Μόνο με κρύο νερό θα κάνουν πλέον μπάνιο στις πισίνες οι πολίτες στο Ανόβερο της Γερμανίας

Αννόβερο-Γερμανία-ενέργεια

Το Αννόβερο είναι η πρώτη μεγάλη γερμανική πόλη που υιοθετεί έκτακτα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας

Το Ανόβερο είναι η πρώτη μεγάλη πόλη της Γερμανίας που λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας αφήνοντας, μεταξύ άλλων, τους λουόμενους στις πισίνες να κάνουν μπάνιο με κρύο νερό.

Η πρωτεύουσα του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας βάζει τέλος στο θερμαινόμενες πισίνες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα «Bild» σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του δημάρχου.

Πλέον, οι πισίνες σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, τα αθλητικά κέντρα και τα γυμναστήρια θα έχουν μόνο κρύο νερό.

Από τα σιντριβάνια στο Ανόβερο δεν θα τρέχει πλέον ούτε σταγόνα νερού ενώ, τις βραδινές ώρες το δημαρχείο, τα μουσεία και άλλα αξιοθέατα δεν θα φωτίζονται.

Οι αρχές στο Ανόβερο έχουν στόχο να εξοικονομήσουν 15% σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας.

«Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη», λέει ο πράσινος δήμαρχος του Ανόβερου, ο τουρκικής καταγωγής, Μπελίτ Oνάι, επισημαίνοντας ότι τα σχολεία, τα γηροκομεία και οι κλινικές εξαιρούνται από τους περιορισμούς.

Επιπλέον, τα δημόσια κτίρια θα έχουν θέρμανση από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Μαρτίου -με μέγιστη θερμοκρασία δωματίου στους 20 βαθμούς.

Οι επισκέπτες τους θα μπορούν να πλένουν τα χέρια τους μόνο με κρύο νερό. Στους χώρους δεν θα χρησιμοποιούνται επιπλέον κλιματιστικά και καλοριφέρ ενώ ο αριθμός των ηλεκτρικών συσκευών όπως, εκτυπωτές και ψυγεία, θα μειωθεί.

Οι δημόσιες επιχειρήσεις θα κλείνουν την περίοδο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Το σχέδιο του Ανόβερου αναμένεται να ακολουθήσουν λίαν συντόμως και άλλες γερμανικές πόλεις, όπως η Λειψία, γράφει το γερμανικό δημοσίευμα.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks