Πού θα βρείτε τους καλύτερους αγγλόφωνους κινηματογράφους στη Γερμανία

Γερμανία-Κινηματογράφος-Αγγλόφωνοι

Οι λάτρεις του κινηματογράφου θα χαρούν να γνωρίζουν ότι υπάρχει πληθώρα κινηματογράφων αγγλικής γλώσσας στη Γερμανία. Αν τυχαίνει να ζείτε σε μια από τις δημοφιλείς πόλεις των ομογενών, το Βερολίνο, το Μόναχο ή τη Φρανκφούρτη, εδώ μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα.

Για πολλούς άπληστους κινηματογραφόφιλους, η μεταγλώτιση ταινιών με βαριές φωνές μπορεί να επηρεάσει την θέαση. Επιπλέον, βλέποντας τα αγαπημένα τους αστέρια του Χόλιγουντ, είτε είναι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είτε η Μέριλ Στριπ να μιλούν γερμανικά (ή οποιαδήποτε γλώσσα που μοιάζει) απλά δεν αισθάνονται καλά. Ομοίως, αν δεν έχουν καταφέρει ακόμη να μάθουν τη γερμανική γλώσσα, το να δεις μια πρωτότυπη γερμανική ταινία μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτικό.

Ευτυχώς, για τους αγγλόφωνους ομογενείς που ζουν στη Γερμανία, υπάρχει ένα σταθερό δίκτυο κινηματογράφων που προσφέρουν, και μερικές φορές ειδικεύονται, στην αρχική του γλώσσα της ταινίας. Πάρτε λοιπόν το ποπ κορν και κατευθυνθείτε σε έναν από αυτούς τους κινηματογράφους στην αγγλική γλώσσα.

Κατανόηση των γερμανικών συντομογραφιών στις ταινίες

Όταν συμβουλεύεστε οδηγούς ταινιών στη Γερμανία, συνήθως θα συναντήσετε τις ίδιες συντομογραφίες που χρησιμοποιούνται για να υποδείξουν τη γλώσσα της ταινίας. Είναι σημαντικό να καταλάβετε τι σημαίνουν οι συνομογραφίες αυτές, ώστε να μην καταλήξετε να μην καταλαβαίνετε τι συμβαίνει στη μεγάλη οθόνη. Ακολουθούν τα ακρωνύμια που πρέπει να αναζητήσετε στις λίστες του κινηματογράφου.

OV σημαίνει “Original Version”. Μπορεί επίσης να λέει OF εννοώντας «Original-Fassung». Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα Αγγλικά. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για γαλλική ταινία, τότε η αρχική έκδοση είναι πιθανό να είναι στη γαλλική γλώσσα. Mε ή χωρίς γερμανικούς υπότιτλους. Ωστόσο, για τις περισσότερες ταινίες του Χόλιγουντ, η αρχική έκδοση είναι η αγγλική.

Το OmU σημαίνει “Πρωτότυπο με υπότιτλους”. Αυτό σημαίνει ότι θα δείτε την ταινία στην πρωτότυπη γλώσσα (Αγγλικά, Γαλλικά ή οτιδήποτε άλλο) με γερμανικούς υπότιτλους.

Το OmenglU σημαίνει “Πρωτότυπη γλώσσα με υπότιτλους στην αγγλική γλώσσα”.

Τώρα που γνωρίζετε ποιες συντομογραφίες πρέπει να αναζητήσετε κατά την επιλογή μιας ταινίας, μπορείτε να κατευθυνθείτε στον κοντινότερο κινηματογράφο σας.

Οι καλύτεροι κινηματογράφοι αγγλικής γλώσσας στο Βερολίνο

Χωρίς έκπληξη, το Βερολίνο διαθέτει μια καλή επιλογή από κινηματογράφους που προβάλλουν ταινίες στα αγγλικά. Εδώ είναι μερικά από τους πιο δημοφιλής.

Odeon Βερολίνο

Αυτός ο πολύχρονος κινηματογράφος υπήρξε σταθερό φαβορί μεταξύ των ομογενών που ζουν στο Βερολίνο. Οι ταινίες αγγλικής γλώσσας προβάλλονται εδώ σε μια ζεστή ατμόσφαιρα που μοιάζει με παλιό σχολείο. Στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους πρώτους κινηματογράφους στο Βερολίνο και τη Γερμανία που προβάλλει κυρίως ταινίες στην αρχική τους αγγλική έκδοση.

Odeon, Hauptstraße 116, 10827 Βερολίνο

Cinestar

Στεγάζεται σε ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια στο Prenzlauer Berg, το The Kulturbrauerei, το Cinestar είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογράφους στο Βερολίνο. Οι περισσότερες προβολές πραγματοποιούνται σε OV ή OmU, αλλά ελέγξτε τον ιστότοπό τους πριν πάτε, καθώς ορισμένες από τις ταινίες εμφανίζονται με μεταγλώττιση στα Γερμανικά. Υπάρχουν επίσης πολλά μπαρ και κλαμπ σε κοντινή απόσταση.

Cinestar, Schönhauser Allee 36, 10435 Βερολίνο

Hackesche Höfe Kino

Στην καρδιά του Βερολίνου, αυτός ο άνετος ανεξάρτητος κινηματογράφος προβάλλει κυρίως διεθνείς ταινίες στα αγγλικά με γερμανικούς υπότιτλους, ώστε να μπορείτε να εξασκηθείτε και στα γερμανικά σας. Προσφέρουν επίσης υπέροχο ποπ κορν και κρασί.

Hackesche Höfe Kino, Rosenthaler Str. 40 -41, 10178 Βερολίνο

Neues Off

Αυτός ο γοητευτικός κινηματογράφος παλαιού τύπου εμφανίζει πολλές τρέχουσες ταινίες στα Αγγλικά με ή και χωρίς υπότιτλους. Ανακαινίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και τώρα φιλοξενεί ειδικά προγράμματα και διεθνή φεστιβάλ όπως η Τουρκική Εβδομάδα Κινηματογράφου και το Εβραϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Προσοχή όμως, δεν υπάρχει κατανομή θέσεων, οπότε φτάστε νωρίς για να αποφύγετε τον συνοστισμό.

Neues Off, Hermannstraße 20, 12049 Βερολίνο

IL ΚΙΝΟ

Αυτό ο ιδιόμορφος ανεξάρτητος κινηματογράφος με ταινίες OV είναι ιδανικός για ομογενείς. Επίσης, λειτουργεί ως ένα δημοφιλές ζεστό καφέ και μπαρ όπου μπορείτε να χαλαρώσετε πριν και μετά την ταινία με ένα υπέροχο κοκτέιλ και νόστιμα σνακ. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε τον κινηματογράφο για ιδιωτικές εκδηλώσεις, είτε για ιδιωτικές προβολές, παραστάσεις ή σεμινάρια. Διατίθεται επίσης πλήρης τροφοδοσία.

IL KINO, Nansenstraße 22, Βερολίνο, Γερμανία

UCI Luxe Mercedes Platz

Πρόκειται για μια πολυτελή και μοντέρνα κινηματογραφική εμπειρία, το UCI Luxe στο Mercedes Platz στο Friedrichshain τα έχει όλα. Οι προβολές IMAX και το εντυπωσιακό ScreenX είναι απαραίτητο για τους λάτρεις των ταινιών. Υπάρχουν περισσότερες από 14 αίθουσες προβολής, οπότε σίγουρα θα βρείτε όλες τις τελευταίες κυκλοφορίες.

UCI Luxe Mercedes Platz, Mildred-Harnack-Straße 13, 10243 Βερολίνο

Άλλοι αγγλόφωνοι κινηματογράφοι στο Βερολίνο

 • Babylon Kreuzberg, Dresdener Str. 126, 10999 Βερολίνο
 • fsk – Kino am Oranienplatz, Segitzdamm 2, 10969 Βερολίνο
 • Kant Kino, Kantstraße 54, 10627 Βερολίνο
 • Rollberg Kinos, Rollbergstraße 70, 12049 Βερολίνο
 • Arsenal – Ινστιτούτο Τέχνης Κινηματογράφου και Βίντεο E.V, Potsdamer Straße 2, 10785 Berlin
 • Xenon Kino, Kolonnenstraße 5-6, 10827 Βερολίνο
 • Kino Central, οδός Rosenthaler 39, 10178 Βερολίνο

Οι καλύτεροι κινηματογράφοι αγγλικής γλώσσας στο Μόναχο

Ευτυχώς για τους ομογενείς, υπάρχουν πολλοί υπέροχοι κινηματογράφοι στο München που προβάλλουν ταινίες στα Αγγλικά. Είτε ψάχνετε για μικρές και ανεξάρτητες κινηματογραφικές αίθουσες, είτε μεγάλες και φανταχτερές, ακολουθούν οι κορυφαίες επιλογές μας.

Cinema Filmtheater München

Ο μοναδικός κινηματογράφος αποκλειστικά για OV ταινίας στο Μόναχο, το Cinema Filmtheater είναι η πρώτη επιλογή για πολλούς αγγλόφωνους ομογενείς. Αν και ο κινηματογράφος είναι αρκετά μικρός και προσφέρει περιορισμένες ώρες προβολής, οι θέσεις είναι άνετες και το προσωπικό μιλάει αγγλικά. Προσέξτε επίσης τις ειδικές προσφορές με έκπτωση.

Cinema Filmtheater München, Nymphenburger Str. 31, 80335 Μόναχο

Mathäser Filmpalast

Ακριβώς δίπλα στο Karlsplatz και το Stachus, αυτός ο μεγάλος, μοντέρνος κινηματογράφος προβάλλει ένα μείγμα γερμανικών και αγγλικών ταινιών, συμπεριλαμβανομένης μιας καλής επιλογής OV. Ο κινηματογράφος είναι δημοφιλής μεταξύ των ομογενών και για την πλούσια αίθουσα και την κεντρική του θέση.

Mathäser Filmpalast, Bayerstrasse 3-5, 80335 Μόναχο

Μουσείο Lichtspiele

Αυτός ο μικρός κινηματογράφος προβάλλει τακτικά ταινίες πρωτότυπης έκδοσης, ωστόσο, το δωρεάν κάθισμα σημαίνει ότι πρέπει να φτάσετε νωρίς για να βρείτε ένα καλό σημείο. Παράξενο, ο κινηματογράφος προβάλλει το κλασικό Rocky Horror Show, στην αρχική του έκδοση, κάθε εβδομάδα από το 1977!

Μουσείο Lichtspiele, Lilienstraße 2, 81669 Μόναχο

ΑΡΡΙ Kino

Αυτός ο μεγάλος κινηματογράφος έχει υψηλή βαθμολογία μεταξύ των ομογενών για τον κομψό σχεδιασμό του, τη δωρεάν υπηρεσία βεστιαρίου, το άνετο και ευρύχωρο καθιστικό και την εξαιρετική επιλογή φαγητού και ποτού που οι επισκέπτες μπορούν να παραγγείλουν από τις θέσεις τους. Παίζει γερμανικές και διεθνείς ταινίες (μερικές σε OV).

ARRI Kino, Türkenstraße 91, 80799 Μόναχο

Gloria Palast

Για μια φανταστική βραδιά γεμάτη ταινίες, δεν μπορείτε να μην επισκεφθείτε το Gloria Palast. Αυτός ο κομψός και ευρύχωρος κινηματογράφος προσφέρει μεγάλα, άνετα επεκτάσιμα καθίσματα, σνακ υψηλής ποιότητας και υπηρεσίες ακριβώς εκεί που κάθεστε. Ο κινηματογράφος διαθέτει επίσης ένα πολυτελές μπαρ και ένα πρόγραμμα με νέες κυκλοφορίες, παλιά κλασικά ακόμη και όπερα.

Gloria Palast, Karlspl. 5, 80335 Μόναχο

Άλλοι αγγλόφωνοι κινηματογράφοι στο München

 • Theatinerstraße 32, 80333 Μόναχο
 • CinemaxX, Isartorpl. 8, 80331 Mόναχο
 • Arena Filmtheater Betriebs GMBH, Hans-Sachs-Straße 7, 80469 Μόναχο
 • Maxim Kino, Landshuter Allee 33, 80637 Μόναχο

Οι καλύτεροι κινηματογράφοι αγγλικής γλώσσας στη Φρανκφούρτη

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε μια ταινία στα Αγγλικά στη Φρανκφούρτη, τότε είστε τυχεροί. Αυτή η δημοφιλής πόλη ομογενών προσφέρει αρκετές κινηματογραφικές αίθουσες υψηλής προβολής που προβάλλουν όλες τις τελευταίες ταινίες του Χόλιγουντ αλλά και αυτές που δεν είναι mainstream

Metropolis CineStar

Μπορεί να μην είναι ο φθηνότερος κινηματογράφος στη Φρανκφούρτη για εισιτήρια και σνακ, αλλά παραμένει ένας από τους πιο διάσημους και δημοφιλείς της πόλης. Οι ευρύχωροι εκθεσιακοί του χώροι, η εξαιρετική επιλογή ταινιών πρωτότυπης έκδοσης και η βολική τοποθεσία το καθιστούν επίσης κορυφαία επιλογή στους λάτρεις των ταινιών.

CineStar Metropolis, Eschenheimer Anlage 40, 60318 Φρανκφούρτη

Harmonie Kinos

Αυτός ο νοσταλγικός μικρός κινηματογράφος προσφέρει μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τις mainstream ταινίες, διαθέτοντας μια επιλογή ταινιών αγγλικής γλώσσας. Ωστόσο, αυτές προβάλλονται μόνο τις Κυριακές και είναι OmU (πρωτότυπη γλώσσα με υπότιτλους). Υπάρχουν επίσης μερικές εξαιρετικές επιλογές για φαγητό και ποτό σε κοντινή απόσταση.

Harmonie Kinos, Dreieichstraße 54, Φρανκφούρτη

ASTOR Film Lounge

Προσφέροντας άνετα, ευρύχωρα καθίσματα, μια καλή γκάμα ταινιών πρωτότυπης έκδοσης, καθώς και δωρεάν βεστιάριο και ποτό καλωσορίσματος, το ASTOR Film Lounge είναι όλο και πιο δημοφιλές στους θεατές της Φρανκφούρτης. Οι επισκέπτες μπορούν να παραγγείλουν φαγητό και ποτό κατευθείαν στο κάθισμά τους ή να τα απολαύσουν στο μπαρ του χώρου.

ASTOR Film Lounge, Zeil 106, Φρανκφούρτη

E-Kinos

Εάν προτιμάτε μια πιο οικεία ατμόσφαιρα, το E-Kinos είναι το ιδανικό μέρος. Ο κινηματογράφος σε στυλ vintage είναι μικρότερος (και λίγο φθηνότερος) από άλλους κινηματογράφους στην πόλη. Ωστόσο, προβάλλει μια εξαιρετική επιλογή ταινιών OV, φαγητού και ποτών. Αυτή μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για μια ρομαντική βραδιά στην πόλη.

E-Kinos, Zeil 125, Liebfrauenstraße 3, 60313 Φρανκφούρτη

Άλλοι αγγλόφωνοι κινηματογράφοι στη Φρανκφούρτη

 • Cineplex Eldorado, Schäfergasse 29, Φρανκφούρτη
 • Mal Seh’n cinema e.V., Adlerflychtstraße 6, Φρανκφούρτη
 • Cinema, Roßmarkt 7, Φρανκφούρτη
 • Berger Kino, Berger Str. 177, 60385 Φρανκφούρτη

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks