Φρέσκα κουλούρια 23/06/21 – Tα σημερινά πρωινά νέα από το Βέλγιο…

Dinant-Βέλγιο-πόλη

Κάθε μέρα, Καλημέρα!

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκες ειδήσεις από το Βέλγιο

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα ☕️

Η πρώτη χώρα που εισάγει το «ουδέτερο φύλο» στα σχολεία

Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα δίνει τη δυνατότητα τρίτης επιλογής για το φύλο των μαθητών στα σχολεία, είναι και επίσημα το Βέλγιο. Οι γονείς στη γαλλόφωνη περιοχή του Βελγίου (Βαλονία-Βρυξέλλες) θα μπορούν να επιλέξουν από τον Σεπτέμβριο το «ουδέτερο φύλο» κατά την εγγραφή των παιδιών τους σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο σχεδιασμών για την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα  της βελγικής εφημερίδας «Dernière Heure», παιδιά ηλικίας 11 ετών και άνω θα ομαδοποιηθούν σε τρία φύλα (αρσενικό, θηλυκό και ουδέτερο) κατά την πρώτη φάση αυτού του σχεδίου, το οποίο θα οδηγήσει επίσης στον επανασχεδιασμό τουαλετών, αποδυτηρίων και αθλητικών μαθημάτων στα σχολεία.

Οι Βρυξέλλες ξεκίνησαν να χορηγούν το εμβόλιο Johnson & Johnson σε άτομα κάτω των 41 ετών από εχθές το βράδυ

Όλοι οι ενήλικες που ζουν στην Περιφέρεια των Βρυξελλών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων κάτω των 41 ετών, θα μπορούν να εγγραφούν για να εμβολιαστούν εθελοντικά με το εφάπαξ εμβόλιο Johnson & Johnson από την Τρίτη το βράδυ στις 8:00 μ.μ. ανακοινώθηκε σε δελτίο τύπου. 

Το 67,9% του ενήλικου πληθυσμού έχει λάβει την 1η δόση και το 38% τη 2η δόση εμβολίου κατά της Covid-19

Ανάμεσα στις πέντε ευρωπαϊκές χώρες με τον ταχύτερο εμβολιαστικό ρυθμό κατά της Covid-19 βρίσκεται το Βέλγιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιστημονικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας (Sciensano), στο Βέλγιο έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση του εμβολίου στο 67,9% του ενήλικου πληθυσμού (6.269.902 άτομα) και η δεύτερη δόση στο 38% (3.504.854 άτομα). Το Βέλγιο έχει ξεπεράσει τη Δανία σε εμβολιαστικό ρυθμό και πλησιάζει τη Φινλανδία, αναφέρει η γαλλόφωνη εφημερίδα «LeSoir».

Το Βέλγιο αναμένει 700.000 δόσεις AstraZeneca την επόμενη εβδομάδα

Καθώς η εκστρατεία εμβολιασμού του Βελγίου επιβραδύνεται λίγο λόγω των προβλημάτων παράδοσης, η Taskforce ανακοίνωσε ότι περίπου 700.000 δόσεις του εμβολίου Covid-19 της AstraZeneca αναμένονται στις 29 Ιουνίου.

Ενώ χορηγήθηκαν ένα εκατομμύριο εμβόλια κατά του κορωνοϊού την περασμένη εβδομάδα και η δόση 10 εκατομμυρίων συνολικά θα δοθεί αυτήν την εβδομάδα, πολλοί άνθρωποι «περιμένουν ανυπόμονα για την πρώτη ή τη δεύτερη λήψη τους», δήλωσε ο Gudrun Briat, εκπρόσωπος της Ειδικής Ομάδας Εμβολιασμού.

Δεκατρείς χώρες της ΕΕ υποστηρίζουν τη δήλωση του Βελγίου κατά του νόμου της Ουγγαρίας κατά της LGBTQ+ κοινότητας

Δεκατρία κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υποστηρίξει μια κοινή δήλωση, που ξεκίνησε από τη Βελγική Υπουργό Εξωτερικών, Sophie Wilmès, καταδικάζοντας τη νομοθεσία LGBTQ + που ψηφίστηκε από το ουγγρικό κοινοβούλιο. Όλες οι χώρες εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για τον νόμο που ψηφίστηκε ακριβώς πριν από μια εβδομάδα, απαγορεύοντας την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας, η οποία δήλωσε ότι δεν μπορούν να γίνουν αναφορές σε ΛΟΑΤΚΙ + άτομα σε μέρη όπου είναι παρόντες ανήλικοι.

«Η νέα ουγγρική νομοθεσία υπονομεύει τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης τις οποίες υποστηρίζουμε. Το Βέλγιο ανέλαβε αμέσως το προβάδισμα να θέσει το ζήτημα στο σημερινό Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, μαζί με τους εταίρους μας από το Μπένελουξ – παραδοσιακούς υπερασπιστές των δικαιωμάτων των LGBTQ + “, δήλωσε η Wilmès.

Το Βέλγιο θα ταξιδέψει στη Σεβίλλη το Σάββατο για τον γύρο των 16

Η βελγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η εθνική της ομάδα θα ταξιδέψει στη Σεβίλλη το Σάββατο για να παίξει στους 16 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος την Κυριακή, ενάντια σε έναν αντίπαλο που δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Οι κόκκινοι διάβολοι, κορυφαίοι στο γκρουπ Β με τρεις νίκες έναντι της Ρωσίας (3-0), της Δανίας (2-1) και της Φινλανδίας (2-0), θα πετάξουν από τις Βρυξέλλες και θα προσγειωθούν στη Σεβίλλη το Σάββατο στις 12:55 τοπικής ώρα. 

Οι τελευταίες εξελίξεις για τον κορωνοΐό

Μικρή άνοδο παρουσίασαν τα στοιχεία για την πορεία του κορωνοϊού στο Βέλγιο το οποίο όμως οδηγείτε στο να γίνει πράσινο στον Ευρωπαϊκό Ταξιδιωτικό Χάρτη. Ειδικότερα, οι τελευταίες αναφορές δείχνουν:

395 νέα κρούσματα

3 νέους θανάτους

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks