Προτάσεις ελληνικού ενδιαφέροντος για το ΠΣΚ στο Βέλγιο (Events: θέατρο, συναυλία και wine tasting)

ελληνικά-events-βέλγιο

Aυτό το ΣαββατοΚύριακο στο Βέλγιο θα είναι με πολλή Ελλάδα. Ένα ταξίδι που ξεκινάει από τις γεύσεις του κρασιού μας, έως τη μουσική και το θέατρο. Ένα ΣΚ γεμάτο Ελλάδα!

Από την Πέμπτη και έπειτα η καρδιά της Ελλάδος θα χτυπάει δυνατά με εξαιρετικά , ποιοτικά events.

[ΘΕΑΤΡΟ]

“Συνομιλώντας με το Καστελλόριζο”

Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση που οι SuperGreeks θα παρακολουθήσουν από κοντά την Παρασκευή. Όσοι θα θέλατε να βρεθούμε πιο πριν στείλτε μας DM.

Το “Συνομιλώντας με το Καστελλόριζο” γράφτηκε με αφορμή τα 200 χρόνια απ’ την εθνεγερσία και  είναι αφιερωμένο  σε όσους επιμένουν να ενθυμούνται σε πείσμα των “αδηφάγων αιώνων” την ιστορία του τόπου τους, τους θριάμβους και τις καταστροφές που σημάδεψαν την διαδρομή του, τα λάθη, τα πάθη και τα πάθια των προγόνων τους, μιας και  στο τέλειωμα της μέρας οι μνήμες είναι αυτές που κρατάν τόσο εμάς δεμένους με την ζωή, όσο και το καμίνι του απανταχού ελληνισμού αναμμένο! ΑΥΤΕΣ πήραν φεύγοντας μαζί τους και οι πρόσφυγες της Μικρασίας εκατό χρόνια πριν! Το, « Ίσαμε χτες, ήταν ΕΚΕΙ πατρίδα ζωντανή» δεν ξεγράφτηκε ποτέ απ’ τη μνήμη της κυρά-Διδώς! Ούτε και μετά τον θάνατό της! Επιπλέον, η παρούσα προσπάθεια είναι αφιερωμένη και σ’ όσους συμμερίζονται την υγιή «εθνική αυτοκριτική» ως βασική προϋπόθεση για την φυγή προς τα μπρος και για την μετάβαση του Έλληνα, ειδικά των νέων, απ’ τον «μύθο» προς την «αλήθεια», στη βάση ενός φρέσκου αφηγήματος μέσα απ’ την διαδικασία της σύνθεσης του χτες και του σήμερα, απαλλαγμένου από μεγαλοϊδεατισμούς,  μακρόπνοα σχέδια κάποιων illuminati και ευθυγραμμισμένου  με τα αιτήματα και τις ανάγκες του σημερινού κόσμου.  Τέλος, το όλο δρώμενο ντύνουν δώδεκα (12) καινούργια τραγούδια τα οποία παράλληλα  με τις προσωπικές θέσεις και εμπειρίες του γράφοντος χαρτογραφούν και την διαδρομή της «Λένγκως» απ’ την εθνεγερσία και εντεύθεν, όπως αυτή ξεδιπλώνεται μέσα απ’ τις συγκλίσεις  και τις αντεγκλήσεις  μιας παρέας φίλων στο μπαρ «Ψώρας & Κώστας».

Θέατρο:  ‘de Lijsterbes’
Liisterbessenbomenlaan 6, Kraainem

Ημέρες & ώρες Παραστάσεων:

09 Ιουνίου 2022, ώρα 20:00
10 Ιουνίου 2022, ώρα 20:00
11 Ιουνίου 2022, ώρα 20:00
12 Ιουνίου 2022, ώρα 18:00

Τιμή Εισιτηρίου*:

Κανονικό: 20€
Μαθητικό: 15€

*Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον εθελοντικό ΜΚΟ Μέριμνας & Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου»

Εισιτήρια για τη θεατρική παράσταση θα βρεις από το “SuperGreeks Marketplace”

[Μουσική]

Πρόκειται για μια εξαιρετική μουσική παράσταση που είναι το must της χρονιάς. Οι φωνές της Ελένης και της Κόρας, πρόκειται να μας ταξιδέψουν σε μια υπέροχη μουσική παράσταση. Θα είμαστε εκεί.

Smyrné 1922 – 2022: “Ma Patrie, J’Appelle Les Chansons”

Οι SuperGreeks θα παρακολουθήσουν από κοντά αυτή την παράσταση και θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε όλους από κοντά.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κόρα Καρβούνη και έξι δεξιοτέχνες μουσικοί, μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι στις αρχές του 20ου αιώνα, γεμάτο από την κοσμοπολίτικη αύρα της πόλης εκείνης που θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς στη σύγχρονη ιστορία του ελληνισμού.

Τα τραγούδια της Σμύρνης και οι μαρτυρίες του ξεριζωμού σε μια παράσταση που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο W:Halll (centre culturel de WSP) από δύο κορυφαίες στο χώρο τους γυναίκες που συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής για να μας μεταφέρουν νοητά 100 ακριβώς χρόνια πίσω.

Μια παράσταση για την μνήμη που Πατρίδα της λέει τα Τραγούδια.

Εισιτήρια για τη μουσική παράσταση θα βρεις από το “SuperGreeks Marketplace”

[Wine Tasting]

wine-tasting-oenogea-λιέγη

Η γεύσεις, τα αρώματα των κρασιών, η Κύπρος μας.

10 & 11 Ιουνίου στη Λιέγη και το Oenogea θα πάμε να δοκιμάσουμε τις εξαιρετικές κυπριακές ποικιλίες αμπέλου που καλλιεργούνται σε ύψος 800-1150μ από τους αδελφούς Κυριακίδη.

Είναι ένα ταξίδι γευσιγνωσίας αυτό που αφορά τους λάτρεις του κρασιού.

Θα σας συναντήσουμε εκεί.

Μπορείς να κάνεις την κράτηση σου δωρεάν από το “SuperGreeks Marketplace”

Μετά από λίγες ημέρες, στις 15 Ιουνίου, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά στις Βρυξέλλες τον Μανόλη Φάμελλο με τον Πάνο Γουργιώτη

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks