Το 10% της ηλεκτρικής ενέργειας του Λουξεμβούργου προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Περισσότερο από το 10% της ηλεκτρικής ενέργειας του Λουξεμβούργου προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή ενέργειας και τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Η ηλεκτρική ενέργεια στο Λουξεμβούργο που παράγεται από αιολική και ηλιακή ενέργεια ή από οργανικά υλικά αυξήθηκε κατά 14% το 2018 σε σύγκριση με το 2017, ανέφερε σε έκθεση η Institut Luxembourgeois de Régulation (ILR).

Η παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας στη χώρα έχει διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του κ. Claude Hornick, διευθυντή ενεργειακών υπηρεσιών της ILR.

Η ρυθμιστική αρχή διαπίστωσε επίσης ότι περίπου το 60% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στο Μεγάλο Δουκάτο προέρχεται από τη βιομηχανία, το 13% από τα νοικοκυριά και το υπόλοιπο 27% από τις διοικητικές υπηρεσίες και άλλες δραστηριότητες.

Το Λουξεμβούργο παράγει το 15% της δικής του ηλεκτρικής ενέργειας από πράσινες πηγές, ενώ το υπόλοιπο προέρχεται από τη Γερμανία  63% και από τη Γαλλία περίπου το 20%.

Η χώρα έχει σήμερα στόχο να αποκτήσει το 11% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2020.

Η έκθεση της ρυθμιστικής αρχής για την ενέργεια διαπίστωσε επίσης ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 5% και η τιμή του φυσικού αερίου κατά 6% το 2018.

Ωστόσο, τα χαμηλά τέλη και φόροι σημαίνουν ότι το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για τις εταιρείες του Λουξεμβούργου παραμένει χαμηλότερο από ό, τι στις γειτονικές χώρες.

Πηγή: luxembourgtimes

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks