Στις 27 Οκτωβρίου το Άμστερνταμ γίνεται επίσημα 747 ετών!

Άμστερνταμ-ιστορία

 Σαν σήμερα το 1275, η πόλη έλαβε το περίφημο προνόμιο των διοδίων από τον Ολλανδό κόμη Φλόρις Ε΄.

Πώς ήταν όμως η καθημερινή ζωή στο Άμστερνταμ εκείνη την εποχή;

Επισήμως, η ιστορία του Άμστερνταμ ξεκινά το 1275, αλλά γνωρίζουμε πως σίγουρα ήδη κατοικούσαν άνθρωποι στην περιοχή από πιο πριν. Αυτό είναι προφανές, μεταξύ άλλων, από τα παλαιότερα ίχνη κατοίκων που βρέθηκαν στο Nieuwendijk κατά την αρχαιολογική έρευνα του 1979. 

Οι ερευνητές βρήκαν τα ερείπια ενός ξύλινου σπιτιού με 10 ξεχωριστά πατώματα σπιτιών το ένα πάνω στο άλλο – εκεί έμενε ένας σιδεράς το 1275!

Copyright photo: Gemeente Amsterdam

Όταν περπατάς σε αυτά τα μέρη του κέντρου της πόλης είναι σαν να περπατάς στο μακρινό παρελθόν της πόλης.

Στην άλλη πλευρά του Nieuwendijk, στην Warmoesstraat κοντά στο Oude Kerk, βρέθηκαν επίσης κατά την αρχαιολογική έρευνα το 1983 τα ερείπια ξύλινων σπιτιών του 13ου αιώνα.

Η Red Light, εκτός από τα προφανή που συμβαίνουν εκεί πλέον, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ήταν και η παλιά πόλη εκεί.

Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε τα πρώτα σπίτια στο Άμστερνταμ στην περιοχή που αναφέραμε προηγουμένως και έπεφτε ο Άμστελ ποταμός.
Το φράγμα στο Άμστελ χτίστηκε γύρω στο 1270 και ουσιαστικά από εκεί ξεκίνησαν όλα.

Επερχόμενο τουρ στο Άμστερνταμ για τους Έλληνες της Ολλανδίας με το SuperTrips

tour-αμστερνταμ-ελληνικά

Η ιστορία του Άμστερνταμ είναι πλούσια και θα θέλαμε να σας πούμε ακόμα περισσότερα στο επερχόμενο τουρ που διοργανώνουμε στο Άμστερνταμ στις 5 Νοεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες (βλέπε εδώ) – για να προσελκύσουμε τους Έλληνες κατοίκους της Ολλανδίας με απώτερο σκοπό τη γνώση, τη δικτύωση, έχουμε ειδική τιμή γι’ αυτό τουρ και μπορείτε να κρατήσετε θέση από (βλέπε εδώ).

Το ταξίδι μας στο Άμστερνταμ ξεκινάει από τον 12ο αιώνα και φτάνει μέχρι τον χρυσό αιώνα της Ολλανδίας, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το σήμερα.

Να θυμάστε:

  1. Ότι ήταν πολύ επικίνδυνο να ζεις στην Ολλανδία λόγω του νερού πριν έρθει η τεχνολογία στη ζωή μας, αλλά την ίδια στιγμή, λόγω του νερού, ήταν λογικό να ζεις εδώ γιατί το έδαφος ήταν πλούσιο και μπορούσες να καλλιεργήσεις ότι ήθελες -αυτό σημαίνει πλούσιο μέρος και ήταν λογικό, παρότι ήταν επικίνδυνο, να ζούνε πολλοί άνθρωποι εδώ και να φτιάχνουν τη ζωή τους γύρω από τα αναχώματα από τα παλιά χρόνια.
  2. Ότι “ο θεός έφτιαξε τον κόσμο και οι Ολλανδοί την Ολλανδία” … έτσι λένε τουλάχιστον και ισχύει εν ολίγοις, αν φανταστείς ότι οι άνθρωποι έχουν φτιάξει γη πάνω στο νερό.

Στο σήμερα

Άμστερνταμ-δημοψηφίσματα

Το Άμστερνταμ είναι από τις πόλεις που έχουν τουρισμό γιατί ο κόσμος ανακυκλώνεται συνέχεια – οι τουρίστες που έρχονται μια φορά μετά έρχονται ξανά και ξανά και ξανά.

Είναι ο απόλυτος προορισμός για να ηρεμήσεις πνευματικά, να γεμίσεις ξανά τις μπαταρίες σου και να επιστρέψεις.

Είναι απίστευτη πόλη με φοβερές υποδομές και αστείρευτη ομορφιά. Σχεδόν, δεν υπάρχει στενό, σοκάκι, ή μεγάλος δρόμος που να μην έχει ενδιαφέρον, ομορφιά!

Σήμερα το Άμστερνταμ γίνεται 747 ετών και του ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 👽 H πόλη αυτή ολοένα γίνεται και καλύτερη και πιο όμορφη για τους κατοίκους της πόλης. Μια πόλη με αρκετό πράσινο, πολλά και μεγάλα πάρκα, πολλά και ενδιαφέροντα μουσεία, πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες για να κάνεις.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks