Ποιος είναι ο κατώτατος και μέσος μισθός στη Γερμανία;

misthoi-louxemvourgo

O κατώτατος μισθός στην Γερμανία καθορίστηκε μόλις το 2014! Μέχρι τότε ο κατώτατος μισθός καθορίζονταν από τις συνδικαλιστικές και επιχειρηματικές οργανώσεις.

Ο ελάχιστος μισθός στη Γερμανία το 2019 είναι 9,35 € ανά ώρα. Υπάρχει μια μικρή αύξηση κάθε χρόνο στον βασικό μισθό και τα κινήματα πιέζουν αυτός ο κατώτατος μισθός να φτάσει μέχρι τα 12 € / ώρα.

Τα παραπάνω νούμερα σημαίνουν ότι για έναν εργαζόμενο που δουλεύει στη Γερμανία 40 ώρες την εβδομάδα, παίρνει κάτι περισσότερο από 1600 € .

Ο ελάχιστος μισθός ισχύει για όλους σχεδόν τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων από άλλες χώρες, των μερικώς απασχολουμένων, των ασκούμενων (υπό ορισμένους όρους) και των ατόμων που εργάζονται σε δοκιμαστική περίοδο ( probation period ).

Οι συμβασιούχοι και οι προσωρινά απασχολούμενοι στη Γερμανία έχουν διαφορετικό κατώτατο μισθό. Τον Απρίλιο του 2018 ο μισθός αυξήθηκε σε 9,47 ευρώ την ώρα στη Δυτική Γερμανία και σε 9,27 ευρώ την ώρα στην ανατολική Γερμανία.

Ο ελάχιστος μισθός στη Γερμανία δεν ισχύει για πρακτική άσκηση που διαρκεί λιγότερο από τρεις μήνες ή αποτελεί μέρος πανεπιστημιακών μαθημάτων, εθελοντικής εργασίας.

Σύμφωνα με έρευνα της De Statis (Γερμανική Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία), οι εργαζόμενοι το 2017 είχαν μέσες μηνιαίες αποδοχές € 3.771, με σημαντικό μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών (€ 3.964) και γυναικών (€ 3.330).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της TradingEconomics, οι μισθοί στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά περίπου 1,5% σε ετήσια βάση το 2018.

Η Γερμανία έχει πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίες από πάρα πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης και φυσικά οι μισθοί είναι σε αρκετά υψηλά επίπεδα, σε σχέση, πάλι,

με τις υπόλοιπες χώρες.

Διαβάστε επίσης για τον κατώτατο μισθό στο Λουξεμβούργο

Πηγή: Expatica

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks