Κεφάλαιο: Ενοικίαση σπιτιού στο Βέλγιο

Η υπόθεση “σπίτι” στο Βέλγιο είναι μια υπόθεση η οποία όλο και δυσκολεύει με τα χρόνια. Όλο και λιγότερα σπίτια για τους Expats και όλο μεγαλύτερες τιμές στα διαμερίσματα.

Για να βρεις σπίτι είτε θα απευθυνθείς και μάθεις από στόμα σε στόμα και φίλους ή θα ψάξεις από τα διάφορα websites που αναρτούν οι ιδιοκτήτες σπίτια ή από τις τοπικές εφημερίδες ή θα απευθυνθείς απευθείας σε έναν μεσίτη.

Αν ψάχνεις σπίτι για μικρό διάστημα

Είναι αρκετοί αυτοί που έρχονται στο Βέλγιο μόνο για μερικούς μήνες και για δουλειά.

Αυτό που σου προτείνουμε είναι να δεις σε ξενοδοχεία & Air BnB γι’ αυτή την περίπτωση. Θα βρεις αρκετές περιπτώσεις που θα σε δίνουν επιπλωμένο σπίτι με ανεξάρτητους ή όχι χώρους , όπως είναι η κουζίνα και το μπάνιο. Μπορείς επίσης να βλέπεις πάντα τις περιπτώσεις που ένας φοιτητής νοικιάζει το σπίτι του για μερικό διάστημα.

[Update] με συνδέσμους για την εύρεση σπιτιού

Στο ψάξιμο…

Θα βρεις πολλές και διάφορες αγγελίες αλλά πάντα να προσέχεις τις περιπτώσεις που είναι SCAM. Δεν είναι λίγες οι φορές που στην Ευρώπη έχουν παρατηρηθεί απατεώνες που εκμεταλλεύονται τον κόσμο που έρχεται από μακρυά για να ζήσει και δε γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.

Tα περισσότερα σπίτια στο Βέλγιο παραδίδονται στον ενοικιαστή χωρίς επίπλωση. Πολύ συχνά χωρίς φωτιστικά, κουρτίνες και άλλα βασικά. Γι΄αυτό το λόγο βεβαιώσου να γνωρίζεις τις ακριβείς πληροφορίες για το σπίτι πριν μετακομίσεις και ξεκινήσουν οι παρεξηγήσεις με τον ιδιοκτήτη σου. Δεν είναι de-facto τα παραπάνω αλλά έχουν παρατηρηθεί αυτές οι περιπτώσεις και τις επισημάνουμε ώστε να μπορείς να τις αποφύγεις μελλοντικά.

Για σπίτια στο διαδίκτυο δες εδώ & εδώ & εδώ & εδώ & εδώ & εδώ!

[UPDATE] με περισσότερους συνδέσμους

Συμβάσεις μίσθωσης

Τα είδη των συμβάσεων για τη μίσθωση ενός σπιτιού είναι τέσσερα:

Τα Βραχυπρόθεσμα (τρία έτη ή λιγότερο).
Εννέα έτη (συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου μεταξύ τριών και εννέα ετών).
Μακροπρόθεσμα ( περισσότερο από εννέα έτη ).
Ισόβια. Για πάντα.

Αν είσαι στην πρώτη περίπτωση που είναι πολύ συνηθισμένη τότε αν ζεις ένα χρόνο και θέλεις να φύγεις θα πρέπει να ειδοποιήσεις τρεις μήνες πριν, στα δύο έτη θα πρέπει να ειδοποιήσεις δύο μήνες πριν και στα τρια χρόνια θα πρέπει να ειδοποιήσεις ένα μήνα πριν.

Τιμές

Κατά μέσο όρο € 600-650 το μήνα κοστίζει ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου (€ 700-750 το μήνα στις Βρυξέλλες). Ωστόσο, αυτή η τιμή μπορεί να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό αν προσθέσετε επιπλέον υπνοδωμάτια, αναζήτηση σε μια πολύ καλή περιοχή ή στο κέντρο των μεγάλων πόλεων. Tην τιμή παραπάνω την γράφουμε ενδεικτικά και δεν ισχύει για όλες τις περιπτώσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις που νοικιάζουμε ένα σπίτι θα χρειαστεί μια εγγύηση. Αυτή η εγγύηση μπορεί να εξαρτηθεί αλλά συνήθως αφορά τα 3 ενοίκια. Ποτέ μη δώσετε αυτά τα χρήματα cash αλλά με μεταφορά από τραπεζικό λογαριασμό ώστε οποιοδήποτε πρόβλημα και να προκύψει αργότερα με τον ιδιοκτήτη σου να έχεις αποδεικτικά στοιχεία.

Στη τιμή πολλές φορές δεν συμπεριλαμβάνεται το ηλεκτρικό, η θέρμανση, το διαδίκτυο κτλ. – Δες πάντα τι γίνεται με αυτή την περίπτωση και τι ακριβώς έχεις να πληρώσεις extra.

Eγγραφή στο Newsletter του SuperGreeks

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks