Λίγα λόγια για τα κάστρα του Βελγίου

κάστρα-βέλγιο

Γνώριζες ότι το Βέλγιο έχει περισσότερα από 3000 κάστρα ❓ 400 περίπου από αυτά είναι ανοιχτά και μπορείτε να τα επισκεφτείτε !

Από οχυρωμένα κτίρια μέχρι μεγάλα αριστοκρατικά αρχοντικά, το Βέλγιο έχει πάνω από 3000 κάστρα συνολικά! Από τη Φλάνδρα, έως τη Βαλλωνία και από άκρη σε άκρη θα συναντήσεις κάστρα στο Βέλγιο.

Παντού υπάρχουν κάστρα, όπως και στη Γερμανία. Η διαφορά είναι ότι το Βέλγιο είναι μια μικρή σε έκταση χώρα, οπότε και τα βλέπεις συνέχεια.

Γνωρίζατε ότι το Βέλγιο κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για τα περισσότερα κάστρα ανά τετραγωνικό μέτρο ❓

Τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ναμούρ και της Λιέγης έχουν τα περισσότερα κάστρα σε σχέση με την έκταση τους.

Στη Βαλλονία κατασκευάζονται συνήθως από πέτρες που βρέθηκαν στην περιοχή των Αρδεννών και κατασκευάστηκαν για να οχυρώσουν τις πόλεις και τα ποτάμια. Τα κάστρα στη Φλάνδρα είναι συνήθως πολύ νεότερα, φτιαγμένα από τούβλα και έχουν περισσότερο την αισθητική αριστοκρατικών σπιτιών.

Σε όλη τη χώρα θα βρεις κάστρα και σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς κάποια από αυτά. Για παράδειγμα, το κάστρο στην πόλη της Μπουιγιόν – το βράδυ ανάβουν οι δάδες και η περιήγηση γίνεται ατμοσφαιρικά.

Άλλα κάστρα που αξίζουν ❓

Το κάστρο του Horst, Faulx-les-Tombes, Gravensteen και άλλα πολλά περισσότερα. Tα αγαπημένα κάστρα των SuperGreeks βρίσκονται στις Αρδέννες, αλλά αγαπάμε και κάστρα των πόλεων, της Φλάνδρας και της Βαλλωνίας.

erasmus-κορονοιός-ειδήσεις-βέλγιο

Τα κάστρα είναι αξιοθέατα της χώρας και θα τα βρεις παντού. Σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς κάποια από αυτά και να νιώσεις που ζούσαν κάποτε, κάποια στα δουκάτα της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks