Ταξιδεύουμε στο Μούνστερ της Γερμανίας

Μούνστερ-γερμανία

Σήμερα θα σας ταξιδέψουμε σε ακόμα μια ιστορική, παλιά, χανσεατική πόλη της Γερμανίας🧳Σήμερα θα ταξιδέψουμε στο Μούνστερ (Münster )!

Lamberti Fountain and Lamberti Church in the city of Muenster, Germany at night.

📿 Η πόλη χτίστηκε τριγύρω από ένα μοναστήρι τον 8ο αιώνα κατ’ εντολή του Καρλομάγνου

📌 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ολλανδία, κοντά στο Ντόρτμουντ και το Μπίλεφελντ

🔥Άπειρες φορές καταστράφηκε από τότε. Μεγάλες πυρκαγιές του παρελθόντος + ο σχεδόν ολικός βομβαρδισμός της πόλης στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο 💣 Τα περισσότερα από τα κτίρια ξαναχτίστηκαν στην αρχική τους κατάσταση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

🍄 Πολλά όμορφα μνημεία και εκκλησίες, πολλά όμορφα πάρκα και ενδιαφέροντα μουσεία συνθέτουν το παζλ μιας πόλης που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί στη Γερμανία. Το ιστορικό δημαρχείο της πόλης θα σας ενθουσιάσει σίγουρα. Ο παλαιότερος καθεδρικός ναός στο Μούνστερ χρονολογείται από τις αρχές του ένατου αιώνα.

🪐 Στον καθεδρικό ναό βρίσκεται ένα αστρονομικό ρολόι από το πρώτο μισό του δέκατου έκτου αιώνα

🌙 Το Kreativkai, η Prinzipalmarkt και η περιοχή Kuhviertel είναι οι πιο δημοφιλείς περιοχές νυχτερινής ζωής του Münster.

γερμανία-μουνστερ

🧺 Μια μεγάλη αγορά με περισσότερους από 150 πάγκους πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη και Σάββατο στην πλατεία του καθεδρικού ναού.

🚴‍♀️🚲 Ποδηλατούπολη της Γερμανίας-. Με ότι αυτό σημαίνει για μια πόλη. Υπάρχουν οι υποδομές για μια υπέροχη βόλτα στην πόλη- είναι σχετικά “πόλη, αλλά και στα κοντινά υπέροχα χωριά που θα αναφερθούμε εν καιρώ. Όσοι αγαπάτε το ποδήλατο, το Μούνστερ είναι πάντα μια καλή πόλη για να ξεκινήσεις τη βόλτα / ταξίδι σου. Παραμυθένια μέρη τριγύρω από την πόλη – > Αξίζουν για πεζοπορία και ποδηλασία.

🎓 Υπάρχει πανεπιστήμιο και κάτι που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι το κάστρο της πόλης του Münster χρονολογείται από το δεύτερο μισό του δέκατου όγδοου αιώνα-Σήμερα το κτίριο λειτουργεί ως διοίκηση για το Πανεπιστήμιο του Münster 🛡

🎨 Υπάρχει μουσείο Pablo Picasso Munster ! Ναι, στο Μούνστερ, έχει μουσείο με μια μεγάλή συλλογή από έργα του Πάμπλο Πικάσσο! Γιατί ; Θα έχουμε άμεσα σχετικά αφιέρωμα σε αυτό το μουσείο.

*Πολλά μουσεία: πανεπιστημιακό μουσείο για την ορυκτολογία, μουσείο φυσικής ιστορίας, μουσεία τέχνης, μουσείο βιβλίου και άλλα περισσότερα.

Η Pinkus Muller είναι η παραδοσιακή μπύρα από το Münster 🍻 Τη δοκιμάσαμε και σου την προτείνουμε εύκολα!

🧀 Αν σου αρέσουν τα τυριά, δοκιμάζεις 1000% το τοπικό τους έδεσμα. Φημισμένο τυρί.

The famous Prinzipalmarkt with the Lamberti Church in Muenster, Germany.

🧙‍♂️ Kipkerels είναι το παρατσούκλι για τους βόρειους Γερμανούς μικροπωλητές που για αρκετούς αιώνες ταξίδευαν στη βόρεια Ολλανδία και τη βορειοδυτική Γερμανία με τα εμπορεύματά τους στην πλάτη τους. Αυτά τα καλάθια ονομάζονταν kiep, κάτι που εξηγεί το παρατσούκλι αυτών των μικροπωλητών. Το Kiepkerl είναι το σύμβολο της πόλης του Münster και το άγαλμα του Kiepkerl βρίσκεται στην πόλη από τα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα.

Αν ψάχνετε για όμορφες, παραδοσιακές και σχετικά ήσυχες διακοπές σε μια πόλη γεμάτη με ποδήλατα – παντού ποδήλατα, τότε το Μούνστερ είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για εκδρομή ή για πολυήμερες διακοπές. Όπως γράψαμε και παραπάνω, τα τριγύρω τοπία από την πόλη του Μούνστερ είναι φανταστικά!

Cheers!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks