Το Βέλγιο σταματά τα τεστ σε άτομα χωρίς συμπτώματα Covid-19

Βέλγιο-Τεστ-Κορονοϊός

Τα άτομα που δεν εμφανίζουν συμπτώματα του Covid-19 δεν θα υποβάλλονται πλέον σε διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό στο Βέλγιο αλλά θα μπαίνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Να σημειωθεί ότι κατά την επιστροφή κάθε ατόμου από μια περιοχή που θεωρείται “κόκκινη ζώνη” ή μετά από επαφή με κάποιον που ήταν θετικός, το διαγνωστικό τεστ ήταν υποχρεωτικό για όλους τους ταξιδιώτες. Τώρα, οι άνθρωποι θα κάνουν τεστ μόνο αν εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα. 

Αυτοί που δεν θα υποβάλλονται σε τεστ θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες αντί για επτά, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επιδημιολόγος και εκπρόσωπος του Sciensano, Steven Van Gucht.

“Μετά την καραντίνα, όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί για τις επόμενες τέσσερις ημέρες” πρόσθεσε και κατέληξε ότι “όποιος εμφανίζει συμπτώματα θα πρέπει να ελέγχεται αμέσως”.

Να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στα κέντρα όπου γίνονται τα τεστ  

Καθώς δεν κάνει πλέον τεστ σε άτομα χωρίς συμπτώματα, το Βέλγιο στοχεύει στη μείωση των πολύ μεγάλων χρόνων αναμονής στα διαγνωστικά κέντρα.

Κανονικά, οι ασθενείς θα πρέπει να πάρουν το αποτέλεσμα ενός τεστ για Covid-19 μετά από δύο ημέρες το πολύ, αλλά πολλοί ασθενείς αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις, με ορισμένους να πρέπει να περιμένουν έως και πέντε ημέρες για τα αποτελέσματα.

«Το σύστημα είναι στα όριά του, τα εργαστήρια δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν», είπε ο Van Gucht, προσθέτοντας ότι κατά μέσο όρο πάνω από 53.000 δοκιμές Covid-19 πραγματοποιήθηκαν την ημέρα κατά την τελευταία εβδομάδα.

Με την απόφαση αυτή για τα τεστ οι επιδημιολόγοι ελπίζουν πως η πίεση στα εργαστήρια θα μειωθεί κάπως τις επόμενες εβδομάδες.

Επιπλέον, η πρόθεση είναι ότι ιατρικό προσωπικό εκτός από γιατρούς και νοσοκόμες, όπως οι μαίες, οι λογοθεραπευτές και οι ασκούμενοι γενικοί γιατροί θα πρέπει επίσης να μπορούν να διεξάγουν αυτές τις εξετάσεις.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks