Ένας διαφορετικός, όμορφος υδροηλεκτρικός σταθμός βρίσκεται στη Γερμανία από το 1905

υδροηλεκτρικός-σταθμός-γερμανία

Photo credits: Jugendstil-wasserkraftwerk bei Heimbach, Eifel Tourismus GmbH, Anton Roser

Μερικοί υδροηλεκτρικοί σταθμοί φαίνονται λίγο διαφορετικοί… και αυτό είναι ένα Art Nouveau (Jugendstil) Wasserkraftwerk από το 1905🙂 Και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται αυτός ο υδροηλεκτρικός σταθμός.

Απίθανος ? Σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Γερμανίας

Που βρίσκεται; Βόρεια του Έιφελ στο Heimbach.


Στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Heimbach, τα όργανα μέτρησης και οι διακόπτες στην αίθουσα ελέγχου είναι ορείχαλκος και είναι τοποθετημένα σε μαρμάρινες πλάκες βάσης και πλαισιωμένα από μαόνι.


Ο αρχικός εξοπλισμός του, οκτώ τουρμπίνες ο καθένας με τη δική του γεννήτρια 1,5 MW, ήταν σε λειτουργία για σχεδόν 70 χρόνια και παροπλίστηκε μόλις το 1975, όταν και αντικαταστάθηκε από δύο πιο αποδοτικές μηχανές.


Γνωστό και ως εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Urft, καθώς αντλεί το νερό του από τη δεξαμενή Urft, το Kraftwerk Heimbach βρίσκεται στο Heimbach, βόρεια του Eifel και στη μικρότερη πόλη στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Ένα γραφικό μέρος που άνθρωποι σαν εμάς που αγαπάμε να εξερευνούμε, αξίζει μια επίσκεψη. Αν είστε και εσείς λάτρεις της φύσης και λάτρεις της ιστορίας, οι δρόμοι του είναι γεμάτοι με ημιξύλινα σπίτια ενώ ο ποταμός Rur διέρχεται ζιγκ-ζαγκ μέσα από τη στενή κοιλάδα.

Αυτή η περιοχή για πεζοπορία και ποδηλασία, είναι από τις καλύτερες της Ευρώπης*

Σε λίγο καιρό θα είμαστε εκεί και θα σας παραθέσουμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πάρα πολλές ιστορίες από την πανέμορφη περιοχή της Γερμανίας.

Την φωτογραφία και πληροφορίες αντλήσαμε από το επίσημο σαιτ για το Άιφελ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks