Το Βέλγιο παίρνει μέτρα, αλλά δεν μπαίνει σε κάθετο lockdown από σήμερα

Βέλγιο-Lockdown-Κορονοϊός

Το Βέλγιο δεν θα ανακοινώσει νέο lockdown για να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μετά τη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής, σύμφωνα με τον επιδημιολόγο, Steven Van Gucht.

«Δεν θα ανακοινωθεί νέο lockdown», δήλωσε ο Van Gucht στους “The Brussels Times”. «Αλλά τα μέτρα θα είναι σίγουρα πιο αυστηρά σε πολλούς τομείς».

Αυτοί οι αυστηρότεροι κανόνες θα τεθούν σε εφαρμογή «ακριβώς για να αποφευχθεί ένα lockdown όπως αυτό του Μαρτίου», είπε. «Αυτή θα ήταν η απόλυτη λύση έκτακτης ανάγκης, αν μπορείτε να την ονομάσετε λύσh, όμως είναι και το σενάριο που θέλουμε να αποφύγουμε»

Η ουσία ενός lockdown, εξήγησε ο Van Gucht, είναι ότι οι άνθρωποι μένουν στο σπίτι. «Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να φύγετε από το σπίτι σας μόνο εάν έχετε ένα ουσιαστικό λόγο, εάν χρειάζεστε είδη από το παντοπωλείο ή εάν χρειάζεστε ιατρική περίθαλψη», είπε.

Το μερικό lockdown της Ολλανδία

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Ολλανδία εισήγαγε επίσης αυτό που αποκαλείται  «μερικό lockdown», αλλά ο Van Gucht δεν συμφωνεί με αυτήν την απόφαση.

«Κατά τη διάρκεια του lockdown, μόνο να παραγγείλεις στο σπίτι μπορείς και τα ολλανδικά μέτρα σίγουρα δεν φτάνουν τόσο μακριά», είπε. «Τα καταστήματα, για παράδειγμα, εξακολουθούν να είναι ανοιχτά. Φεύγοντας όμως από το σπίτι για να ψωνίσεις ρούχα, σίγουρα δεν είναι αναγκαία μετακίνηση”

«Τελικά, [ένα lockdown] είναι μια αποτυχία αν θες μόνο να μειώσεις τις κοινωνικές επαφές», δήλωσε ο Van Gucht.

Ωστόσο, παρά τις συστάσεις των ειδικών, οι αποφάσεις και τα μέτρα που θα ληφθούν είναι άμεσα. «Λέμε ότι οι κοινωνικές επαφές πρέπει να μειωθούν, εναπόκειται στους πολιτικούς να δουν πώς μπορεί να γίνει αυτό».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks