Γαλλία: Με 100 ευρώ / μήνα θα νοικιάζεις ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Γαλλία ετοιμάζει ένα σχέδιο για την επιδότηση της μίσθωσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ως μέρος της εκστρατείας του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για να τα καταστήσει πιο προσιτά. 

“Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να μεταβούμε για τις μετακινήσεις μας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Γαλλία”

Εχθές γράψαμε για την επιδότηση των 4000ευρώ που δίνουν στη Γαλλία σε όποιον ανταλλάξει το αυτοκίνητο του με ηλεκτρικό ποδήλατο – Σήμερα στη Γαλλία προβάλλεται ένα άλλο σχέδιο που θα προσφέρει κίνητρα στους κατοίκους της χώρας για να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Δράσης και Δημοσίων Λογαριασμών, Gabriel Attal, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης, με το οποίο οι πολίτες θα μπορούν να νοικιάσουν ένα ηλεκτρικό όχημα έναντι €100 το μήνα. Τόνισε πως το κόστος είναι πολύ μικρότερο από αυτό που ξοδεύουν πολλοί πολίτες κάθε μήνα σε καύσιμα και πως το υπουργείο εργάζεται για να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή το νέο μέτρο.

Για τα χαμηλά εισοδήματα

Ο Μακρόν υποσχέθηκε ένα κρατικό πρόγραμμα χρηματοδοτικής μίσθωσης για νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος για να αντιμετωπίσει την κριτική ότι ακόμη και με τις επιδοτήσεις, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξακολουθούν να είναι απρόσιτα για πολλούς.

Τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσώπευαν το 12% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στη Γαλλία τους πρώτους επτά μήνες του 2022.

Η γαλλική κυβέρνηση προσφέρει επιδοτήσεις ύψους έως και 6.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων που κοστίζουν λιγότερο από 47.000 ευρώ΄.

Mε πληροφορίες από το Bloomberg

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks