικά είδη ( Μαγνητάκια, κούπες κτλ ).

Ημέρες Λειτουργίας | Καθημερινά ανοιχτό , 9.30 am – 5.00 pm

Noordermarkt:

Το Market του “SuperGreeks”. Το παραδοσιακό market των Ολλανδών στην πιο όμορφη γειτονιά της πόλης. Το Market είναι ανοιχτό τις 2 ημέρες της εβδομάδος αλλά με διαφορετικό concept και ενώ και τα 2 ξεκινάνε από την Noorderkerk καταλήγουν σε διαφορετικούς δρόμους. Το Σαββάτο γίνεται στην Lindengracht και έχει κυρίως φρέσκα φαγητά, εδέσματα και λαχανικά και το άλλο την Δευτέρα στην Westerstraat όπου θα βρείτε ρούχα, παπούτσια, είδη για το σπίτι ( Κουρτίνες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες κτλ. ) αλλά και  άλλα μικρο-αντικείμενα.

DupperMarkt:

Το Duppermarkt είναι στα ανατολικά της πόλης και δεν θα βρείτε “ποτέ” κάποιον τουρίστα. Οι τιμές  είναι καλύτερες από τα υπόλοιπα μάρκετ. Θα βρείτε κυρίως φαγητά, εξαρτήματα, είδη ρουχισμού και είδη για το σπίτι.Ημέρες Λειτουργίας | Δευτέρα- Σαββάτο: 9.00 am – 4.00 pm

Υπάρχουν και ακόμα περισσότερα open markets στο Άμστερνταμ και την Ολλανδία και και γι’ αυτό θα επανέλθουμε με πολλά άρθρα στο μέλλον.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks