Αίτημα για περισσότερους δρόμους των Βρυξελλών με γυναικεία ονόματα

βρυξέλλες-βέλγιο

Μόνο το 6% των δρόμων στις Βρυξέλλες φέρουν τα ονόματα γυναικών, σύμφωνα με έρευνα φεμινιστικής ομάδας των Βρυξελλών που συλλέγει προτάσεις για νέα ονόματα στις διευθύνσεις της πρωτεύουσας του Βελγίου.

Εξήντα εθελοντές από το “Open Knowledge Belgium” και το συλλογικό όργανο “Noms Peut-Être” εξερεύνησαν και καταμέτρησαν όλους της δρόμους των Βρυξελλών για να υπολογίσουν την ανισορροπία των ανδρικών και γυναικείων ονομάτων στις διευθύνσεις των δρόμων.

Σύμφωνα με την έρευνα τους, 2006 δρόμοι των Βρυξελλών έχουν αντρικά ονόματα, ενώ γυναικεία ονόματα έχουν μόλις 138 δρόμοι και ένας τρανσέξουαλ ( Ποδηλάτης – Willy De Bruyn ).

Με εξαίρεση τη λεωφόρο Louise, που ονομάστηκε από τη Βελγίδα πριγκίπισσα, οι περισσότεροι από τους μεγάλους δρόμους έχουν ονόματα ανδρών. Τα γυναικεία ονόματα θα τα συναντήσεις σε μικρότερους δρόμους.

Η Camille Wernaers, από την συλλογικότητα της Noms Peut-Être, δήλωσε: “Ένας δρόμος είναι ένας τόπος όπου οι άνθρωποι ζουν, συναντιούνται και εργάζονται, είναι ένας χώρος που θα παραμείνει στη συλλογική μνήμη και είναι κρίμα να ξεχάσουμε τις γυναίκες που έχουν κάνει και αυτές αξιοσημείωτα πράγματα . ”

Πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι είναι περίπλοκο να αλλάξουμε τα ονόματα των υφιστάμενων δρόμων, αυτό μας εξηγούν οι δήμοι, αλλά για να εργαστούμε για την ισότητα, θέλουμε κάθε νέο δρόμο να έχει ένα γυναικείο όνομα».

Το συλλογικό όργανο της Noms Peut-Être διοργανώνει οκτώ συναντήσεις σε διαφορετικές γειτονιές των Βρυξελλών μέχρι το τέλος του έτους, για να συγκεντρώσει προτάσεις για νέα ονόματα. Η πρώτη θα γίνει στο Maison des Femmes στο Schaerbeek στις 23 Μαρτίου.

Τα προτεινόμενα ονόματα θα δημοσιευτούν στη διεύθυνση www.EqualStreetNames.brussels και θα σταλούν στους δήμους.

Να σημειώσουμε ότι αυτό με τα αντρικά ονόματα συμβαίνει σε όλες τις πόλεις, σχεδόν, του κόσμου. Αυτά είναι τα ποσοστά.

Ως παρατήρηση να επισημάνουμε ότι σε πολλές μεγάλες πλατείες και δρόμους της Ευρώπης τιμώνται ονόματα δολοφόνων, εγκληματιών, τεράτων της κοινωνίας. Και στην Ελλάδα έχουμε πολλές τέτοιες πλατείες και δρόμους δυστυχώς.

Πηγή: Bulletin

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks