Hidden Gem- Ολλανδία: Αφιέρωμα στο Νάαρντεν

Νάαρντεν-ολλανδία

Το Νάαρντεν, που βρίσκεται στην Ολλανδία, είναι ένα κρυμμένο στολίδι με ιστορική και πολιτιστική σημασία και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από το Άμστερνταμ ! Είτε ψάχνεις ένα ήσυχο μέρος για διακοπές κοντά στο Άμστερνταμ, είτε μια όμορφη πόλη για εκδρομή, το Νάαρντεν είναι από τις κορυφαίες επιλογές.

Από τις 21-29 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στην ελληνική γλώσσα στο Χριστουγεννιάτικο Άμστερνταμ ! Διάβασε περισσότερα – κράτησε τη θέση σου 🙂

Πάμε να εξερευνήσουμε την πόλη με σχήμα αστέρι !

Στην καρδιά του Naarden βρίσκεται το καλοδιατηρημένο φρούριο του, που περιβάλλεται από μια τάφρο και χαρακτηρίζεται από το ξεχωριστό γεωμετρικό του σχήμα. Αυτό το φρούριο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ολλανδικής στρατιωτικής αρχιτεκτονικής και προσφέρει ένα παράθυρο στο παρελθόν, με τα τείχη του να αφηγούνται ιστορίες άμυνας και ιστορικών γεγονότων. Μπορείς και να επισκεφτείς το φρούριο, μπορείς να περπατήσεις πάνω σε αυτό και να απολαμβάνεις την υπέροχη θέα της πόλης.

Είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες οχυρωμένες πόλεις της Ευρώπης,

Οι γραφικοί δρόμοι της πόλης, γεμάτοι με ιστορικά κτίρια, αντικατοπτρίζουν ένα μείγμα παρελθόντος και παρόντος.

Είναι από τις αγαπημένες μας πόλεις στην Ολλανδία και δε χάνουμε ευκαιρία κάθε χρόνο να την επισκεφτούμε έστω μια φορά, με το ποδήλατο ή με το τρένο.

Οι γοητευτικοί δρόμοι της πόλης, τα ιστορικά κτίρια και η μεγάλη κεντρική εκκλησία, η Grote Kerk, γνωστή για την ξύλινη θολωτή οροφή και τις μεσαιωνικές τοιχογραφίες, προσθέτουν τις έξτρα πινελιές στην περιπλάνηση σου ανάμεσα στα φρούρια της πόλης. Ο συνδυασμός ιστορικής σημασίας και γραφικής ομορφιάς του Naarden το καθιστά έναν συναρπαστικό προορισμό για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τη γραφική ομορφιά.

Πώς πηγαίνω στο Νάαρντεν;

Άμστερνταμ προς Naarden:

 • Απόσταση: Το Naarden είναι περίπου 27 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Άμστερνταμ.
 • Επιλογές μεταφοράς:
  • Τρένο: Ο πιο βολικός τρόπος για να ταξιδέψετε από το Άμστερνταμ στο Naarden είναι με το τρένο. Μπορείτε να πάρετε ένα τρένο από τον κεντρικό σταθμό του Άμστερνταμ προς το σταθμό Naarden-Bussum. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 25-30 λεπτά και υπάρχουν τρένα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Αυτοκίνητο: Μπορείτε επίσης να οδηγήσετε από το Άμστερνταμ στο Naarden. Είναι μια σχετικά μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο και μπορείτε να ακολουθήσετε τον αυτοκινητόδρομο Α1. Το ταξίδι διαρκεί συνήθως περίπου 30-40 λεπτά, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.
  • Ποδήλατο: Εμείς έχουμε πάει πάρα πολλές φορές από το Άμστερνταμ στο Νάαρντεν με το ποδήλατο. Η διαδρομή είναι μαγική.

Ουτρέχτη προς Naarden:

 • Απόσταση: Περίπου 35 χιλιόμετρα
 • Επιλογές μεταφοράς:
  • Τρένο: Παρόμοια με τη διαδρομή από το Άμστερνταμ, μπορείτε να πάρετε ένα τρένο από τον κεντρικό σταθμό της Ουτρέχτης προς το σταθμό Naarden-Bussum. Το ταξίδι με το τρένο διαρκεί περίπου 35-40 λεπτά και υπάρχουν συχνές συνδέσεις.
  • Αυτοκίνητο: Αν προτιμάτε να οδηγείτε, μπορείτε να πάρετε τους αυτοκινητόδρομους Α27 και Α1 από την Ουτρέχτη προς το Naarden. Η διαδρομή διαρκεί συνήθως περίπου 35-45 λεπτά, ανάλογα με την κίνηση.

Δραστηριότητες στο Νάαρντεν

Περπάτημα:

Όπως γράψαμε και παραπάνω, ένα από αυτά που θα κάνεις σίγουρα είναι να περπατήσεις πάνω από τις οχυρώσεις και να απολαύσετε την πανέμορφη, το υπέροχα οργανωμένο τοπίο.

Εξερευνήστε τις καλοδιατηρημένες οχυρώσεις σε σχήμα αστεριού που περιβάλλουν την πόλη. Το Naarden Vesting είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες οχυρωμένες πόλεις στην Ευρώπη.

Γραφικά κανάλια, στενά σοκάκια, γραφικά καταστήματα και καφέ. Είμαστε βέβαιοι ότι θα σου αρέσει αυτή η πόλη να την περπατήσεις.

Grote Kerk (Μεγάλη Εκκλησία):

Επισκεφθείτε το Grote Kerk, μια όμορφη γοτθική εκκλησία που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Η εκκλησία χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και διαθέτει εκπληκτική αρχιτεκτονική και βιτρό.

Μουσείο Comenius:

Ανακαλύψτε τη ζωή και το έργο του Τσέχου φιλόσοφου και παιδαγωγού Jan Amos Comenius στο Μουσείο Comenius. Το μουσείο βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτίριο και προσφέρει πληροφορίες για τη συμβολή του στην εκπαίδευση και τη φιλοσοφία.

Η φύση

Επισκεφτείτε το Naardermeer για πεζοπορία σε πανέμορφα μονοπάτια, παρατήρηση πουλιών και απόλαυση του ήσυχου περιβάλλοντος. Εμείς το έχουμε κάνει πολλές φορές με το ποδήλατο και τα πόδια και κάθε φορά το απολαμβάνουμε.

Εκδηλώσεις και Φεστιβάλ:

Το Naarden φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και αγορές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου και του φεστιβάλ φωτογραφίας που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Φεστιβάλ φωτογραφίας – Ένα σημαντικό φεστιβάλ που αξίζει να επισκεφτείς στην Ολλανδία

Το Naarden Photo Festival (FFN), που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στο ιστορικό φρούριο Naarden, είναι ένα από τα σημαντικότερα φωτογραφικά γεγονότα στην Ολλανδία. Από την ίδρυσή του το 1989, το FFN παρουσιάζει τον εξελισσόμενο κόσμο της αυτόνομης φωτογραφίας, προσφέροντας μια πλατφόρμα που θολώνει τα όρια μεταξύ της παραδοσιακής φωτογραφίας και άλλων εικαστικών τεχνών, όπως εγκαταστάσεις, video art και κινούμενες εικόνες ​.

Σε αυτό το φεστιβάλ παρουσιάζονται προσεκτικά επιμελημένα έργα σύγχρονων φωτογράφων. Αυτά τα έργα προσφέρουν νέες προοπτικές για τρέχοντα θέματα και κοινωνικά ζητήματα, προσελκύοντας έτσι ένα ευρύ και αυξανόμενο κοινό.

Η αποστολή του φεστιβάλ περιλαμβάνει μια επισκόπηση των εξελίξεων στη φωτογραφία τόσο στην Ολλανδία όσο και διεθνώς. Στοχεύει να παρουσιάσει τα νέα ταλέντα στο κοινό και τους επαγγελματίες και να εξοικειώσει τα παιδιά και τους νέους με τη φωτογραφία μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια. Το ποικίλο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και παρουσιάσεων του φεστιβάλ απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, συμπεριλαμβανομένων ειδικών ομάδων εστίασης, όπως ηλικιωμένων με νόσο Αλτσχάιμερ και ατόμων με προβλήματα όρασης .

Σε πρόσφατες εκδόσεις, το φεστιβάλ έχει επεκτείνει το πεδίο του ώστε να περιλαμβάνει όχι μόνο παραδοσιακά φωτογραφικά έργα αλλά και ψηφιακές προσαρμογές, video art και εγκαταστάσεις.

*Το 2021 έγινε το τελευταίο φεστιβάλ φωτογραφίας. Το 2023 δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά θα ξανά γίνει το 2025 και φυσικά θα σας ενημερώσουμε από την πλατφόρμα του supergreeks.eu

Η πλούσια ιστορία και η καλοδιατηρημένη αρχιτεκτονική του Naarden το καθιστούν έναν γοητευτικό προορισμό για τουρίστες που θέλουν να κάνουν ένα βήμα πίσω στο χρόνο και να εξερευνήσουν μια γραφική ολλανδική πόλη. Είτε σας ενδιαφέρει η ιστορία, η φύση ή απλά να χαλαρώνετε σε ένα ήρεμο περιβάλλον, το Naarden έχει κάτι να προσφέρει.

Όσοι έρχεστε για διακοπές στο Άμστερνταμ και ψάχνετε να χαλαρώσετε σε ένα όμορφο και ήρεμο μέρος για μια ημέρα, προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Νάαρντεν.

Από τα καλύτερα μέρη για εναλλακτικές διακοπές!

Τι λες ; Πάμε ; …

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks