Φρέσκα κουλούρια 17/06/21 – Τα σημερινά πρωινά νέα από το Βέλγιο…

Κάθε μέρα, Καλημέρα!

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκες ειδήσεις από το Βέλγιο

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα ☕️

Ελλάδα και Βέλγιο συμφωνούν στην ανάγκη δίκαιης κατανομής του μεταναστευτικού βάρους στην ΕΕ

Η εν εξελίξει διαπραγμάτευση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη και της Υπουργού Εξωτερικών και Αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Βελγίου κας Sophie Wilmes, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό Μετανάστευσης κ. Sammy Mahdi.

Έπειτα από τη συζήτηση που πραματοποίησα ο κ. Μηταράκης και η κα Wilmes, η οποία επισκέφθηκε νωρίτερα το προσωρινό ΚΥΤ Μαυροβουνίου στη Λέσβο, προκύπτει ότι Ελλάδα και Βέλγιο θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού ώστε να επιτευχθεί δίκαιη, βιώσιμη και κοινή ευρωπαϊκή λύση στο μεταναστευτικό. Σημείωσαν δε από κοινού την ανάγκη εγκαθίδρυσης μιας ενισχυμένης ευρωπαϊκής πολιτικής επωφελών εταιρικών σχέσεων με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης των μεταναστών,  στην οποία ο ρόλος των Υπουργείων Εξωτερικών των κρατών – μελών της ΕΕ, είναι σημαντικός. 

Bελγική εταιρεία συμμετέχει στο σχέδιο για να ξεκινήσει νυχτερινό τρένο προς το Βερολίνο, το Άμστερνταμ και την Πράγα

Η βελγική εταιρεία νυχτερινών τρένων Moonlight Express θα επεκτείνει τις προγραμματισμένες υπηρεσίες της μεταξύ Βρυξελλών και Βερολίνου για να συμπεριληφθούν στάσεις στο Άμστερνταμ και την Πράγα, που θα ξεκινήσουν από το 2022.

Η προσθήκη των νέων στάσεων έρχεται μετά την ένωση της νεοσύστατης βελγικής επιχείρησης με την ολλανδική εταιρεία European Sleeper, σε μια προσπάθεια να έρθουν περισσότερα τρένα με νυχτερινά δρομολόγια στην Ευρώπη.

Το Βέλγιο εντάσσεται στον Χάρτη Ocean Plastics

Το Βέλγιο αποφάσισε να συμμετάσχει στον Χάρτη Ocean Plastics, μια πρωτοβουλία που στοχεύει να φέρει σε επαφή κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και οργανώσεις υπό τη δέσμευση για μια πιο αποδοτική -από άποψη πόρων- διαχείριση πλαστικών στην ξηρά και στη θάλασσα.

Ο Πρωθυπουργός Alexander De Croo ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό του Καναδά Justin Trudeau για την απόφαση του Βελγίου να προσχωρήσει στο χάρτη κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη το απόγευμα, στην οποία συζητήθηκε το κλίμα και η διατήρηση καθαρών ωκεανών.

Το Βέλγιο θέλει να κλειδώσει την πρόκριση στους 16 του Euro

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει τη Δανία, θέλοντας να κλειδώσει οριστικά την πρόκριση της στους «16» της διοργάνωσης. Οι Βέλγοι έρχονται από τη δυνατή πρεμιέρα με τους Ρώσους όπου επικράτησαν με 3-0.

Παράλληλα, εχθές χειρουργήθηκε ο Τιμοθί Καστάνιε, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο, όταν στο 26ο λεπτό του αγώνα του Βελγίου με τη Ρωσία (3-0) για το EURO 2020, συγκρούσθηκε με τον Νταλέρ Κουζιάεφ. Ο διεθνής αμυντικός της Λέστερ υπέστη διπλό κάταγμα πάνω από το δεξί του μάτι και υποβλήθηκε επιτυχώς σ’ επέμβαση για ν’ αποκατασταθεί η ζημιά.

Με αυτόν τον τρόπο θα τιμήσει το Βέλγιο τον Έριξεν

Το απόγευμα της Πέμπτης 17/6 (19:00) η Δανία θα δώσει τον δεύτερο αγώνα της στο Euro 2020. Αντίπαλός της το Βέλγιο σε ένα ματς δίχως αύριο για τους Σκανδιναβούς. Αλλά, πέραν τούτου, θα γίνει κάτι ιδιαίτερο στο ματς καθώς ο  προπονητής και οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Βελγίου σχεδίασαν μια αξιέπαινη κίνηση προκειμένου να τιμήσουν τον Κρίστιαν Έρικσεν. 

Ο Μαρτίνεθ εξήγησε ότι σήμερα η ομάδα του Βελγίου θα αποτίσει φόρο τιμής στο νούμερο 10 της Δανίας, μετά από αυτό που του συνέβη. Έτσι, στο 10ο λεπτό ο αγώνας θα διακοπεί για ένα συλλογικό χειροκρότημα από τους παίκτες στο γήπεδο και το κοινό του γηπέδου «Πάρκεν».

Οι τελευταίες εξελίξεις για τον κορωνοΐό

Στατική προς πτωτική τάση δείχνουν όλοι οι δείκτες το covid-19 για τη χώρα του Βελγίου. Συγκεκριμένα σήμερα καταγράφηκαν:

  • 671 νέα κρούσματα
  • 11 θάνατοι

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks