Guest Blog: Φύγαμε για να ξεχάσουμε; Η φύγαμε για να αλλάξουμε ;

“ Free spirits have to soar”

“Γιατί κλαίγεσαι και χτυπιέσαι έλληνα φοιτητή/ εργαζόμενε σε Λονδίνο Βέλγιο κλπ για να επαναπατριστείς;

Ήταν επιλογή σου να φύγεις. Έφυγες γιατί έκραζες την Ελλάδα, το δημόσιο σύστημα υγείας, τους νόμους.

Και τώρα ζητάς να γυρίσεις σε αυτά ;

Πηγές σε μια πιο ανεπτυγμένη χώρα που σου Πρόσφερε περίθαλψη και σιγουριά.

Γιατί δεν κάθεσαι εκεί ;

Εδώ και τρεις βδομάδες μπορούσες να γυρίσεις.

Γιατί το Αποφάσισες τώρα;

Κάτσε στα αυγά σου λοιπόν γιατί μόνο κακό κάνουν τέτοιες επιστροφές.

Είστε τόσο καθυστερημένοι που ούτε σε πλήρη καραντίνα δεν μπαίνετε και μην απαιτείς να σε περιθάλψει η χώρα και το σύστημα που κορόιδευες μέχρι πρόσφατα.”

Με αφορμή το παραπάνω κείμενο που το διάβασα από αρκετές πηγές, είπα και εγώ να πω την γνώμη μου σαν ελεύθερος Έλληνας.

Ας χτίσουμε λοιπόν την ιστορία μας… Από αρχαιοτάτων χρόνων, όλοι οι πολιτισμοί και οι Έλληνες ταξίδευαν ανά τον κόσμο μεταλαμπαδεύοντας γνώση , ιδέες και πολιτισμό. Να κάνω μια παρένθεση ότι είναι ιστορικά γνωστό για τις επιρροές που έχει προσφέρει ο Ελληνικός πολιτισμός σε πολλούς τομείς όπως η Γλώσσα,η δημοκρατία, η επιστήμη, οι τέχνες , αναρίθμητα τα παραδείγματα. Στη Ελλάδα του σήμερα δυστυχώς αυτή η γνώση, οι ιδέες και η διάθεση για εξέλιξη υστερεί. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα κενά στη παιδεία, στην οικονομία και γενικότερα στο πολιτισμό που διατηρούμε τώρα. Μερικοί από εμάς…

Ναι εμάς λέω αυτούς που αποκάλεσες «ζώα»,τουρίστες , άπατρις και βολεμένους στο εξωτερικό. Μερικοί από εμάς λοιπόν δεν μπορούσαν να βλέπουν αυτή την κατάπτωση ενός τόσο ένδοξου πολιτισμού και είπαν να βγουν στο εξωτερικό ( μιας και εκεί παρέχονται οι ευκαιρίες πλέον ) ώστε να εξελιχθούν, να μορφωθούν και να γυρίσουν πίσω με ιδέες, εμπειρία, γνώση και ικανότητες που θα μας ξεκολλήσουν από τον βούρκο αυτό που έχουμε κολλήσει. Όποτε φίλε Έλληνα μιας και εσύ είσαι πατριώτης και ξέρεις τι θα πει φιλοξενία και ήθος, αντί να κράζεις βολικά από τον καναπέ σου γιατί σου φταίνε όλα ( αλλά παραδόξως δεν κινητοποιείσαι ποτέ ώστε να αλλάξεις αυτήν την κατάσταση) κλείσε το στόμα σου και πάρε ένα μάθημα.

Εμείς δεν ξυπνήσαμε μια μέρα και λέμε : “Δεν γυρνάμε Ελλάδα να κάνουμε το χαβαλέ μας και τις διακοπές μας;” «Η απάντηση σε αυτό είναι όχι.» Παρατήσαμε οικογένεια, φίλους, σχέσεις και την ζεστασιά και το έτοιμο φαγάκι που είχαμε σπίτι και βγήκαμε έξω. Στο άγνωστο.

Παλεύοντας κάθε μέρα να κατακτήσουμε κάτι καινούργιο. Να γυρίσουμε Ελλάδα στην πατρίδα μας που αγαπάμε ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Να προσφέρουμε παιδεία , γνώσεις και επιτέλους τα παιδιά μας να έχουν την ευκαιρία για γνώση. Ναι αυτή που δεν είχαμε εμείς με τις χαζές κομματικές καταλήψεις σας στα πανεπιστήμια . Τα κενά στην ύλη. Τις μεγάλες ποντικότρυπες από κονδύλια που φάγατε και δεν έγιναν ποτέ ο απαιτούμενος εξοπλισμός που κάθε φοιτητής πρέπει να έχει.

Πριν ανοίξεις λοιπόν το στόμα σου ξανά σκέψου. Σκέψου τι άφησα; Τι θυσίασα και με τι σκοπό; Όχι Για να προδώσω την πατρίδα μου αλλά να γυρίσω σε αυτή «τιμημένος» έτοιμος να βοηθήσω να πάμε μπροστά. Ζητάω να γυρίσω λοιπόν γιατί εδώ όντας ξένος στο εξωτερικό δεν θα μου δώσει κανείς σημασία. Ζητάω να γυρίσω γιατί θέλω και εγώ αυτήν την ζεστασιά της οικείας και την ασφάλεια την οποία εσύ αρνείσαι γιατί έσκασες τόσες μέρες μέσα στο σπίτι σου και ψάχνεις πως θα κοροϊδέψεις το 13033 για να βγεις μια βόλτα και να το κοκορευτείς. Ζητάω να γυρίσω γιατί και εγώ κουράστηκα να είμαι πάντα δυνατός και να παλεύω ενώ εσύ διαμαρτύρεσαι από τον βολικό σου καναπέ έχοντας όμως 5 δάνεια στην πλάτη σου για διακοπές και λούσα που όπως ανέφερες «Σου άξιζαν γιατί δούλευες σκληρά».

Πριν κρίνεις σκέψου Και πριν μιλήσεις άκου. Μείνε σπίτι και άσε σε εμένα να βρω τρόπο και να παλέψω για ακόμα μια φορά, να γυρίσω σπίτι μου. Χωρίς να έχω και εσένα να κρίνεις. Γιατί όπως λες εγώ παράτησα την πατρίδα μου και το έβαλα στα πόδια. Δεν είδα όμως να κάνεις εσύ κάτι να αλλάξει αυτό το αίσχος που έχουμε βυθιστεί. Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις και εδώ τότε κλείσε το στόμα σου και κάτσε σπίτι. Καν το όμως καλά. Γιατί από ότι μαθαίνω από τα ΜΜΕ και εκεί κανείς ζαβολιές και ξεμυτίζεις έξω να κάνεις την βολτούλα σου. Τι μου είπες; «Κάτσε στα αυγά σου». Ε δείξε μου πως γίνεται. Γίνε για μια φορά το παράδειγμα και άσε εμένα να μετανιώσω για τις αποφάσεις μου.

Εύχομαι σε όλους υγεία και να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται. -Με εκτίμηση το «παιδί σου»

O σημερινός μας Guest Blogger είναι ο Βαγγέλης και ζει στην Ολλανδία. Μας ζήτησε να αναρτήσουμε το κείμενο που ετοίμασε, έπειτα από την περιπέτεια του με τον επαναπατρισμό στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας.

Όπως σε κάθε Guest Blog το #SuperGreeks δεν υιοθετεί τις απόψεις των αναγνωστών και guest bloggers του, χωρίς να σημαίνει ότι διαφωνούμε ή συμφωνούμε σχετικά.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks