Σε πόσες χώρες μιλάνε Γαλλικά;

γαλλικά-γαλλική-γλώσσα

Μιλώντας την υπέροχη γαλλική γλώσσα μπορείς να επικοινωνήσεις με πάρα πολλά εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Σε 29 χώρες μιλούν τη γαλλική γλώσσα επίσημα και άλλοι τόσοι άνθρωποι την ομιλούν ως 2η ή 3η γλώσσα.

Θέλεις να μάθεις Γαλλικά;

Η γαλλική γλώσσα είναι μια από τις πιο διαδεδομένες στον κόσμο. 

Η Γαλλική γλώσσα προφανώς ξεκίνησε να ομιλείται αρχικά στη Γαλλία, αλλά στην πραγματικότητα πλέον οι περισσότεροι άνθρωποι ζούνε σε άλλες χώρες και δεν είναι Γάλλοι.

Τα γαλλικά, όπως τα ιταλικά, τα πορτογαλικά, τα ρουμανικά και τα ισπανικά, είναι μια ρομανική γλώσσα- η γλώσσα των Ρωμαίων δηλαδή.

Μόνο την αγγλική γλώσσα μιλούν περισσότεροι άνθρωποι από τη γαλλική

Που στον κόσμο μιλάνε Γαλλικά;

Σε 29 χώρες είναι επίσημη γλώσσα η γαλλική γλώσσα

Τα γαλλικά είναι η επίσημη γλώσσα σε 29 χώρες, γεγονός που την καθιστά τη δεύτερη πιο χρησιμοποιούμενη επίσημη γλώσσα μετά τα αγγλικά. Οι 29 χώρες είναι, με αλφαβητική σειρά: Βέλγιο, Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο, Μπουρούντι, Καμερούν, Καναδάς, Τσαντ, Ακτή Ελεφαντοστού, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Τζιμπουτί, Ισημερινή Γουινέα, Γαλλία, Αϊτή, Λουξεμβούργο, Μαδαγασκάρη, Μάλι, Μονακό, Νίγηρας, Ρουάντα, Σενεγάλη, Σεϋχέλλες, Ελβετία, Τόγκο και Βανουάτου.

Τα γαλλικά είναι επίσης η διαδικαστική γλώσσα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η μόνη γλώσσα που χρησιμοποιείται για τις συζητήσεις στο Δικαστήριο της ΕΕ και μία από τις αναγνωρισμένες γλώσσες εργασίας των Ηνωμένων Εθνών.

Περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι μιλάνε Γαλλικά.

Λόγω της αύξησης του πληθυσμού στην Αφρική, όπου ζει περίπου το 50 τοις εκατό των γηγενών γαλλόφωνων, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που μιλούν Γαλλικά θα μπορούσε να φτάσει τα 700 εκατομμύρια έως το 2050 , σύμφωνα με δημογράφους.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks