Μπάρμπεκιου στις Βρυξέλλες! Tι πρέπει να γνωρίζετε

barbeque-velgio-nomos

Ο καιρός είναι ιδανικός για να Μαζευτείτε με φίλους και οικογένεια για μπάρμπεκιου – Στο SuperGreeks αγαπάμε το Barbeque . Υπάρχουν όμως μερικές λεπτομέρειες που είναι καλό να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε για το καθιερωμένο ψηστήρι !

Online ελληνικά προϊόντα στο Βέλγιο

Μπάρμπεκιου στο σπίτι:

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις;

Δεδομένου ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν το νόμο, αποφασίσαμε να διασαφηνίσουμε το άρθρο 23 του Γενικού Αστυνομικού Κανονισμού σχετικά με το καλοκαιρινό ψήσιμο. -Ο κήπος. Ο Γενικός Αστυνομικός Κανονισμός δεν αναφέρει τίποτα για μπάρμπεκιου σε μπαλκόνια, ή terraces. Πράγματι, σε όλους τους δήμους, τα μπάρμπεκιου επιτρέπονται μόνο σε ιδιωτικούς κήπους. Οι δήμοι Uccle και Etterbeek είναι λιγότερο περιοριστικοί και επιτρέπουν αντίστοιχα μπάρμπεκιου στις βεράντες και τους χώρους που είναι κοντά σε κήπους. -Στατικό ή κινητό μπάρμπεκιου. Μπορεί ο κήπος να είναι ιδιωτικός, αλλά σύμφωνα με τον νόμο, το γρασίδι δεν επιτρέπεται να καεί ή να υπάρξει φωτιά τύπου «κάμπινγκ». Επιτρέπεται μόνο η χρήση σταθερού ή κινητού μπάρμπεκιου.

Προσοχή στις μυρωδιές.

Πληρείτε τις δύο πρώτες προϋποθέσεις;

Παραμένει μια τελική απαίτηση που πρέπει να προσέξετε: ‘’Απαγορεύεται να ενοχλείτε τους γείτονές σας με καπνό, οσμές ή αναθυμιάσεις κάθε είδους, καθώς και με σκόνη οποιουδήποτε είδους.” Για να αποφευχθούν οι (κακές) εκπλήξεις, σας συμβουλεύουμε λοιπόν να προσκαλέσετε τους γείτονές σας στις γιορτές, ιδίως σε αυτόν που σας παρατηρεί από το μπαλκόνι του … -Αν δεν ακολουθήσετε τους κανόνες… Εάν δεν τηρείτε τις απαιτήσεις των Γενικών Αστυνομικών Κανονισμών, υπάρχει πιθανότητα κυρώσεων, που μπορεί να φτάσει και το ποσό των 250 ευρώ πρόστιμο. Όπως γίνεται κατανοητό, δεν υπάρχουν ξεκάθαρες και αυστηρές απαγορεύσεις για μπάρμπεκιου στο μπαλκόνι. Όμως, οι ενοχλήσεις από τον καπνό και τις οσμές παραμένουν λόγοι για επιβολή προστίμων.

Μπάρμπεκιου σε δημόσιο χώρο.

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να φέρετε το μπάρμπεκιου σε δημόσιο χώρο, όπως ο δρόμος μπροστά από το σπίτι, για να ψήσετε, διότι διατρέχετε και πάλι τον κίνδυνο για πρόστιμο. Εκτός αν έχετε υποβάλει συγκεκριμένο αίτημα στον δήμαρχο σας και σας έχει χορηγήσει μια κατ’ εξαίρεση άδεια, συνοδευόμενη από όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. -Μπάρμπεκιου στα πάρκα. Ο κανονισμός είναι ρητός: ‘’Απαγορεύεται να ανάψεις φωτιά σε χώρους με πράσινο και στα πάρκα των Βρυξελλών.’’ Επομένως, δεν χρειάζεται να μεταφέρετε τη σχάρα σας στο κέντρο του Parc du Cinquantenaire.

Υπάρχουν βέβαια αρκετά πάρκα με εγκατεστημένες ψησταριές όπου μπορείτε να ψήσετε εκεί.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks