Λίγα λόγια για το Λάιντεν στην Ολλανδία

Σήμερα ταξιδεύουμε νοερά στο Λάιντεν της Ολλανδίας – Μια από τις ομορφότερες πόλεις των Κάτω Χωρών!

Netherlands Windmill. Molen De Valk is a tower mill and museum in Leiden city, Holland. Reflections on canal water, blue cloudy sky at sunset

🎨 Η πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ρέμπραντ. Στο όνομα του διοργανώνεται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φεστιβάλ της χώρας (https://supergreeks.eu/leiden-rembrandt/) – για πολλούς το καλύτερο φεστιβάλ.

🍄 Φιλοξενεί το πιο παλιό πανεπιστήμιο της Ολλανδίας και σήμερα ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια και του κόσμου – μια φοιτητούπολη.

📌 Γεωγραφικά είναι στο καλύτερο ίσως σημείο της Ολλανδίας – το γεωγραφικό διαμέρισμα που ανήκει είναι η “Νότια Ολλανδία” και βρίσκεται σε απόσταση με το τρένο, 10 λεπτά από Χάγη, 30 λεπτά από Άμστερνταμ, 30 λεπτά από Ουτρέχτη, 1 ώρα από το Ρότερνταμ, ενώ βρίσκεται 20-30 λεπτά μακριά από τη θάλασσα αν πας χαλαρά με το ποδήλατο.

Πολλά και ενδιαφέροντα τα μουσεία της πόλης…

🦖 Ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία βρίσκεται στο Λάιντεν- είναι must-to-see το Naturalis ! Aν το επισκεφτείς μια φορά θα το ξανά επισκεφτείς! Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα που θα επισκεφτείς στο Λάιντεν είναι το Νατουράλις!

Το δημαρχείο της πόλης από το 1600 και ένα από τα πιο όμορφα της χώρας. Είχε καεί το 1929 και κατασκευάστηκαν εκ νέου κάποια τμήματα.

Στο Λάιντεν βρίσκουμε ακόμα, το Rithymna & το P__D deli pies & coffee Co. για καφεδάκια και πεντανόστιμες πίτες.

✊ Περπατώντας στην πόλη θα βρεις παντού ποιήματα. Το project ”De Muurgedichten van Leiden” ή ”Τα ποιήματα στους τοίχους του Λάιντεν”, είναι μία συλλογή περισσοτέρων των 110 χειρόγραφων ποιημάτων σε τοίχους κτιρίων, σε όλο το Leiden, ανάμεσα στα οποία ποιήματα των Shakespeare, Pablo Neruda, Borges, E.E. Cummings, Rainer Maria Rilke, Καβάφη και Σαπφούς.

Διάβασε εδώ περισσότερα για τα ποιήματα στο Λάιντεν

Περπατώντας στην πόλη του Λάιντεν, εκτός από τα ποιήματα, θα βρεις και πολλές ταμπέλες που θα σε εξηγούν για ένα φαινόμενο φυσικής, χημείας και άλλων επιστημών. Επίσης, κάπως έτσι μπορείς να διαβάσεις την ιστορία της πόλης στο κέντρο.

Tόσα πολλά σοκάκια, τόσα

Αγαπάμε τα μικρά στενά του Λάιντεν

Αγαπάμε και την παλιά πόλη. Τόση γαλήνη νιώθεις περπατώντας σε αυτό το μέρος της πόλης.

[ Ιστορία ]

Κατά τον 17ο αιώνα, το Λέιντεν γνώρισε μεγάλη οικονομική άνθηση λόγω της ανάπτυξης της υφαντουργίας που, κατά μεγάλο ποσοστό, οφείλεται στην αθρόα προσέλευση μεταναστών από τη Φλάνδρα.

Κατά τον χρυσό ολλανδικό αιώνα το Λάιντεν ήταν η πιο σημαντική πόλη της Ολλανδίας μετά το Άμστερνταμ.

Είναι ξεκάθαρα από τις πιο όμορφες, ενδιαφέρουσες και ιστορικές πόλεις της Ολλανδίας ! Είμαστε βέβαιοι ότι θα το λατρέψεις!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks