Αφιέρωμα: Το τοίχος του Βερολίνου και οι Ιαπωνικές κερασιές

κερασιές-βερολίνο-πάρκα

Οι κερασιές του Βερολίνου

Αυτή η μοναδική πόλη στον κόσμο, το αγαπημένο Βερολίνο μας, γίνεται πανέμορφο την Άνοιξη! Ο καιρός είναι καλύτερος, οι μέρες μεγαλώνουν, οι υπαίθριες αγορές της πόλης σφύζουν από κόσμο, ενώ τα πάρκα του γεμίζουν με ανθρώπους και σκύλους. Αυτή η Άνοιξη σηματοδοτείται στο Βερολίνο από τις κερασιές που υπάρχουν σε πάρα πολλά μέρη και γεμίζουν με ροζ φύλλα τον ουρανό και τους δρόμους.

Τα άνθη κερασιάς, με τις απαλές ροζ αποχρώσεις και την εφήμερη ομορφιά τους, έχουν γίνει σύμβολο της άνοιξης όχι μόνο στην Ιαπωνία, όπου έχουν πολιτιστική σημασία, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Στο Βερολίνο της Γερμανίας, η ανθοφορία των κερασιών έχει μετατραπεί σε ένα ετήσιο θέαμα που προσελκύει τόσο τους ντόπιους όσο και τους τουρίστες, σηματοδοτώντας την περίοδο που έχει έρθει η Άνοιξη. Η πόλη, γνωστή για την πλούσια ιστορία της και την έντονη πολιτιστική της σκηνή, γίνεται ακόμη πιο γραφική με την προσθήκη αυτών των ανθισμένων δέντρων.

Η δωρεά της Ιαπωνίας μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου

Η προέλευση πολλών από τις ανθισμένες κερασιές του Βερολίνου είναι μια ιστορία συμφιλίωσης. Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, η Ιαπωνία δώρισε χιλιάδες κερασιές στη Γερμανία ως χειρονομία καλής θέλησης και για να γιορτάσει τη γερμανική επανένωση. Τα δέντρα αυτά φυτεύτηκαν σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από το Βερολίνο, μετατρέποντας την πόλη σε σημείο θέασης των ανθισμένων κερασιών κάθε άνοιξη.

κερασιές-βερολίνο

Πού βρίσκομαι πολλές από τις κερασιές στο Βερολίνο;

Η πιο διάσημη από αυτές τις τοποθεσίες είναι κατά μήκος της πρώην διαδρομής του Τείχους του Βερολίνου, ιδίως το Mauerweg (Μονοπάτι του Τείχους), όπου τα άνθη δημιουργούν μια εντυπωσιακή αντίθεση με φόντο την ιστορία της πόλης.

Το κανάλι Teltow είναι ένα άλλο δημοφιλές σημείο για να δείτε τα άνθη κερασιάς στο Βερολίνο. Εδώ, τα δέντρα πλαισιώνουν και τις δύο πλευρές από το κανάλι, δημιουργώντας μια εκπληκτική ροζ κοιλάδα που αντανακλάται όμορφα στην επιφάνεια του νερού.

Οι φωτογράφοι και οι λάτρεις της φύσης συρρέουν σε αυτή την περιοχή για να απαθανατίσουν το μαγευτικό τοπίο. Αν είσαι “Ινσταγκραμικός” τύπος ανθρώπου, αυτό το σημείο είναι το must.


Οι Βερολινέζοι που λατρεύουν τα πάρκα, συχνά την άνοιξη θα μαζευτούν κάτω από αυτές τις κερασιές για να κάνουν πικ νικ ή απλά για να πιούνε μερικές μπίρες με τους φίλους τους.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks