Οι Έλληνες του Εξωτερικού και οι ευρωεκλογές: φόβος, δυσαρέσκεια και αποχή -Ενδοσκόπηση στην Προστασία της Ιδιωτικότητας και τη Δημοκρατία

gdpr-διαρροή-προσωπικών-στοιχείων

Είναι αρκετός ο κόσμος στο εξωτερικό που αναφέρει ότι δε θα ψηφίσει τελικά γιατί δεν εμπιστεύεται την επιστολική ψήφο μετά τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων.

Δίνοντας τον παλμό πριν λίγες ημέρες και πριν το σκάνδαλο με τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων, σας γράφαμε πως μετά από χρόνια υπάρχει σοβαρή διάθεση από τους Έλληνες του Εξωτερικού να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Το άκουγες σε πολλές από τις συζητήσεις Ελλήνων του Εξωτερικού. Αυτό το κλίμα πλέον έχει αντιστραφεί και είναι αρκετοί αυτοί που εκδηλώνουν το φόβο, τη δυσαρέσκεια, την απέχθεια προς τη διαδικασία αυτή. Τελικά, θα απέχουν αρκετοί, άλλοι πάλι όχι, ενώ άλλοι θα ψηφίσουν για τους ευρωβουλευτές της χώρας που ζούνε.

Σχετίζεται δε σχετίζεται άμεσα το θέμα με την επιστολική ψήφο, υπάρχουν έντονοι προβληματισμοί πλέον και η συζήτηση έχει αλλάξει.

Τι λένε οι Έλληνες του Εξωτερικού; Γιατί αντιδρούν;

Η αντίδραση των ομογενών στο ζήτημα της διαρροής των προσωπικών τους δεδομένων μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες που αφορούν την προστασία της ιδιωτικότητας, την ασφάλεια δεδομένων, και την εμπιστοσύνη προς τις κρατικές και πολιτικές διαδικασίες. Ειδικότερα:

  1. Προστασία Προσωπικών Δεδομένων: Οι ομογενείς θεωρούν ζωτικής σημασίας την προστασία των προσωπικών τους στοιχείων. Η διαρροή τέτοιων δεδομένων μπορεί να τους εκθέσει σε κινδύνους, όπως απάτες, παρενόχληση ή ακόμα και πολιτικές συνέπειες, ειδικά αν ζουν σε χώρες με πολιτικά ασταθείς καταστάσεις.
  2. Εμπιστοσύνη προς τις Αρχές και Πολιτικές Διαδικασίες: Η διαφάνεια και η ακεραιότητα των εκλογικών διαδικασιών είναι κρίσιμη για τη δημοκρατία. Η διαρροή προσωπικών δεδομένων από εκλογικούς καταλόγους μπορεί να ερμηνευτεί ως παραβίαση της εμπιστοσύνης αυτής και να προκαλέσει αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια και την ισονομία της εκλογικής διαδικασίας.
  3. Δικαίωμα στην Ιδιωτική Ζωή: Το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα είναι θεμελιώδες. Οι ομογενείς, όπως όλοι οι πολίτες, έχουν δικαίωμα να περιμένουν ότι τα προσωπικά τους στοιχεία θα προστατεύονται από ανεξέλεγκτη διαρροή ή κατάχρηση.

Η ανησυχία για τη διαχείριση και την προστασία των προσωπικών δεδομένων δεν αφορά μόνο την αποφυγή άμεσων κινδύνων, όπως η απάτη ή η ηλεκτρονική παρακολούθηση, αλλά επίσης αντικατοπτρίζει βαθύτερες ανησυχίες για τον σεβασμό της ατομικής ελευθερίας και δημοκρατικών αρχών. Η διαφάνεια, η δικαιοσύνη και η ασφάλεια στη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων είναι κρίσιμης σημασίας για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης στο κράτος και στο δημοκρατικό ιστό της κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks