Το πρώτο 3D τυπωμένο σπίτι στον κόσμο κατασκευάστηκε στο Westerlo της Αμβέρσας

3d-spiti-velgio

Το πρώτο σπίτι στον κόσμο που κατασκευάστηκε από έναν εκτυπωτή 3D παρουσιάστηκε στο Westerlo της Αμβέρσας. Το σπίτι χτίστηκε επί τόπου, κάθε στρώμα, χρησιμοποιώντας μόνο τον γιγαντιαίο εκτυπωτή.

Ενώ το έργο βρίσκεται στο σχεδιασμό για τρία χρόνια, μόλις ξεκίνησε, το μικρό διώροφο σπίτι χτίστηκε σε μόλις 15 ημέρες. Το έργο συντονίστηκε από φοιτητές του τελευταίου έτους από το Thomas More University College σε συνεννόηση με τις οικοδομικές εταιρείες και χρηματοδοτήθηκε από την επαρχία της Αμβέρσας, την κυβέρνηση της Φλάνδρας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο εκτυπωτής εφάρμοσε πολύ ακριβή στρώματα σκυροδέματος σύμφωνα με τον προγραμματισμό του (δείτε το βίντεο παρακάτω). Το εσωτερικό του σπιτιού – που βρίσκεται στο Kamp C, ολοκληρώθηκε με ανθρώπινη εργασίας.

“Το κτίριο σχεδιάστηκε με στρογγυλεμένους τοίχους και τοίχους σε ορθή γωνία”, δήλωσε ο Piet Wielemans του Kamp C στο VRT. Αυτό ήταν για να δείξει τι ήταν δυνατό να κάνουμε με έναν εκτυπωτή 3D, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε σχήμα και μορφή σπιτιού.

Τα στρώματα στο νέο σπίτι εκτίθενται επί του παρόντος για να δείξουν πώς λειτουργεί ο εκτυπωτής. Το σπίτι προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα από την άποψη της βιώσιμης κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων πολύ λιγότερων μεταφορών.

“Η οικοδόμηση ενός σπιτιού όπως αυτό μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά περίπου 50%”, δήλωσε ο Wielemans, “και εξοικονομεί πολύ χρόνο.”

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου, ο κατασκευαστικός τομέας δεν πρέπει να φοβάται. πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για ένα νέο σπίτι που δε θα υπάρχει η ανθρώπινη παρέμβαση. Η ικανότητα εκτύπωσης 3D θεωρείται ως μια πρόσθετη επιλογή για τους νέους οικοδόμους σπιτιού του μέλλοντος.

Δείτε το Video

Ψάχνεις για μάστορες στην Ολλανδία;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks