Ολλανδία: Κλείνουν και τα λούνα παρκ, αλλά όχι τα γυμναστήρια

Ολλανδία-Λούνα Παρκ-Κορονοϊός

Εκτός από το κλείσιμο των μουσείων, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει λούνα παρκ και ζωολογικούς κήπους για δύο εβδομάδες σε μια περαιτέρω προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ολλανδία.

Όλα αυτά θα τα γνωρίζουμε μετά τη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρηθεί σήμερα το βράδυ. Ο πρωθυπουργός Mark Rutte θα απευθύνει έκκληση επίσης στους κατοίκους της Ολλανδίας να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό τους επόμενους μήνες.

Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων από κορονοϊό μειώνεται, ωστόσο η πίεση στο σύστημα υγείας εξακολουθεί να είναι υψηλή. Επομένως, η κυβέρνηση εξετάζει πρόσθετα μέτρα. Το ποια θα είναι αυτά το ζήτημα βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση και θα γίνει σαφές μόνο στη συνέντευξη τύπου.

Κάποια από τα μέτρα που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα κλείσει βιβλιοθήκες, θέατρα και μουσεία, καθώς επίσης ζωολογικούς κήπους και λούνα παρκ για δύο εβδομάδες. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να συναθροίζονται στο δρόμο θα μειωθεί από τέσσερα σε δύο, και οι συμμετέχοντες σε μια κοινωνική εκδήλωση (γάμος, κηδεία κτλ) μπορεί επίσης να περιοριστούν περαιτέρω.

Έκκληση για αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό

Η κυβέρνηση θα καλέσει επίσης τους πολίτες να αποφύγουν κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό τους επόμενους μήνες. Αυτό σημαίνει ότι οι διακοπές των Χριστουγέννων θα γίνουν πιο δύσκολες. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος του κορονοϊού, πολλές από τις λοιμώξεις στην Ολλανδία προκλήθηκαν από άτομα που κόλλησαν τον ιό ενώ έκαναν διακοπές στο εξωτερικό.

Το κλείσιμο των γυμναστηρίων έπεσε επίσης στο τραπέζι, αλλά αυτή η ιδέα εγκαταλήφθηκε από την επιμονή των κομμάτων VVD και D66, οι εκπρόσωποι των οποίων υποστήριξαν ότι η άσκηση είναι πολύ σημαντική και αποτελεί μια φυσική και ψυχική διέξοδο για τους ανθρώπους

Πάντως δεν είναι μυστικό, ότι τα αυστηρότερα μέτρα προκαλούν κάποια διαφωνία μεταξύ υπουργών και κυβερνητικών κύκλων. Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει μια ισορροπία μεταξύ της μείωσης της πίεσης στα νοσοκομεία και της μη πρόκλησης περιττών ζημιών στην οικονομία. Υπάρχει επίσης ανησυχία για την ευημερία των κατοίκων της Ολλανδίας αλλά και για το πώς θα τηρήσουν τους περιορισμούς.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks