Οι αυτοκτονίες στο Βέλγιο

woman with closed eyes holding breath under water

Οι αυτοκτονίες υπήρχαν από πάντα και παντού. Έτσι και στο Βέλγιο που θα δούμε παρακάτω. Το Βέλγιο βρίσκεται όμως στην 5άδα σε μια λίστα που δε θα ήθελε να βρίσκεται καμία χώρα της Ευρώπης.

Το 2016, το Βέλγιο βρισκόταν στην 5η θέση αυτής της δυσάρεστης λίστας των θυμάτων αυτοκτονίας.

 Εκείνη τη χρονιά, η χώρα κατείχε την πέμπτη θέση πίσω από τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Σλοβενία ​​και την Ουγγαρία. Από το 2006 έως το 2016, ο αριθμός των αυτοκτονιών ήταν σχετικά σταθερός, κυμαινόμενος μεταξύ 1900 – 2 χιλιάδων ετησίως. 

Ο αριθμός των θανάτων έφτασε στο ανώτατο όριο το 2011 με 2.084 θύματα.

Άνδρες- Γυναίκες

Παγκοσμίως, τα ποσοστά αυτοκτονιών είναι σημαντικά υψηλότερα στον ανδρικό πληθυσμό. Το Βέλγιο δεν αποτελεί εξαίρεση, από το 2006 έως το 2016, ήταν υπερδιπλάσιος ο αριθμός των ανδρών που αυτοκτόνησαν σε σύγκριση με τις γυναίκες . 

Για παράδειγμα, το 2018 έφυγαν από τη ζωή με αυτοκτονιά στο Βέλγιο 1283 άντρες και 509 γυναίκες.

Ένα παράδοξο υπάρχει με τις αυτοκτονίες συχνά όταν μιλάμε για διαφορές μεταξύ των φύλων – Ενώ οι γυναίκες έχουν γενικά περισσότερες αυτοκτονικές σκέψεις από τους άνδρες, οι άνδρες τείνουν να αυτοκτονούν πιο συχνά.

Φλάνδρα- Βρυξέλλες – Βαλλωνία

Οι περισσότερες αυτοκτονίες καταγράφονται στη Φλάνδρα, ενώ στις Βρυξέλλες το χαμηλότερο ποσοστό.

Για παράδειγμα, το 2018 καταγράφηκαν 983 αυτοκτονίες στις περιοχές της Φλάνδρας, 696 στη Βαλλωνία και μόλις 113 περιστατικά στην πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks