Φρέσκα κουλούρια 24/4/2023-Τα σημερινά πρωινά νέα από την Ολλανδία…

αύξηση-ενοίκια-ολλανδία-σπίτια

Με χαρά σας παρουσιάζουμε το καθημερινό μας άρθρο, τα καθημερινά μας “Φρέσκα Κουλουράκια” με ειδήσεις από τις χώρες της Ολλανδίας, του Βελγίου και της Γερμανίας, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των Ελλήνων εξωτερικού.

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, θα σας ενημερώνουμε για τα τελευταία νέα σε θέματα πολιτικής, οικονομίας, εργασίας, πολιτισμού και όλα τα νεότερα από αυτές τις χώρες. Ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε να είστε ενήμεροι για τα γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή σας στην ελληνική γλώσσα.

Σας ευχαριστούμε που μας ακολουθείτε και σας ευχόμαστε μια καλή μέρα!

Ειδήσεις για την εκπαίδευση

Αλλαγές στον τρόπο φοίτησης στα Ολλανδικά πανεπιστήμια

Ενδεχομένως να πρέπει να μάθουν Ολλανδικά οι διεθνείς φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στην Ολλανδία, σύμφωνα με μια νέα πρόταση που συζητείται από την κυβέρνηση.

Αν υπερψηφιστεί, η νέα αυτή απαίτηση θα τεθεί σε ισχύ από το επόμενο έτος και θα ισχύει για όλα τα πανεπιστήμια και τα κολέγια στην Ολλανδία. Η αλλαγή έχει προκαλέσει αντιδράσεις από φοιτητικούς οργανισμούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αυτό θα εμποδίσει πολλούς διεθνείς φοιτητές από το να επιλέξουν την Ολλανδία ως προορισμό για τις σπουδές τους.

via GIPHY

Ειδήσεις για την οικονομία

Ο αριθμός των εκατομμυριούχων στην Ολλανδία αυξήθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά

Ο αριθμός των νοικοκυριών στην Ολλανδία με περιουσιακά στοιχεία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ αυξήθηκε το 2021. Αυτό αναφέρει το Κεντρικό Γραφείο Στατιστικής με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία. Είναι η έβδομη συνεχόμενη χρονιά που αυξάνεται ο αριθμός των εκατομμυριούχων.

Υπήρχαν συνολικά 317.000 νοικοκυριά εκατομμυριούχων την 1η Ιανουαρίου 2021, σημειώνοντας αύξηση 32.000 σε σχέση με το 2020. Είχαν μέσο κεφάλαιο 1,6 εκατ. ευρώ. Το ένα τέταρτο των εκατομμυριούχων είχε περιουσιακά στοιχεία μεταξύ 2 και 5 εκατομμυρίων ευρώ και το 3% των εκατομμυριούχων έχει περιουσιακά στοιχεία 10 εκατομμυρίων ευρώ ή περισσότερο.

via GIPHY

Οι τιμές των κατοικιών υποχώρησαν 2,3% τον Μάρτιο

Οι τιμές των κατοικιών υποχώρησαν τον Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Κατά μέσο όρο, η τιμή πώλησης για μια ιδιοκατοικημένη κατοικία μειώθηκε κατά 2,3 τοις εκατό σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, ανέφερε η Στατιστική Υπηρεσία της Ολλανδίας (CBS) και το Κτηματολόγιο. Τα αυξανόμενα επιτόκια στεγαστικών δανείων, μεταξύ άλλων, πιέζουν την αξία των κατοικιών.

Τον Φεβρουάριο, οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν κατά 0,8% σε ετήσια βάση. Ήταν η πρώτη φορά σε πάνω από μια δεκαετία που τα σπίτια ήταν φθηνότερα από ένα χρόνο πριν. Μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου, τα σπίτια έχασαν 0,5 τοις εκατό σε αξία κατά μέσο όρο. Συνολικά 15.453 σπίτια άλλαξαν χέρια τον Μάρτιο, 2,4 τοις εκατό λιγότερο από ένα χρόνο νωρίτερα.

via GIPHY

Οργή για περιβαλλοντικές επιδοτήσεις σε εργοστάσιο τσιγάρων

Οι βουλευτές αντέδρασαν με οργή στην είδηση ​​ότι η ολλανδική κυβέρνηση έδωσε επιδότηση 268.000 ευρώ στη βιομηχανία τσιγάρων Philip Morris το 2021, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTL τη Δευτέρα.

Τα χρήματα προορίζονταν για να βοηθήσουν να γίνει πιο βιώσιμη η εταιρεία στο Bergen op Zoom, είπε η RTL. Το εργοστάσιο παράγει εξαρτήματα τόσο για τσιγάρα με βάση τον καπνό όσο και για ηλεκτρονικά τσιγάρα. Τα χρήματα καταβλήθηκαν από το ταμείο του υπουργείου οικονομικών υποθέσεων για να βοηθηθούν οι εταιρείες να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και η Philip Morris εκπλήρωνε τις προϋποθέσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στο RTLZ.

Γενικές ειδήσεις

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο κακάο στην περιοχή του λιμανιού του Άμστερνταμ

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο κακάο στο λιμάνι του Άμστερνταμ. Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 22:30 στην Koffieweg στο Westelijk Havengebied και τέθηκε υπό έλεγχο δύο ώρες αργότερα, αναφέρει η πυροσβεστική υπηρεσία.

Το Βόρειο Σέλας ορατό σε αρκετές περιοχές της Ολλανδίας χθες το βράδυ

Παρά τον συννεφιασμένο καιρό, το Βόρειο Σέλας ήταν ορατό σε αρκετές περιοχές της Ολλανδίας το βράδυ της Κυριακής. Κάτοικοι του Nijmegen, του Leeuwarden και του Apeldoorn, μεταξύ άλλων, δημοσίευσαν φωτογραφίες από το φυσικό φαινόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αθλητικές ειδήσεις

Κοντά στο πρωτάθλημα η Φέγενορντ μετά από μια άνετη νίκη επί της Ουτρέχτης

Η Φέγενορντ έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στο 16ο της πρωτάθλημα στην Eredivisie, κερδίζοντας τον δέκατο συνεχόμενο αγώνα της την Κυριακή κόντρα στην Ουτρέχτη. Οι Rotterdammers μπορούν να κερδίσουν τον τίτλο το επόμενο Σαββατοκύριακο αν κερδίσουν την Excelsior και η PSV χάσει βαθμούς- *με αυτό τον τρόπο το παίρνει και μαθηματικά.

via GIPHY

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks