Ταξιδεύοντας στη Βόννη (Γερμανία)

βόννη-γερμανία

Σήμερα θα σας ταξιδέψουμε στη Βόννη της Γερμανίας ! Μια από τις αγαπημένες πόλεις των SuperGreeks στη Γερμανία🎷Οι διακοπές, ο Μότσαρτ, το πανεπιστήμιο, η πρώην πρωτεύουσα, οι κερασιές του Απρίλη

βόννη-γερμανία


🛴 Αν και την έχουμε επισκεφτεί μόνο μια φορά και μόνο για μια μέρα, ήταν μια πόλη που μας κέρδισε εύκολα. Τη συζητάμε συχνά και την αναπολούμε. Παρότι την είχαμε επισκεφτεί για μόλις 18 ώρες, είχαμε περπατήσει πάρα πολλά χιλιόμετρα, βλέποντας όχι μόνο το κέντρο της πόλης, αλλά και τις περιοχές / προάστια, καθώς από το κέντρο είχαμε πάει στο γήπεδο του μπάσκετ με τα πόδια 🏀


[Ο Μπετόβεν]


🎼Σήμερα ταξιδεύουμε στη γενέτειρα του σπουδαίου Μπετόβεν 🎹 Γεννημένος στη Βόννη ο Μπετόβεν αποτελεί την εξέχουσα προσωπικότητα της πόλης. Μπορείτε μέχρι και σήμερα να επισκεφτείτε το σπίτι του Μπετόβεν. Από το 1700 μέχρι σήμερα επιβιώνει αυτό το σπίτι και είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα παλιά σπίτια της Βόννης. Το μικρό κτίριο με τη ροζ μπαρόκ πρόσοψή βρίσκεται στο Bonngasse 20 στο κέντρο της πόλης.


🎼Μπορείτε να επισκεφτείτε και το σπίτι του Ρόμπερτ Σούμαν (τις επόμενες ημέρες ετοιμάζουμε εκτενές αφιέρωμα σε αυτό τον ιδιαίτερο, σημαντικό συνθέτη) 😉


🎼 Το γεγονός της πόλης είναι κάθε φθινόπωρο, το μεγάλο μουσικό φεστιβάλ, αφιερωμένο στον Μπετόβεν. Σχεδόν 4 εβδομάδες διαρκεί με πολλές και σημαντικές συναυλίες στο πρόγραμμα.


📜 Η Βόννη είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις της Γερμανίας. Η πόλη γιόρτασε τα 2.000 χρόνια της το 1989 ! Μια ιστορική πόλη.


[Η πρώην πρωτεύουσα]

βόννη-γερμανία-διακοπές


🤓 Αρκετοί νέοι ίσως δε γνωρίζετε ότι η Βόννη Από το 1949 μέχρι το 1990 ήταν πρωτεύουσα της Δυτικής Γερμανίας και μέχρι το 1999 έδρα της κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Ακόμα έχουν παραμείνει έξι υπουργεία στην πόλη της Βόννης.
📌Η Βόννη είναι χτισμένη στον Ρήνο και απέχει 30 χιλιόμετρα από την Κολωνία και 60 χιλιόμετρα από το Κόμπλεντς (Koblenz).


[Το πανεπιστήμιο της Βόννης]


🎓 Ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας και στον κόσμο βρίσκεται στη Βόννη. Ιδρύθηκε το 1818, αλλά το 1944 βομβαρδίστηκε στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και καταστράφηκε. Σήμερα, το Πανεπιστήμιο της Βόννης συγκαταλέγεται στα κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια στον κόσμο. Φιλοξενεί περισσότερους από 35.000 φοιτητές. Διαβάστε περισσότερα για το πανεπιστήμιο της Βόννης στο άρθρο / αφιέρωμα που σας έχουμε ετοιμάσει.
🎬 Κάθε καλοκαίρι προβάλλονται για δέκα μέρες στο προαύλιο του πανεπιστημίου ταινίες του βουβού κινηματογράφου.
Must είναι μια επίσκεψη στο μουσείο της ιστορίας, αλλά και στον βοτανικό κήπο 😉


[Οι κερασιές του Απρίλη]


ΚΑΘΕ ΑΠΡΙΛΙΟ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ μεταμορφώνουν την πόλη σε μια σκηνή βγαλμένη κατευθείαν από τις σελίδες ενός παραμυθιού. Ορδές από ροζ λουλούδια ξεπετάγονται από κλαδιά που απλώνονται στους δρόμους, δημιουργώντας μαγευτικά τούνελ με άνθη κερασιάς.
Ο Καλύτερος δρόμος αυτή την εποχή ❓ Η οδός Heerstrasse , γνωστή και ως Cherry Blossom avenue της Βόννης ! Τριγύρω από την παλιά πόλη.


🌸 Οι κερασιές, που είναι εγγενείς στην Ιαπωνία, φυτεύτηκαν στη Βόννη το 1980.
Η Βόννη είναι μια πόλη που δε γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι, αλλά πιστέψτε μας ότι αξίζει μια επίσκεψη. Είναι μια πόλη όμορφη, με καλή ποιότητα ζωής, μπίρα και άφθονο λουκάνικο, πόλη με ιστορία.
🎒🧳 Σίγουρα αξίζει μια εκδρομή στη Βόννη. Είναι μια πόλη που πραγματικά αξίζει να επισκεφτείς.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks