Αυστηροί περιορισμοί για τους κατοίκους του Βελγίου από σήμερα

ollandia-nea-metra

Η πρωθυπουργός Sophie Wilmes εχθές ανακοίνωσε νέα πολύ αυστηρά μέτρα για όλους τους κατοίκους του Βελγίου. Από σήμερα το μεσημέρι θα είναι μια διαφορετική μέρα για το Βέλγιο μιας και οι περιορισμοί θα είναι πάρα πολλοί και οι κανόνες θα πρέπει να τηρηθούν πάρα πολύ αυστηρά.

  • Όλοι οι πολίτες στα σπίτια τους. Ο ,μόνος λόγος για να βγει κάποιος έξω από το σπίτι του θα είναι για να πάει στην εργασία του, στο φαρμακείο, στο ιατρείο / νοσοκομείο, βενζινάδικα, ταχυδρομεία και σε μαγαζιά τροφίμων. Πουθενά αλλού εκτός αν είναι κάτι που είναι πολύ σημαντική ανάγκη.
  • Περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο επιτρέπονται αλλά με μόνο ένα μέλος από την οικογένεια μας ή το σπίτι μας και έχοντας μεταξύ μας, επίσης, κάποια απόσταση.
  • Οι εταιρείες θα πρέπει να δώσουν δουλειά στους εργαζόμενους από το σπίτι, όσο αυτό είναι εφικτό. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να τηρηθούν κανόνες αποστάσεως μεταξύ των εργαζομένων. Σε αυτό το σημείο η πρωθυπουργός τόνισε ότι οι εταιρείες που δε θα συμμορφωθούν κινδυνεύουν με πρόστιμα έως και κλείσιμο
  • Τα μαγαζιά εκτός από αυτά που αναφέρθηκαν ήδη (Μαγαζιά τροφίμων , φαρμακεία , κ.α.) θα παραμείνουν κλειστά. Αυτά που θα παραμείνουν ανοιχτά θα έχουν περιορισμένη είσοδο. Θα μπορείς να μπεις, μόνο, για 30 λεπτά και θα έχεις απόσταση 10τ.μ από τον άλλον πελάτη.
  • Τα κομμωτήρια παραμένουν ανοιχτά, αλλά θα έχουν μόνο έναν πελάτη.
  • Λαικές αγορές κλειστές
  • Τα ταξίδια , εκτός Βελγίου, απαγορεύονται!
  • Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί
  • Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Οι επιβάτες πρέπει να επιβιβάζονται από τις μεσαίες και τις πίσω πόρτες, όχι από το μπροστινό μέρος.
  • Οι γάμοι που ήταν προγραμματισμένοι μέχρι τις 5 Απριλίου πρέπει να αναβληθούν. Οι κηδείες παραμένουν εξαίρεση, αλλά θα πρέπει να περιορίζονται, με τους ισχύοντες κανόνες υγιεινής να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρήσουμε.

Στα νοσοκομεία

Η αιμοκάθαρση και οι χημειοθεραπείες συνεχίζονται κανονικά.

Τα μη-επείγοντα χειρουργεία αναβάλλονται.

Οι επισκέψεις σε νοσοκομεία έχουν επίσης απαγορευτεί, εκτός από τους γονείς των οποίων το παιδί είναι σε μονάδα παιδιατρικής, μεταγεννητικής ή νεογνικής φροντίδας, και στενούς συγγενείς ασθενούς σε κρίσιμη κατάσταση στο τέλος της ζωής τους.

Εγγραφείτε στο NewsLetter του #SuperGreeks για να μαθαίνεις τα πάντα από το εξωτερικό και την Ελλάδα, στην ελληνική γλώσσα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks