Φρέσκα κουλούρια 14/1/22 – Τα σημερινά πρωινά νέα από τo Bέλγιο…

βελγιο

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα από το Βέλγιο ☕️

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂 Γίνεται μια καλή προσπάθεια και πρέπει να διαδοθεί παντού! Στήριξε SuperGreek, συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στο project.

Πλέον τα κουλουράκια σου θα τα ξανά φτιάχνει ο “SuperGreek” – Λαχταριστά και πλουμιστά !

Κάθε πρωί ο αγαπημένος σου SuperGreek θα γράφει τα φρέσκα νέα της ημέρας από Ολλανδία και Βέλγιο, σύντομα και από Γερμανία.

Σ’ όσους σπάσανε, σ’ όσους κρατάνε

Κουρελιασμένοι απ’ τ’ αγριεμένα κύματα
πεταμένα υπολείμματα για πάντα από δω και μπρός
στο σκοτεινό θάλαμο της γης
με ισκιωμένο το μυαλό
απ’ το ξέφρενο κυνηγητό
της ασάλευτης πορείας των άστρων
οι τελευταίοι
απόθεσαν το κουρασμένο κεφάλι τους
θυσία
στην τελετουργία των ανεμοστρόβιλων καιρών .
Κι άνθρωποι δεν υπήρχανε.
Κι ένα άσπρο χιόνι σιωπής
σκέπασε οριστικά τις βυθισμένες πόλεις.

Κατερίνα Γώγου

Αρχικά, Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks

Τα βελγικά σούπερ μάρκετ έχουν αυξήσεις τιμών σε πολλά προιόντα

Κάτι καταλάβαμε…

Τα σούπερ μάρκετ αναμένουν ότι θα πρέπει να αυξήσουν τις τιμές σε TOP Brands όπως η Nutella, η Lipton και η Coca-Cola μετά από ετήσιες διαπραγματεύσεις τιμών με μεγάλους προμηθευτές.

Οι λεγόμενες “μάρκες A” είναι πιο ακριβές από τις μάρκες των αλυσίδων σουπερμάρκετ, αλλά είναι απαραίτητες λόγω της δημοτικότητάς τους στους πελάτες.

Κάθε χρόνο, τα σούπερ μάρκετ, οι προμηθευτές και οι παραγωγοί κάθονται για να συνάψουν συμφωνίες για τον όγκο και το κόστος, με τα παντοπωλεία να θέλουν τη χαμηλότερη δυνατή τιμή. 

«Ιστορικά, οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν ποτέ τόσο δύσκολες», δήλωσε ο Roel Dekelver της Delhaize. Η Hanne Poppe του Colruyt συμφώνησε ότι αυτή τη φορά οι συνομιλίες είναι «πολύ σκληρές»

Οι εστιάτορες φοβούνται για το μέλλον στην «πόλη-φάντασμα» των Βρυξελλών

Οι εστιάτορες στο κέντρο των Βρυξελλών ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, με πολλούς να περιγράφουν τις προηγούμενες πολυσύχναστες περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνται ως «πόλεις-φαντάσματα». Η συνεχιζόμενη πανδημία και οι σχετικοί περιορισμοί έχουν μειώσει δραστικά τον αριθμό των ανθρώπων που γευματίζουν έξω στα συνήθως πολυσύχναστα εστιατόρια της πρωτεύουσας.

Καταστήματα που είναι ακόμα ανοιχτά αγωνίζονται να προσελκύσουν πελάτες και πολλά είναι άδεια. Οι επιχειρήσεις εντός και γύρω από την Grand-Place, οι οποίες συνήθως ευδοκιμούν κυρίως από ξένους τουρίστες, έχουν πληγεί ιδιαίτερα.

Διέλυσε το Βέλγιο η Εθνική χάντμπολ της Ελλάδος

Click credits: Sportfm

Μια καταπληκτική Εθνική χάντμπολ σάρωσε 42-24 το Βέλγιο στο Ηράκλειο για την πέμπτη αγωνιστική της πρώτης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023 και παρέμεινε στην κορυφή.

Οι συνθέσεις

Ελλάδα (Ζαραβίνας): Τερλέτσκι, Κωστακίδης 3, Τζωρτζίνης 1, Μπόσκος 1, Λιάπης 6, Μάλλιος 2, Πασσιάς 3, Μπουκοβίνας, Καραμπουρνιώτης 3, Δομπρής 2, Παπάζογλου 1, Κανδύλας 2, Ηλιόπουλος 3, Παπαδιονυσίου 5, Κρητικός 1, Αραμπατζής 9

Βέλγιο (Σιλά): Χίρεν 3, Μπρίζε 2, Σεράς 2, Κότερς 1, Μπράουν 2, Κόστιτς, Μαρσάλ, Γκλοριέ 5, Ντ’ Ανίς 2, Βανχόβε, Ζιλέ 3, Ντελπιρέ 3, Σπούρεν 1, Ντε Κούμπερς, Μασά, Σιρό

«Ληγμένη» βοήθεια για την πανδημία δίνει το Βέλγιο στις φτωχότερες χώρες

Στα σκουπίδια θα πάνε πάνω από 100.000 δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 τις οποίες διένειμε στις φτωχότερες χώρες τον περασμένο μήνα το Βέλγιο καθώς επρόκειτο να λήξουν. Η ευρωπαϊκή χώρα συμμετέχει από κοινού με άλλες στο παγκόσμιο εμβολιαστικό πρόγραμμα του ΠΟΥ, COVAX, στο πλαίσιο του οποίου τα έθνη που έχουν πλεόνασμα εμβολίων για τον κορονοϊό τα διαθέτουν στις πιο φτωχές χώρες που έχουν σοβαρή έλλειψη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανοσοποιήσουν τον πληθυσμό τους.

Όμως, το Βέλγιο φαίνεται πως αντί για παροχή βοήθειας προσπάθησε απλώς να ξεφορτωθεί περιττά εμβόλια που δεν μπορούσε ούτως ή άλλως να χρησιμοποιήσει, τα οποία προφανώς οι πληττόμενες χώρες απέρριψαν.

«Πάνω από 100 εκατομμύρια εμβόλια απορρίφθηκαν μόνο μέσα στον Δεκέμβριο», είπε η Ετλίβα Λαντιγί, η διευθύντρια του τμήματος προμηθειών της UNICEF μιλώντας προς τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.

Μία χαρακτηριστική παθογένεια από την αρχή της πανδημίας είναι το γεγονός ότι οι πλουσιότερες χώρες καταγράφουν άφθονο υγειονομικό υλικό στη διάθεσή τους, τη στιγμή που οι φτωχότερες υστερούν στα πάντα.

1 στους 5 υπέφερε από κατάθλιψη τον Δεκέμβριο στο Βέλγιο

Τον περασμένο μήνα, περίπου ένας στους πέντε ενήλικες στο Βέλγιο ανέφερε ότι πάλευε με κατάθλιψη ή άγχος – τα υψηλότερα ποσοστά από την αρχή της πανδημίας σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα για την υγεία του Sciensano.

Μεταξύ 13 και 23 Δεκεμβρίου 2021, το εθνικό ινστιτούτο υγείας Sciensano εξέτασε πάνω από 22.000 άτομα για να μετρήσει τον αντίκτυπο της πανδημίας στον πληθυσμό.

Οι ερευνητές εντυπωσιάστηκαν από τα αποτελέσματα για την ψυχική υγεία των ανθρώπων: το 21% των ενηλίκων βρέθηκε να έχει καταθλιπτική διαταραχή και το 24% να έχει αγχώδη διαταραχή.

Είναι φοβερή η πίεση που δέχεται όλος ο πλανήτης αυτή την εποχή. SuperGreeks μου, κάνουμε τα πάντα να είμαστε δημιουργικοί, να μαθαίνουμε νέα πράματα, να διαβάσουμε κάποιο νέο βιβλίο και να βγούμε μια βόλτα στη φύση με κάθε ευκαιρία. Σε κάθε περίσταση και συνθήκη, εμείς κόντρα σε όλα, να φτιάχνουμε τον δικό μας όμορφο κόσμο – αυτό τον κόσμο που θα είναι ο πιο όμορφος από όλους.

Το κοινοβούλιο της Βαλλωνίας εγκρίνει την παράταση του CST(Covid Safe Ticket) έως τα μέσα Απριλίου

Την Πέμπτη, το κοινοβούλιο της Βαλλονίας ενέκρινε σχέδιο διατάγματος που παρατείνει τη χρήση του ασφαλούς εισιτηρίου Covid (CST) έως τις 15 Απριλίου.

Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση της Βαλονίας επιβεβαίωσε την απόφασή της να παρατείνει τη χρήση του CST στην περιοχή για άλλους τρεις μήνες έως τις 15 Απριλίου 2022, «ενόψει της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης και του αυξανόμενου αριθμού μολύνσεων».

Η παράταση είχε ήδη εγκριθεί προσωρινά στο κοινοβούλιο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και πιθανότατα θα εγκριθεί επίσημα στην ψηφοφορία την Παρασκευή. Στη συνέχεια, θα παραταθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Το ίδιο θα συμβεί λογικά και με τις Βρυξέλλες…

Tα μουσεία της Μπρίζ προσέλκυσαν διπλάσιο αριθμό επισκεπτών από ό,τι το 2020

Βέλγιο-κορονοιός-ποδήλατο-καιρός

Το 2021, λίγο λιγότεροι από 450.000 άνθρωποι επισκέφτηκαν τα μουσεία της Μπριζ. Σε σύγκριση με το πρώτο έτος κορωνοϊού 2020, αυτός είναι ένας διπλασιασμός, αλλά εξακολουθεί να είναι μόλις το ήμισυ μιας κανονικής μουσειακής χρονιάς. 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των επισκεπτών από τη χώρα μας έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Αν και υπήρξε και πάλι απώλεια εσόδων 4,5 εκατ. ευρώ.

Αυτό που λείπει αυτή τη στιγμή είναι ο τουρισμός – αγαπάμε μουσεία και καλό είναι να πηγαίνουμε σε αυτά SuperGreeks μου. Πάντα μετά από μια επίσκεψη σε μουσείο θα βγούμε με περισσότερες γνώσεις, με όμορφη ψυχολογία και ψυχική γαλήνη. Μια επίσκεψη σε ένα μουσείο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks