5 πράματα που αλλάζουν το 2020 στο Βέλγιο

velgio-allages-2020

Αυτό είναι το 1ο μας άρθρο για το 2020 και με αφορμή θα θέλαμε να ευχηθούμε για όλο τον κόσμο υγεία, πολλά χαμόγελα, ειρήνη, αλληλεγγύη και έναν καλύτερο και ομορφότερο πλανήτη.

Αλλάζει η χρονιά , αλλάζουν και κάποια πράματα στα κράτη που ζούμε του Εξωτερικού. Έτσι και στο Βέλγιο. Για πάμε να δούμε παρακάτω 5 πράγματα που θα επηρεάσουν την καθημερινότητα μας στο Βέλγιο από τη φετινή χρονιά.

1. Αύξηση των τιμών στα καύσιμα κατά 1, 2 λεπτά ανά λίτρο

via GIPHY

Στο γέμισμα πόσο παραπάνω ;

2. Αλλάζουν οι συσκευασίες των τσιγάρων

Τα “φουγάρα” το καταλάβαμε αμέσως. Είδαμε τα πρώτα πακέτα με το ουδέτερο χρώμα να κάνουν την εμφάνιση τους ήδη από τα Χριστούγεννα. Που είναι μωρέ η κιμπάρικη Marlborιά μας με το κόκκινο δυναμικό πακέτο και το αιώνιο λογότυπο; ΧοΧοΧο

via GIPHY

Ναι φίλοι μας, για χρόνια οι διαφημιστικές υπηρέτησαν με πάθος το τσιγάρο και μας είπαν στο παρελθόν ότι το τσιγάρο κάνει καλό. Σήμερα δεν κάνει πια καλό. Τροφή για σκέψη για SuperGreeks.

3. Απουσιολόγιο στους βουλευτές

Τα μέλη του κοινοβουλίου κινδυνεύουν να επιβληθούν πρόστιμα αν απουσιάζουν πολύ συχνά. Οι απουσίες που δεν δικαιολογούν περισσότερο από το 20% των συνόδων ολομέλειας ή των επιτροπών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μείωση κατά 10% των πληρωμών τους.

via GIPHY

Άντε και στα δικά μας…

4. Τέλος στα Diesel αυτοκίνητα

Aπό τη νέα χρονιά θα πρέπει να αποσυρθούν τα Diesel αυτοκίνητα που χρονολογούνται πριν από το 2005 στις 19 κοινότητες στην περιοχή των Βρυξελλών. Μέχρι την 1η Απριλίου θα είναι η περίοδος προσαρμογής. Έπειτα, μάντεψε ! Πρόστιμα ….

via GIPHY

Με την κλιματική αλλαγή και τις νέες νομοθεσίες θα υπάρχουν αρκετές τέτοιες αλλαγές…

5. Το νερό είναι πολύτιμο…

Οι κάτοικοι των Βρυξελλών θα δούνε τους λογαριασμούς του νερού αυξημένους κατά 2%.

via GIPHY

Το νερό γενικά πάντως θα έπρεπε να είναι ένα κοινωνικό αγαθό και προσβάσιμο απ’ όλο τον κόσμο. Παντού.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks