Πώς ανοίγεις τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία

τραπεζικός-λογαριασμός-Ελβετία

Ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνουν οι Έλληνες όταν έρχονται να ζήσουν στην Ελβετία, είναι το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού!

Για τους Έλληνες που σκέφτονται να μετακομίσουν στα γραφικά τοπία της Ελβετίας, περιμένει ένας κόσμος ευκαιριών. Η Ελβετία, με την οικονομική της σταθερότητα και τα μαγευτικά τοπία, είναι ένας ελκυστικός προορισμός για τους ομογενείς που αναζητούν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους. Ένα από τα πρώτα βήματα σε αυτό το ταξίδι είναι το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού. Σε αυτόν τον οδηγό, σας παρέχουμε έναν οδικό χάρτη βήμα προς βήμα για να κάνετε τη διαδικασία ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία ως Έλληνα ομογενή απλά και γνωρίζοντας τα πάντα.

Βήμα 1:Επιλογή τράπεζας

Πρώτα απ’ όλα είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη σωστή τράπεζα για τις ανάγκες σας. Η Ελβετία διαθέτει ένα ευρύ φάσμα τραπεζών, από μεγάλα διεθνή ιδρύματα έως μικρότερα, τοπικά. Ερευνήστε τις υπηρεσίες, τις χρεώσεις και την προσβασιμότητά τους για να βρείτε αυτό που ευθυγραμμίζεται με τους οικονομικούς σας στόχους.

Φιλικές τράπεζες προς τους Expats

 • UBS (Union Bank of Switzerland) : Η UBS είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές ελβετικές τράπεζες, με ισχυρή διεθνή παρουσία. Σε αυτή την τράπεζα προσφέρουν μια σειρά από υπηρεσίες προσαρμοσμένες στους ομογενείς.
 • Zurich Cantonal Bank (ZKB) : Η ZKB είναι μια αξιόπιστη ελβετική τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη. Προσφέρουν μια σειρά από υπηρεσίες σε ομογενείς, συμπεριλαμβανομένων λογαριασμών ταμιευτηρίου, επενδυτικών επιλογών και οικονομικών συμβουλών.
 • Credit Suisse : Η Credit Suisse είναι μια άλλη μεγάλη ελβετική τράπεζα με παγκόσμιο αποτύπωμα. Παρέχουν μια ποικιλία τραπεζικών και επενδυτικών λύσεων κατάλληλων για ομογενείς, συχνά με πολύγλωσση υποστήριξη.

Φυσικά, η Ελβετία έχει πολλές περισσότερες τράπεζες και κάνοντας μια έρευνα μπορείτε να καταλήξετε σε κάποια που πληρεί τις ανάγκες σας*

Βήμα 2: Τα απαιτούμενα έγγραφα

Για να ανοίξετε έναν ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό, θα πρέπει να προσκομίσετε ορισμένα έγγραφα, όπως:

 • Έγκυρο διαβατήριο ή ταυτότητα : Η ταυτότητά σας είναι απαραίτητη.
 • Απόδειξη κατοικίας : Ίσως χρειαστεί να επιδείξετε τη διεύθυνσή σας στην Ελβετία, η οποία μπορεί να είναι το συμβόλαιο ενοικίασης ή ένας λογαριασμός κοινής ωφέλειας.
 • Απόδειξη εισοδήματος : Ορισμένες τράπεζες ενδέχεται να απαιτήσουν αποδεικτικά στοιχεία για το εισόδημά σας ή την εργασιακή σας κατάσταση.
 • Αναφορές τράπεζας : Οι ελβετικές τράπεζες συχνά ζητούν αναφορές από τις προηγούμενες τράπεζές σας για να δούνε το ιστορικό που υπάρχει.

Βήμα 3: Ραντεβού

Αφού επιλέξετε τράπεζα και συγκεντρώσετε τα απαραίτητα έγγραφα, επικοινωνήστε με την τράπεζα για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού. Πολλές ελβετικές τράπεζες προτιμούν τις προσωπικές συναντήσεις για να εξασφαλίσουν μια εξατομικευμένη και ασφαλή διαδικασία ρύθμισης λογαριασμού.

Βήμα 4: Στην τράπεζα

Κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας, ένας εκπρόσωπος της τράπεζας θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού. Να είστε έτοιμοι να συζητήσετε τους οικονομικούς σας στόχους, τον τύπο λογαριασμού που θέλετε να ανοίξετε (π.χ. αποταμιευτικό, επενδυτικό κα.) και τυχόν πρόσθετες υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστείτε.

Βήμα 5: Οι έλεγχοι

Οι Ελβετικές τράπεζες θα διενεργήσουν ελέγχους ιστορικού για να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τους ελβετικούς κανονισμούς για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια του λογαριασμού σας και του ελβετικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Βήμα 6: Ενεργοποίηση λογαριασμού

Μόλις εγκριθεί ο λογαριασμός σας, θα λάβετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας και μπορείτε να αρχίσετε να έχετε πρόσβαση σε διάφορες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Facts

 • Ασφάλεια : Οι ισχυροί τραπεζικοί νόμοι και κανονισμοί της Ελβετίας προσφέρουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας.
 • Απόρρητο : Η ελβετική τραπεζική είναι συνώνυμη με το απόρρητο. Τα οικονομικά σας στοιχεία προστατεύονται από ισχυρούς νόμους περί απορρήτου.
 • Διεθνής πρόσβαση : Οι ελβετικές τράπεζες παρέχουν συχνά πρόσβαση σε διεθνείς αγορές και επενδυτικές ευκαιρίες.
 • Επιλογές νομίσματος : Μπορείτε να κρατήσετε πολλά διαφορετικά χρήματα (Ευρώ, δολάρια κ.α.) σε έναν μόνο λογαριασμό, επιτρέποντάς σας να διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας πιο αποτελεσματικά.

Καλώς Ήρθατε στην Ελβετία !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks