Το Βέλγιο καλωσορίζει και περισσότερους πρόσφυγες από τη Λέσβο

πρόσφυγες-Γερμανία-Μόρια-Βέλγιο

Το Βέλγιο θα φιλοξενήσει από 100 έως 150 ακόμα πρόσφυγες από το κέντρο υποδοχής της Μόρια στο ελληνικό νησί της Λέσβου, ανακοίνωσε η υπουργός ασύλου και μετανάστευσης του Βελγίου Maggie de Block και ο Έλληνας ομόλογός της Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αυτό ακολουθεί την απόφαση της κυβέρνησης της 15ης Σεπτεμβρίου ότι θα επιτραπεί σε 12 μη συνοδευόμενους ανηλίκους να έρθουν στο Βέλγιο. Δεκαοκτώ άλλοι πρόσφυγες έχουν ήδη φτάσει αυτό το καλοκαίρι, μετά από αίτημα από την Ελλάδα.

Η μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα έγινε ακόμη πιο απελπιστική μετά τις 9 Σεπτεμβρίου, όταν η Moria καταστράφηκε από πυρκαγιά, αφήνοντας περίπου 12.000 ανθρώπους στο δρόμο, τα νεκροταφεία και όπου αλλού να κοιμούνται και που αναζητούν άσυλο. 

Το Βέλγιο θα λάβει και ακόμα περισσότερους πρόσφυγες από την Ελλάδα, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό. Το Βέλγιο μέσω της υπουργού De Block αναφέρει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διατυπώσει τα αιτήματα της, όχι μόνο για το πόσους πρόσφυγες θα υποδεχτούν στις άλλες χώρες, αλλά και τι ιατρική ή υλική βοήθεια χρειάζεται.

Ταυτόχρονα, το Βέλγιο, μαζί με άλλες χώρες, συνεχίζει να ζητά μια διαρθρωτική λύση για τους χιλιάδες πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση λέει ότι κάθε κράτος μέλος της ΕΕ πρέπει να διαιρέσει την ευθύνη στέγασης αυτών των προσφύγων, ανάλογα με τις δυνατότητες και το μέγεθός μιας χώρας.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!