4 μουσεία που αξίζει να επισκεφτείς στο Άμστερνταμ

μουσεία-αμστερνταμ-rijksmuseum

[Update: 7/12/23]

Σήμερα σας παρουσιάζουμε 4 must μουσεία που πρέπει να επισκεφτείς αν έρθεις για διακοπές στο Άμστερνταμ. Μουσεία διαδραστικά, μουσεία για οικογένειες με παιδιά, μουσεία διάσημα για τα εκθέματα τους. Παρακάτω θα διαβάσετε για το Βαν Γκόγκ μουσείο, το Rijksmuseum, το μουσείο της Άννας Φράνκ και το ΝΕΜΟ μουσείο.

Αυτά είναι τα 4 από τα καλύτερα μουσεία του Άμστερνταμ, αλλά η πόλη έχει πολλά περισσότερα και εξίσου καλά πολιτιστικά ιδρύματα. Ακολουθήστε το SuperGreeks για να ενημερώνεστε για όλα τα μουσεία της πόλης.

Πάμε να διαβάσουμε για τέσσερα από τα καλύτερα μουσεία της Ολλανδίας:

Το Μουσείο Rijksmuseum

rijksmuseum-Άμστερνταμ-μουσεία

Το Rijksmuseum στο Άμστερνταμ είναι ένα από τα πιο διάσημα και σημαντικά μουσεία της Ολλανδίας, που παρουσιάζει μια τεράστια συλλογή που περικλείει την ολλανδική τέχνη και ιστορία. Ιδρύθηκε το 1800, αρχικά βρισκόταν στη Χάγη πριν μετακομίσει στο Άμστερνταμ το 1808. Το σημερινό κεντρικό κτίριο του μουσείου, σχεδιασμένο από τον Ολλανδό αρχιτέκτονα Pierre Cuypers, άνοιξε τις πόρτες του το 1885 και είναι ένα αριστούργημα από μόνο του, συνδυάζοντας γοτθικά και αναγεννησιακά αρχιτεκτονικά στυλ.

Μέσα στους τοίχους του, το Rijksmuseum φιλοξενεί μια εκτενή σειρά έργων, συμπεριλαμβανομένων αριστουργημάτων Ολλανδών δασκάλων του 17ου αιώνα όπως ο Ρέμπραντ, ο Φερμέιρ, Bαν Γκόγκ, ο Φρανς Χαλς και άλλοι πολλοί.

Το πιο φημισμένο έργο του μουσείου είναι το «The Night Watch» του Ρέμπραντ, ένας μνημειώδης πίνακας με απίστευτη λεπτομέρεια. Η συλλογή εκτείνεται σε πάνω από 8.000 εκθέματα, όπως πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, ιστορικά αντικείμενα και μια βιβλιοθήκη με πάνω από 35.000 βιβλία. Το Rijksmuseum όχι μόνο προσφέρει μια βαθιά βουτιά στη χρυσή εποχή της ολλανδικής τέχνης, αλλά αφηγείται επίσης την ευρύτερη ιστορία της πολιτιστικής, πολιτικής και αποικιακής ιστορίας της Ολλανδίας. Σημαντικές εκθέσεις φιλοξενούνται στο μουσείο όλο το χρόνο

Αξίζει 100% την επίσκεψη σου. Αν σου αρέσουν οι τέχνες, τότε μάλλον αυτό είναι το πρώτο μουσείο που πρέπει να επισκεφτείς. Μια επίσκεψη δεν είναι αρκετή, αλλά ήδη θα πάρεις μια γεύση.

Διάβασε εδώ περισσότερα για το μουσείο

Μουσείο Βαν Γκογκ

μουσεία-ολλανδία-vangogh

Το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ είναι ένα παγκοσμίου φήμης ίδρυμα αφιερωμένο στη ζωή και τα έργα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ (Φαν Χοχ!), μιας από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην ιστορία της τέχνης.

Το μουσείο άνοιξε το 1973 και διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων τέχνης του Βαν Γκογκ, παρέχοντας μια εκτενή και ολοκληρωμένη εικόνα για το καλλιτεχνικό του ταξίδι. Η συλλογή περιλαμβάνει πάνω από 200 πίνακες ζωγραφικής, 500 σχέδια και 700 γράμματα, προσφέροντας μια βαθιά βουτιά στη δημιουργική του εξέλιξη, τους προσωπικούς αγώνες και τη βαθιά επίδραση που είχε στην τέχνη.

Οι επισκέπτες του Μουσείου Βαν Γκογκ μπορούν να εξερευνήσουν διάσημα έργα όπως «The Potato Eaters», «Sunflowers» και «The Bedroom», μαζί με λιγότερο γνωστά κομμάτια που απεικονίζουν την εξερεύνηση του χρώματος και της τεχνικής του Βαν Γκογκ. Το μουσείο παρουσιάζει επίσης έργα συγχρόνων του, επιτρέποντας μια ευρύτερη κατανόηση του καλλιτεχνικού πλαισίου του τέλους του 19ου αιώνα.

Μέσα από τις εκθέσεις του, το μουσείο όχι μόνο γιορτάζει την καλλιτεχνική ιδιοφυΐα του Βαν Γκογκ, αλλά φωτίζει και τις προσωπικές του προκλήσεις, καθιστώντας το μια συγκλονιστική και εμπλουτιστική εμπειρία τόσο για τους λάτρεις της τέχνης όσο και για τους περιστασιακούς επισκέπτες.

O Xώρος είναι καινούργιος, με όλες τις απαραίτητες υποδομές και αν σου αρέσει η εποχή και το στυλ του Βαν Γκόγκ, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς αυτό το μουσείο του Άμστερνταμ.

Διάβασε πολλά περισσότερα για το μουσείο στο άρθρο / αφιέρωμα των SuperGreeks

Το σπίτι της Anne Frank

Αννα-Φρανκ-Μουσειο-Αμστερνταμ

Το Σπίτι της Άννας Φρανκ, που βρίσκεται στο Άμστερνταμ, είναι ένα βαθιά συγκινητικό και ιστορικά σημαντικό μουσείο αφιερωμένο στην μικρή Εβραία της εποχής του πολέμου, Άννα Φρανκ. Το μουσείο βρίσκεται μέσα στο πραγματικό σπίτι όπου η Άννα και η οικογένειά της κρύφτηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το μυστικό παράρτημα πίσω από μια βιβλιοθήκη όπου η Άννα έγραψε το διάσημο πλέον ημερολόγιό της για μια περίοδο δύο ετών. Το ημερολόγιο καταγράφει την κρυφή ζωή της από το 1942 έως το 1944 και προσφέρει μια συγκλονιστική, προσωπική οπτική για τη φρίκη του Ολοκαυτώματος.

Το μουσείο όχι μόνο διατηρεί την κρυψώνα, αλλά παρουσιάζει και εκθέσεις που εξιστορούν τη ζωή της οικογένειας Φρανκ, τις διώξεις του εβραϊκού λαού κατά τη διάρκεια του πολέμου και το ευρύτερο πλαίσιο του Ολοκαυτώματος.

Το πρωτότυπο ημερολόγιο της Άννας Φρανκ και άλλα προσωπικά αντικείμενα εκτίθενται επίσης, παρέχοντας μια απτή σύνδεση με την εμπειρία της. Το Σπίτι της Άννας Φρανκ λειτουργεί όχι μόνο ως μνημείο της Άννας αλλά και ως ισχυρή υπενθύμιση των κινδύνων των διακρίσεων, του μίσους και της μισαλλοδοξίας. Είναι MUST για επίσκεψη. Είναι σημαντικό να μαθαίνουμε από το παρελθόν για να μη κάνουμε ως κοινωνία τα ίδια λάθη στο μέλλον.

Μουσείο Επιστημών NEMO – Το καλύτερο μουσείο για οικογένειες με παιδιά

nemo-μουσείο-άμστερνταμ

Το απόλυτα διαδραστικό μουσείο

Το Μουσείο Επιστημών NEMO στο Άμστερνταμ είναι το σημείο εξερεύνησης της επιστήμης και της τεχνολογίας. Στεγασμένο σε ένα εντυπωσιακό, μοναδικά σχεδιασμένο κτήριο που μοιάζει με πράσινο πλοίο που αναδύεται από τα νερά του λιμανιού του Άμστερνταμ, το NEMO είναι το μεγαλύτερο επιστημονικό μουσείο στην Ολλανδία. Σχεδιασμένο από τον διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano, η καινοτόμος αρχιτεκτονική του μουσείου είναι μια οπτική απόλαυση, συμπληρώνοντας τις διαδραστικές και εκπαιδευτικές εμπειρίες που προσφέρει στο εσωτερικό του.

Οι πέντε όροφοι του NEMO είναι γεμάτοι με πρακτικά εκθέματα και πειράματα που προσελκύουν επισκέπτες όλων των ηλικιών, κάνοντας την επιστήμη προσβάσιμη και διασκεδαστική για όλους.

Το μουσείο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών θεμάτων, από τη γενετική και την ψυχολογία μέχρι τη φυσική και την εξερεύνηση του διαστήματος.

Extra TIP :

Στον τελευταίο όροφο υπάρχει ένα μπαλκόνι που προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη! Εκεί μπορείτε να πάτε για έναν καφέ ή μια μπίρα, ακόμα και δεν θέλετε να μπείτε μέσα στο μουσείο. Η πρόσβαση εκεί είναι δωρεάν!

Το Άμστερνταμ φιλοξενεί περισσότερα από 75 μουσεία. Τα περισσότερα από αυτά είναι διαδραστικά ή διάσημα για τα εκθέματα τέχνης. Τα περισσότερα από αυτά είναι τέλεια και για οικογένειες με παιδιά.

Τα τέσσερα μουσεία παραπάνω είναι πραγματικά εμπειρίες ζωής. Εμείς που ζούμε εδώ τα έχουμε επισκεφτεί πάρα πολλές φορές.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks